Μονη πραγματικη επιλογη για το λαο το ΚΚΕ

Νίκος Φακιρίδης, υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης «Όχι στο ψευτοδίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, και όχι στο δίλημμα χριστιανός ή μουσουλμάνος στη Ροδόπη»

Να αγνοήσουν το ψευτοδίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους ψηφοφόρους της Ροδόπης ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ κ. Νίκος Φακιρίδης, τονίζοντας πως το ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική δύναμη που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί στα αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρει η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή.
 
Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι θα πρέπει και ο λαός να μην ακούσει τις σειρήνες της αδιαφορίας, και να παλέψει στους αγώνες για την βελτίωση της ζωής του. 
 
ΠτΘ: Αποφασίσατε να δοκιμάσετε για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις σας στον στίβο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, έχοντας μια μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση.
Ν.Φ.:
Η απόφαση που ήταν και δική μου και της οργάνωσης, είχε να κάνει με τη δυσκολία αυτής της εκλογικής μάχης, όπως προέκυψε μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, όπου ήταν φανερό ότι το κόμμα θα πιεστεί από τα ψευτοδιλήμματα, όπως τα βιώσαμε τις ημέρες της προεκλογικής περιόδου.
 
Για αυτό και όποιος πιστεύει ότι η μόνη δύναμη που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί στα αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρει η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, είναι το ΚΚΕ, θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, για να πετύχει αυτός ο στόχος.
 
Άλλωστε τη Δευτέρα μετά τις εκλογές συνεδριάζει το Eurogroup, που θα δώσει καθαρό μήνυμα προς την καινούρια κυβέρνηση για το τι πρέπει να κάνει, όσο αφορά την τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, με 15 καθυστερούμενες δράσεις που αφορούν τα κόκκινα δάνεια, τα αναπηρικά επιδόματα, τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. 

Επηρεάζει θετικά τη ζωή του λαού το ΚΚΕ 

ΠτΘ: Ποια είναι αυτά τα ψετοδιλήμματα, όπως τα χαρακτηρίσατε, των δύο μεγάλων κομμάτων και ποια είναι η θέση του ΚΚΕ;
Ν.Φ.:
Θέλω να προσπαθήσω να αποδομήσω σύντομα το ψευτοδίλημμα ανάμεσα στα δύο κόμματα, μιας και ούτε είναι καταστροφή σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, ούτε ήταν καταστροφή ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όσους κυβέρνησαν πριν.
 
Και αυτό γιατί η κάθε θητεία των κυβερνήσεων αυτών είναι να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα ζητήματα, σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά πάντα σε αντιλαϊκή κατεύθυνση, πώς δηλαδή θα πάρουν από το λαό, για να τα δώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο.
 
Την περίοδο που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η καλύτερη επιλογή, κάτι που αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος, για το μεγάλο κεφάλαιο, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για αυτό και τον αναγνώρισαν ως το καλύτερο παιδί, μιας και τους έκανε όλα τα κέφια.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι στη γενική συνέλευσή του ΣΕΒ ο πρόεδρος του δήλωσε πως το 62% των προτάσεων τους έγιναν νόμοι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να φτάσουμε στη σημερινή εργασιακή ζούγκλα.
 
Κατά τη γνώμη του μάλιστα δεν αναγκάστηκε να υποχωρήσει στις θέσεις που είχε, αλλά ό,τι έπραξε το έπραξε συνειδητά, ιδιαίτερα μετά το Σεπτέμβριο του 2015.
 
Για αυτό το ΚΚΕ δεν θεωρεί πως είναι η επιλογή ανάμεσα στο λιγότερο κακό, αλλά πώς θα αντιμετωπίσουν την λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων και την προσπάθεια που θα καταβάλλουν να επιδεινωθεί η ζωή των εργαζόμενων, να πάρουν περισσότερα από το λαό και να δώσουν περισσότερα στο κεφάλαιο.
 
Ο τρόπος που προτείνει το ΚΚΕ, τώρα και διαχρονικά, είναι ο αγώνας, ο οποίος όμως θέλει και πολιτικά στηρίγματα και η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να τους στηρίξει είναι το ΚΚΕ.
 
Τα υπόλοιπα κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στη βουλή είναι τα τέσσερα μνημονιακά, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ 25, και τα δύο ακροδεξιά κόμματα.
 
Ακόμα όμως και αν δεν πιστεύουμε στη δύναμη των αγώνων, πρέπει να σκεφτούμε ποιο κόμμα μέσα στη βουλή μπορεί να επηρεάσει θετικά, προτείνοντας μέτρα προς την καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων, της καθυστέρησης της χρήσης μέτρων. Μόνο το ΚΚΕ θα καταθέσει σχέδια νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και άλλα. 

«Να απαλλαγούμε από τα διλήμματα στη Ροδόπη» 

ΠτΘ: Ποιό θεωρείτε ότι θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό;
Ν.Φ.:
Σε εθνικό επίπεδο θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό των ευροεκλογών, αλλά με μια μεγαλύτερη διαφορά, χωρίς να πέφτει πολύ χαμηλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σε επίπεδο Ροδόπης, που έχει τις ιδιαιτερότητες που έχει, θα πρέπει να απαλλαγούμε από διλήμματα που υφέρπουν για την εκλογή χριστιανού ή μουσουλμάνου.
 
Το θέμα είναι για εμάς ταξικό, είναι θέμα λαϊκών συμφερόντων. Μέχρι τώρα η εμπειρία τόσο των κυβερνητικών όσο και των αντιπολιτευτικών βουλευτών στην περιοχή είναι ότι δεν προσέφεραν στο λαό και το λαϊκό κίνημα, ιδιαίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν και ένα ουσιαστικά αριστερό παρελθόν και όταν λειτουργούν αντίθετα, η απογοήτευση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η έννοια του Αριστερού, δεν είναι «γεωγραφική», αλλά συνδέεται με αγώνες απέναντι σε ΝΑΤΟ, ΕΕ το μεγάλο κεφάλαιο, ανεξάρτητα των αλλαγών που πρεσβεύει. Δεν θα θεωρούσα τον εαυτό μου αριστερό αν έλεγα στον κόσμο μην στεναχωριέστε, θα τρέξω εγώ για εσάς, εσείς αράξτε στον καναπέ, στο ψάρεμα, στο καφενείο, στο κυνήγι, και θα είμαι εδώ για εσάς. 

Απαραίτητοι οι αγώνες 

ΠτΘ: Ως ΚΚΕ καλούσατε και καλείτε διαχρονικά τον κόσμο στους αγώνες, όμως έχει αποδείξει, ειδικά στη Ροδόπη, ότι δεν δηλώνει μαζικά το παρόν. Αυτή την ευθύνη είναι έτοιμος να την αναλάβει ο κόσμος;
Ν.Φ.:
Πραγματικά οι μόνοι που είμαστε στην πλατεία, διεκδικώντας κάθε φορά, ανάλογα με την επικαιρότητα, και συνολικότερα, είναι οι δυνάμεις του ταξικού κινήματος, με πρωτοπόρους τους κουμουνιστές, βάζοντας τη σφραγίδα τους στο βαθμό που τους επιτρέπουν οι δυνάμεις τους, ώστε να κερδίσουν, έστω και κάτι.
 
Η ευθύνη για την έλλειψη μαζικότητας των αγώνων, βαραίνει κυρίως τις συντηρητικές δυνάμεις, που αποκρούουν κάθε αίτημα και κυριαρχούν αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα στα δευτεροβάθμια και τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που με τη συμπεριφορά τους, στηρίζοντας κυβερνητικές αποφάσεις, απομυζούν τη διάθεση του κόσμου να αγωνιστεί.
 
Για αυτό και ένας από τους σημαντικούς στόχους που έχει βάλει το ΚΚΕ, είναι η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, αντιδρώντας στις μαφιόζικες τακτικές που εφαρμόζονται.
 
Ας ενισχύσει ο κόσμος το Κόμμα, ακόμα και αν δεν πιστεύει ότι οι αγώνες μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει άλλος φορέας που θα τον στηρίξει περισσότερο στην άσχημη κατάσταση στην οποία θα βρεθεί μετά τις εκλογές.
 
Άλλωστε έχουμε εκφράσει και την αντίθεσή μας στο θέμα της εξόρυξης χρυσού, η οποία θεωρούμε πως θα είχε ξεκινήσει χωρίς τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και αποτελεί ένα παράδειγμα αγώνα.
 
Το ΚΚΕ φυσικά είναι αντίθετο γενικότερα στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, γιατί αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού, και θα πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά συνέχεια, γιατί είναι άγνωστο ποιος εκτός από το ΚΚΕ και τους λαϊκούς αγωνιστές, θα είναι αντίθετοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.