Στην λαμπρη ενθρονιση του Αρχιεπισκοπου Αυστραλιας ο Μητροπολιτης Παντελεημων

Απέτισε φόρο τιμής στην ομογένεια εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδας

Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, μεταφέροντας τις ευχές κλήρου και λαού στον νέο Αρχιεπίσκοπο.
 
Ο μητροπολίτης στο μήνυμά του κατά την ενθρόνιση, που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, τόνισε πως ο νέος Αρχιεπίσκοπος συνεχίζει ένα αποστολικό έργο χιλιετιών, σε μια εποχή που η εκκλησία έχει ιδιαίτερη ανάγκη φωτισμένων ιεραρχών, και ευχήθηκε να αναδεικνύει, όπως οι προκάτοχοί του, την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας πάντα αειθαλή.
 

Απέτισε δε φόρο τιμής στην ομογένεια, στα πολλά κύματα Ελλήνων μεταναστών οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αυστραλία ευλογώντας την καινούρια πατρίδα με τον ιδρώτα και τα δάκρυά τους, και φύτρωσε εκεί μια Ελλάδα, και μεγάλωσαν Έλληνες που μεταλαμπάδευσαν το ελληνορθόδοξο ήθος στην Αυστραλία.
 
Μετέφερε δε την αγάπη της εκκλησίας της Ελλάδας, και ότι τους αγαπούν και στηρίζονται στη δυναμική παρουσία της ομογένειας, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν και μέχρι σήμερα.
 

Στον ενθρονιστήριο λόγο του, στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την επιθυμία, και ταυτόχρονα παράκλησή του προς όλους τους παρόντες, να αγιάσουν όλη την Αυστραλιανή γη με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου.
 
«Να ακτινοβολούμε φως ζωής αιωνίας που φωτίζει, μαγνητίζει και συνάγει εις εν, τους εγγύς και τους μακράν, τους οικείους και τους ξένους, τους πιστούς, τους απίστους και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως» τόνισε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.