Στα Γιαννενα ο Συλλογος Εβριτων Ροδοπης

Οι έφηβοι του συλλόγου εκπροσώπησαν επάξια την περιοχή μας στο εκεί 5ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ

Με τις βαλίτσες γεμάτες από εμπειρίες αλλά και γνωριμίες και επαφές με άλλους συλλόγους, επέστρεψε από τα Γιάννενα το εφηβικό τμήμα του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης, το οποίο συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι.) κατά το διάστημα 28-30 Ιουνίου 2019.
 
Τα «εφηβάκια» των Εβριτών, πραγματοποίησαν την παρθενική τους εμφάνιση σε φεστιβάλ διεθνούς βεληνεκούς, αφήνοντας πάρα πολύ καλές εντυπώσεις και απέσπασε  το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα από το πολυπληθές κοινό που συνέρρευσε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις.
 

Μετά τη λήξη της 1ης ημέρας και κατά την καθιερωμένη ανταλλαγή των αναμνηστικών, οι διοργανωτές εξήραν το έργο που συντελείται στο Σύλλογο Εβριτών, μιας και ήταν η μοναδική αποστολή του Φεστιβάλ, η οποία αποτελούνταν από χορευτές κάτω των 20 ετών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται η ουσιαστική επένδυση στην παράδοση για τις μελλοντικές γενιές.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών κ. Χατζηπέμου, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Χορευτικό Όμιλο Ιωαννίνων για τη φιλοξενία που παρείχε στην αποστολή, ανέφερε τα εξής: «Μετά από αρκετές συμμετοχές του Συλλόγου Εβριτών σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μπορούμε να πούμε ότι το φεστιβάλ των Ιωαννίνων είναι από τα ποιοτικότερα στα οποία έχουμε συμμετάσχει», προτρέποντας παράλληλα τους διοργανωτές να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη και όρεξη τη διοργάνωση του φεστιβάλ και τα επόμενα χρόνια.
 

Πέρα από το χορευτικό μέρος, ο Σύλλογος Εβριτών συμμετείχε το πρωί της επομένης, δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ, Σάββατο 29 Ιουνίου και σε άλλες παράλληλες δράσεις που διοργανώθηκαν από τον Χ.Ο.Ι. με πιο σημαντική τα «παιχνίδια χωρίς σύνορα», στα οποία συμμετείχαν όλες οι φιλοξενούμενες χώρες στο φεστιβάλ. Σ’ αυτά οι «Εβρο-έφηβοι» έπαιξαν και διασκέδασαν μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες επί 2 περίπου ώρες, ενώ το βράδυ και αμέσως μετά τη λήξη και της 2ης ημέρας, ακολούθησε DJ party, με όλες τις χορευτικές ομάδες που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Από το πρόγραμμα φυσικά δεν έλειψαν και οι επισκέψεις σε μουσεία και ιστορικούς τόπους της πόλης. Έτσι μέσα στο πρόγραμμα η αποστολή του Συλλόγου Εβριτών επισκέφθηκε το μουσείο του Αλή Πασά που βρίσκεται στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων, ενώ κατά την Τρίτη και τελευταία ημέρα (Κυριακή 30 Ιουνίου 2019), επισκέφθηκε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «Βρέλλη», που βρίσκεται 13 χλμ έξω από την πόλη. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί και μια βόλτα στο γραφικό Μέτσοβο, κατά την επιστροφή της αποστολής στην Κομοτηνή.       

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.