«Υψηλες πτησεις» για τους μαθητες του φροντιστηριου «Πολυδυναμο»

Μάριος Τατσίδης, Αναστάσης Καραγιοβάνης, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Ζήσης Κρυστάλλης και Κωνσταντίνος Λαρίσης πέτυχαν τους στόχους τους και ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον

Με την αγωνία χιλιάδων μαθητών Γ’ Λυκείου να φτάνει στο τέλος της την Παρασκευή, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ήρθε η ώρα της ανασκόπησης όσων επιτεύχθηκαν, αλλά και την επιλογή σχολής για το μέλλον τους.
 
Το φροντιστήριο «Πολυδύναμο» είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια όλων, και όσων πέτυχαν όσα επιθυμούσαν,  σε όσους ίσως δεν κατάφεραν να φτάσουν εκεί που ήθελαν, αλλά και σε αυτούς που μπορεί να ξεκίνησαν σε ένα δρόμο, αποφάσισαν όμως να αλλάξουν την επαγγελματική τους κατεύθυνση.
 
Πέντε μαθητές του φροντιστηρίου μίλησαν για τους στόχους που έχουν μετά από την ανακοίνωση των βαθμολογιών, στόχους που με τη βοήθεια του φροντιστηρίου επέλεξαν και πολλές φορές κατάφεραν να φτάσουν. 

Μάριος Τατσίδης: Βαθμοί που του δίνουν αρκετές επιλογές

Αναποφάσιστος είναι ακόμα για την σχολή που θα ακολουθήσει είναι ο Ιωάννης Μάριος Τατσίδης, η βαθμολογία του όμως, 17.423 μόρια στη Θετική κατεύθυνση, του δίνει αρκετές επιλογές.
 
Εκεί όμως τον βοήθησε η ημερίδα του φροντιστηρίου για τον Επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς παρακολουθώντας την, του  κίνησε το ενδιαφέρον η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, παρόλο που δεν έχει αποφασίσει ακόμα τον τόπο σπουδών.
 
Όσο για τα θέματα των εξετάσεων, τόνισε πως αυτά χρειάζονταν την απαραίτητη προετοιμασία, και παρά το γεγονός ότι τον άγχωσε εν μέρει η Χημεία, ενώ και τα θέματα σε Φυσική και Μαθηματικά ήταν πολλά, τελικά είναι ικανοποιημένος από την επίδοσή του.

Αναστάσης Καραγιοβάνης: Ανάμεσα στην Πληροφορική και την Σχολή Αστυφυλάκων

Μεταξύ δυο επιλογών, αρκετά διαφορετικών, είναι ο Αναστάσης Καραγιοβάνης που συγκέντρωσε 16.684 μόρια, και σκέφτεται την Πληροφορική Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ, ή τη Σχολή Αστυφυλάκων, αν μπορέσει να πιάσει και τα αθλήματα.
 
Και τούτο διότι από τη μία, ασχολείται με τους υπολογιστές και τον κώδικα, αλλά και η Σχολή Αστυφυλάκων προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ έχει και προτίμηση στις στρατιωτικές σχολές γενικότερα.

Δημήτρης Διαμαντόπουλος: Βάζει πλώρη για την Ιατρική με κλειδί της επιτυχίας την προετοιμασία και την καλή διαχείριση του χρόνου

Στόχος του Δημήτρη Διαμαντόπουλου ήταν από την αρχή η Ιατρική , και με βαθμολογία 18.462 έχει πιάσει την βάση ώστε να μπορέσει να εισαχθεί σε κάποιο από τα τμήματα της χώρας, παρόλο που ακόμα δεν έχει ακόμα αποφασίσει για την ειδικότητα που θα ήθελε να ακολουθήσει.
 
Κλειδί πάντως για την επιτυχία, θεωρεί πως ήταν η προετοιμασία και η καλή διαχείριση του χρόνου, κάτι στο οποίο θεωρεί πως βοήθησε σημαντικά το φροντιστήριο και οι καθηγητές, που τόνιζαν συνέχεια την ανάγκη να κάνουν αυτή τη σωστή διαχείριση.

Ζήσης Κρυστάλλης: Ο επιμένων που πέτυχε τους στόχους του

Βαθμολογία 18.375, με στόχο να εισαχθεί στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας ή Πυροσβεστικής συγκέντρωσε ο Ζήσης Κρυστάλλης, ο οποίος στην ηλικία των 24, έκανε τη συνειδητή επιλογή να καθίσει ξανά στα θρανία για να πετύχει σε μια από αυτές τις σχολές.
 
Ο ίδιος είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού, όμως βλέποντας πως στο αντικείμενο του η αγορά εργασίας είναι πρακτικά ανύπαρκτη, επέλεξε να μπει ξανά σε αυτή τη διαδικασία κάτι το οποίο δεν ήταν εύκολο, γιατί έπρεπε να θυμηθεί μαθήματα και ύλη που είχε αφήσει πίσω του για τουλάχιστον 5 χρόνια.
 
Όμως με τη στήριξη του Φροντιστηρίου, μπόρεσε να καλύψει τα κενά του, δίνοντας εξετάσεις την πρώτη χρονιά και χάνοντας για λίγο τη βάση, και τελειοποιώντας όσα είχε κάνει τη δεύτερη χρονιά, ώστε να καταφέρει να βγάλει βαθμολογία που του επιτρέπει να εισαχθεί σε αυτές τις σχολές, αλλάζοντας άρδην την επαγγελματική του κατεύθυνση.

Κωνσταντίνος Λαρίσης: Πρώτη επιλογή η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών αλλά έχει και εναλλακτικές

Βαθμολογία 18.363 έλαβε ο Κωνσταντίνος Λαρίσης, που έχει σαν πρώτη επιλογή την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Αθήνα, με εναλλακτικές το Χημικό και το Φυσικό.
 
Βέβαια οι σχολές είναι διαφορετικές, μιας και το Χημικό και το Φυσικό έχουν να κάνουν περισσότερο με τη θεωρία και την έρευνα, ενώ το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ασχολείται με την εφαρμογή της έρευνας. Όμως και οι δύο τομείς τον ενδιαφέρουν πολύ, για αυτό και είναι και οι τρείς επιλογές που θα διερευνήσει, διαλέγοντας τελικά τη μία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.