Ζητειται οριστικη λυση για τη λασποπλημμυρα στον Ιασμο

Για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι του οικισμού μετρούν τις ζημιές και τα προβλήματα - Αρωγή της Περιφέρειας ΑΜΘ ώστε να εκπονηθούν οι μελέτες που θα λύσουν οριστικά το ζήτημα

Την αρωγή της Περιφέρειας ΑΜΘ, ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα των λασποπλυμμηρών που πλήττουν κατά περιόδους τον οικισμό του Ιάσμου, δημιουργώντας προβλήματα και καταστροφές σε οικίες και περιουσίες, ζήτησε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Καδή Ισμέτ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιάσμου την Πέμπτη.
 
Στη σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν και ζητήματα των καλλιεργειών, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο νέος βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστας Χουβαρδάς, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου, περιφερειακοί σύμβουλοι και στελέχη της δημοτικής αρχής.
 

Στον Ίασμο μεγάλος όγκος λάσπης «εισέβαλλε» στον οικισμό πλημμυρίζοντας κεντρικούς δρόμους και παρασύροντας ακόμα και οχήματα, ενώ την επόμενη μέρα, σε επισκέψεις που έκανε ο Περιφερειάρχης την Πέμπτη εντόπισε πολλά ζητήματα σε διάφορους δρόμους που είχαν παραμείνει καλυμμένοι από τη λάσπη, η οποία είχε εισβάλλει και σε πολλά σπίτια, πεσμένα δέντρα αλλά και άλλα ζητήματα. 

Παρέμβαση της Περιφέρειας 

Όπως αναφέρθηκε , υπάρχουν κάποιες μελέτες, μέσα από τις οποίες έχει γίνει προσπάθεια για να λυθεί το ζήτημα, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί, και λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.
 
Τονίστηκε δε πως ένας από τους εμπλεκόμενους φορείς είναι το Δασαρχείο, που έχει υπό την ευθύνη του την δασική περιοχή πάνω από τον οικισμό, και πως θα πρέπει να υπάρξει και η δική του άποψη για το θέμα.
 

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το ζήτημα της οριστικής επίλυσης του προβλήματος, μέσω είτε της εφαρμογής παλιότερης μελέτης, είτε της δημιουργίας νέας, για αυτό και σε σύντομο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια θα προκαλέσει σύσκεψη με το Δασαρχείο και τον Δήμο.
 
Έτσι θα μελετηθούν αφενός λύσεις ώστε να μην συγκεντρώνεται τόσο μεγάλος όγκος νερού, αλλά και να λυθεί το θέμα της παροχέτευσης του νερού που φτάνει μέχρι τον οικισμό. 

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Ιάσμου ζήτησε ο Οντέρ Μουμίν 

Σε δηλώσεις του μετά το πρώτο, και ισχυρότερο, πέρασμα της κακοκαιρίας, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν κάλεσε σε εγρήγορση όλους τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ιάσμου.
 
Έκανε δε την εκτίμηση πως η δημοτική ενότητα θα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και για αυτό το λόγο επικοινώνησε τόσο με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.
 
Τέλος ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι έλεγχοι από τον ΕΛΓΑ, και για αυτό το λόγο θα έρθει σε επικοινωνία με τον προϊστάμενο στην Αλεξανδρούπολη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.