Νεα μερα για την Ελλαδα θελει ο Κυριακος Μητσοτακης

Επίσκεψη αστραπή από τον πρόεδρο της ΝΔ στην Κομοτηνή - Στήριξη στη Νομική Κομοτηνής και μήνυμα ανάπτυξης σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ

Στην Κομοτηνή για μια επίσκεψη αστραπή βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή.
 
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Κομοτηναίων, περιστοιχιζόμενος από τους υποψήφιους Βουλευτές του Κόμματος στη Ροδόπη,  και τόνισε πως το μήνυμα που στέλνει σύσσωμη η Θράκη, είναι  ότι στις 7 Ιουλίου αλλάζουμε σελίδα και ξημερώνει μια νέα μέρα για τη πατρίδα μας.
 
Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην προσφορά του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην περιοχή, τόσο με το όραμα του για την Εγνατία Οδό, όσο και για την εφαρμογή της ισονομίας και της ισοπολιτείας, πάνω στην οποία έχτισαν πολλές κυβερνήσεις και ελπίζει πως και με την ψήφο των πολιτών της Ροδόπης θα υπηρετήσει κι αυτός στην ίδια κατεύθυνση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Δεν χρειάζεται 4η Νομική σχολή η χώρα 

Έκανε δε ειδική αναφορά στο θέμα της 4ης Νομικής, σημειώνοντας πως αποτελεί δέσμευσή του, η στήριξη του ΔΠΘ ως πυλώνα αριστείας, καινοτομίας και εξωστρέφειας, αλλά και δύναμης σταθερότητας για την τόσο ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, και επανέλαβε την δημόσια τοποθέτησή του κατά της ίδρυσης 4ης Νομικής σχολής, τονίζοντας πως αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος αυτής της επιλογής, γιατί θεωρεί πως θα πρέπει να ενισχυθεί περεταίρω η Νομική Κομοτηνής, που διακρίνεται σε επίπεδο επιστημονικό και στην οποία σπουδάζουν τόσοι νέοι άξιοι επιστήμονες.
 
«Δεν χρειάζεται η χώρα 4η Νομική σχολή, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αν μπορούσαμε να βρούμε καλές δουλειές για τους απόφοιτους των τριών νομικών σχολών, και να ξέρουν ότι την επόμενη μέρα το πτυχίο τους θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα, θα συνδέεται με την αγορά εργασίας και θα είναι ένα διαβατήριο για μια σταθερή και καλή επαγγελματική πορεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ανάπτυξη σε συνεργασία με την Περιφέρεια 

Άλλωστε κύριο μέλημα τους είναι να μπει η χώρα σε τροχιά ρωμαλέας ανάπτυξης, ενισχύοντας τη μεσαία τάξη, μειώνοντας τους φόρους ως απαραίτητη συνθήκη για να πάρει ξανά μπροστά η ατμομηχανή της οικονομίας.
 
Τόνισε επίσης πως στόχος τους είναι να φέρουν ξανά ζωή στις βιομηχανικές ζώνες, προσελκύοντας παραγωγικές επενδύσεις, δημιουργώντας πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας, ανοίγοντας και νέους τομείς, όπως οι ΑΠΕ, ο τουρισμός, η εκμετάλλευση του πολιτιστικού πλούτου, ώστε να γίνει η Θράκη πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Αυτό θα το κάνουν, όπως εξήγησε, σε συνεργασία με τους Δήμους αλλά και την Περιφέρεια, και τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, ο οποίος εξελέγη με την στήριξη της ΝΔ.
 
Άλλωστε, ο λόγος που έδωσαν πολιτική διάσταση στις Περιφερειακές εκλογές δεν ήταν μόνο για να εισπράξουν την ικανοποίηση να γίνουν γαλάζιες οι 11 από τις 13 Περιφέρειες, αλλά και γιατί πρέπει να συνεργαστούν την επόμενη μέρα με τους Περιφερειάρχες γιατί μοιράζονται το ίδιο αναπτυξιακό σχέδιο. Για αυτό και θα είναι αρωγοί στην Περιφέρεια, και περιμένουν να ξεδιπλώσει γρήγορα και αποτελεσματικά το αναπτυξιακό της σχέδιο, ώστε σε 4 χρόνια, όταν γίνει ο απολογισμός, η Θράκη θα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι είναι σήμερα. 

Δεν έχει κριθεί η εκλογική μάχη 

Η μεγάλη νίκη στις Ευρωεκλογές, σημείωσε, έβαλε τα θεμέλια για το τι θα συμβεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, όμως προειδοποίησε ότι η εκλογική μάχη δεν έχει ακόμα κριθεί, γιατί την επόμενη μέρα η ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά θα χρειαστούν μια ισχυρή εντολή για να μπορέσει να εφαρμόσει γρήγορα και αποτελεσματικά το σχέδιό τους για την Ελλάδα που μας αξίζει.
 
Με αυτή την ισχυρή εντολή άλλωστε, θεωρεί πως μπορεί να διεκδικήσει το δίκαιο της χώρας σε διεθνές επίπεδο, και να στείλουν στην Τουρκία ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς, τονίζοντας πως θέλουν καλές σχέσεις, οι οποίες θα οικοδομηθούν στο πλαίσιο των κανόνων πιστής εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας.
 
«Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον και να ξανακάνουμε την Ελλάδα την Ελλάδα που μας αξίζει» σημείωσε, για αυτό και κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ και να προχωρήσουν όλοι μαζί μπροστά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.