Ξεκινησαν την λειτουργια τους οι νεες κατασκηνωσεις της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων

Στην περιοχή του Κρυονερίου Προσκυνητών του Νομού Ροδόπης μέσα σε ένα όμορφο τοπίο, βρίσκονται οι νέες εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, οι οποίες λειτουργούν για πρώτη φορά φέτος.
 
Η λειτουργία ξεκίνησε με την πρώτη Κατασκηνωτική περίοδο θηλέων, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα να τελεί την ακολουθία του Αγιασμού το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Ιουλίου.
 

Στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως δίνεται η ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της Εκκλησίας με την νέα γενιά. Βασικός και μοναδικός σκοπός να μορφώσει στις παιδικές ψυχές τον Χριστό.
 
Το πρωινό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της Σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το φαγητό, οι αθλοπαιδιές, το θαλάσσιο μπάνιο, το παιχνίδι, η ψυχαγωγία, ο περίπατος, οι συναντήσεις ομάδων, εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη κοινωνική συμβίωση.
 

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία η οποία ως φιλόστοργη μητέρα σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της χριστιανικής ζωής. Επίσης, ετόνισε την ανιδιοτελή προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών που διακονούν, μαρτυρεί δε την υπέρβαση του ατομισμού, την κοινωνία των προσώπων και αποτελεί αξιομίμητο παράδειγμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.