Στον ΠΑΣ Γιαννενα ο Κομοτηναιος Γιωργος Μανακας

Μετά από δύο διαδοχικές ανόδους σε ΓΣΕ και Ναύπλιο στοχεύει σε μία πολύ καλή πορεία

Στα Γιάννενα και στον φιλόδοξο ΠΑΣ που θα αγωνίζεται φέτος στην Β’ Εθνική, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κομοτηναίος σέντερ Γιώργος Μανάκας, που αποτελεί ένα από τα πιο ανερχόμενα ονόματα του μπάσκετ της Βορείου Ελλάδος.

Ο 22χρονος Power Forward, που κατέκτησε 2 σερί πρωταθλήματα και ανόδους με Ελευθερούπολη και Ναύπλιο, παρά τις προτάσεις που είχε από ομάδες της Α2 και Β’ Εθνικής, προτίμησε να αγωνιστεί στα Γιάννενα του Θωμά Κωστόπουλου που αν και νεοφώτιστα στοχεύουν ψηλά τα επόμενα χρόνια.

Την φετινή σεζόν στον πρώτο όμιλο της Β’ Εθνικής, με τον πρωταθλητή, Οίακα Ναυπλίου, είχε 5,1 πόντους σε 24 παιχνίδια, ενω στην Ελευθερούπολη είχε 12,7 πόντους ανά αγώνα.

Ο Μανάκας ξεκίνησε την ενασχόληση του με το μπάσκετ στις ακαδημίες της Α.Ε. Κομοτηνής φτάνοντας να αγωνιστεί μέχρι και το ανδρικό τμήμα σε ηλικία 16 ετών. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για έναν χρόνο στον ΓΑΣ Κομοτηνή στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ενώ λόγω σπουδών στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Αγία Βαρβάρα Καβάλας και στην Καβάλα BC στο πρωτάθλημα της Α2. Την σεζόν 2017/18 πανηγύρισε την άνοδο με τον ΓΣ Ελευθερούπολης από την Γ΄ Εθνική στην Β΄ ενώ πέρυσι αγωνίστηκε με την φανέλα του Οίακα Ναυπλίου πανηγυρίζοντας την άνοδο από την Β΄ Εθνική στην Α2.

H ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα είναι η εξής: «Καλωσόρισες στην ομάδα μας Γιώργο Μανάκα! Ο Γιώργος είναι 22 ετών, έχει ύψος 2.04 και αγωνίζεται ως center/power forward.  Τα πρώτα του “μπασκετικά βήματα” έκανε στην ΑΕ Κομοτηνής όπου έπαιξε σε όλα τα τμήματα μέχρι και την αντρική ομάδα το 2013 σε ηλικία μόλις 16 ετών! Το 2014 μεταπήδησε στον συμπολίτη ΓΑΣ Κομοτηνής στην Β’ Εθνική, ενώ το 2015 έπαιξε στην Αγία Βαρβάρα Καβάλας στην Γ’ Εθνική. Την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στην Ένωση Καβάλας όπου έπαιξε στην Α2. Το 2017 τον βρήκε στην Ελευθερούπολη, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική, ενώ την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στον Οίακα Ναυπλίου στην Β’ Εθνική κατακτώντας το πρωτάθλημα και πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α2».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.