ΔΙΕΚ Κομοτηνης: Πολυτιμες εμπειριες αποκομισαν οι καταρτιζομενοι δυο ειδικοτητων

Έκαναν πρακτική εξάσκηση σε ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία της περιοχής

Το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής αναβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα της επαγγελματικής κατάρτισης που παρέχει, συνεργάστηκε το εξάμηνο κατάρτισης 2019Α με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Θράκης και του  Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων  Ν. Ροδόπης, για την υλοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων «Πρακτική Εφαρμογή στην ειδικότητα», «Συστήματα Λειτουργίας Γραφείου» και «Bar» του Προγράμματος Σπουδών των ειδικοτήτων «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού» και «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας». Στις επιχειρήσεις τοποθετήθηκε μικρή ομάδα καταρτιζομένων (1-2 ατόμων), για 4-5 ώρες εκπαίδευσης, 1-2 ημέρες την εβδομάδα με σκοπό την ενεργητική εξάσκηση, την τεχνική διδασκαλία των σπουδαστών και των σπουδαστριών μας στο εργασιακό περιβάλλον στο οποίο μελλοντικά θα απασχοληθούν και τη γνωριμία των υποχρεώσεων και των απαιτήσεων της κάθε θέσης.
 

Όπως εξηγεί σε σχετική του ανακοίνωση το ΔΙΕΚ Κομοτηνής, με στόχο την ομαλή ένταξη των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας, μέσα από τις συνεργασίες αυτές οι σπουδαστές/στριες κατανοούν καλύτερα όλες τις έννοιες που διδάσκονται κατά τη διάρκεια της θεωρητικής και πρακτικής τους κατάρτισης στο Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής και συνακόλουθα μαθαίνουν να συνεργάζονται με συναδέλφους και πωλητές τουριστικών υπηρεσιών, να επικοινωνούν και να εξυπηρετούν τους εκάστοτε πελάτες με τον αποδοτικότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, να προετοιμάζουν κοκτέιλς, ποτά και αφεψήματα και να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα προγράμματα οργάνωσης τουριστικού γραφείου και κρατήσεων δωματίων ξενοδοχείων.
 

Η διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Θράκης και του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Ν. Ροδόπης για τη άψογη συνεργασία και την υποστήριξή τους.
 
Τα Ξενοδοχεία και τα Τουριστικά γραφεία με τα οποία συνεργάστηκε το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής είναι τα παρακάτω: Hotel Ορφέας, Hotel Κυρίδης, Anatolia Hotel, Hotel Ολυμπος, Hotel Δημοκριτος,Ορφέας travel, Platon tours, Τερζίδης travel, ΚΤΕΛ,Δημοκρίτειο travel

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.