Ισχυρη εντολη στη Ροδοπη και την Ελλαδα θελει το ΚΙΝΑΛ

Για να αποτελέσει αντίβαρο τόσο στην ανεξέλεγκτη ΝΔ όσο και τον ανεύθυνο και λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ

Τους πέντε υποψήφιους βουλευτές, που διεκδικούν την ψήφο των κατοίκων της Ροδόπης στις επερχόμενες εκλογές, παρουσίασε το ΚΙΝΑΛ την Τετάρτη 26 Ιουνίου.
 
Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους Ιλχάν Αχμέτ, Κυριακή Γολγάκη, Γιώργο Μανανά, Οσμάν Ογλού Σιπέλ και Αλέξανδρο Τσιτηρίδη, με στόχο να διεκδικήσει το ΚΙΝΑΛ την έδρα στη Ροδόπη, αλλά και την τρίτη θέση σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αποτελέσει τον προοδευτικό πόλο απέναντι στην επανακάμπτουσα δεξιά και τον λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ.
 

Ανάγκη για προοδευτικές λύσεις

 
Την παρουσίαση των υποψηφίων πραγματοποίησε ο κ. Παύλος Δαμιανίδης, ο οποίος τόνισε πως ζητούν από τους συμπολίτες μας μια ισχυρή εντολή, για να φέρουν στην περιοχή και τη χώρα μας τις προοδευτικές λύσεις και αλλαγές που έχουν ανάγκη.
 
Αυτή την εντολή τη ζητούν καταθέτοντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το Σχέδιο Ελλάδα, το οποίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, το οποίο έχει 12 άμεσες δεσμεύσεις που αφορούν τη μείωση του ΦΠΑ, του ΕΝΦΙΑ, της Φορολογίας, της αύξησης των κατώτατων μισθών και συντάξεων, καθώς και ένα πρόγραμμα πραγματικής προστασίας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.
 
Την ισχυρή αυτή εντολή, πέρα από το πρόγραμμα, τη ζητούν με ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, γιατί στόχος τους είναι να έχουν μια δυναμική και αυτόνομη πορεία ως Κίνημα Αλλαγής, που θα αποτελέσει ισχυρό αντίβαρο απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη δεξιά από τη μία, και ένα ανεύθυνο και χωρίς όρια λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη.
 
Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, έχοντας, όπως φαίνεται, αποδεχθεί την ήττα του, να αντιπολιτεύεται τη ΝΔ με μια καταστροφική αντιπολίτευση, που θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του «όχι σε όλα», του «ή τους τελειώνουμε ή μας ενώνουν», του «κάθομαι έξω από τη βουλή και πετάω πέτρες», που δίχασε τον Ελληνικό λαό.
 

Μια σοβαρή φωνή το ΚΙΝΑΛ

 
Αντίθετα το ΚΙΝΑΛ είναι μια σοβαρή, πριν και μετά τις εκλογές, φωνή, μια εγγύηση σταθερότητας για τη χώρα, αποτρέποντας κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης αλλά και κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα και τα κεκτημένα του λαού, συμβάλλοντας θετικά και ουσιαστικά, όπως έκαναν πολλές φορές όταν η χώρα το είχε ανάγκη χωρίς να φοβηθούν να πληρώσουν το ανάλογο πολιτικό κόστος.
 
Έτσι θα συμβάλλουν σε όλα τα θέματα που είναι κρίσιμα, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, ακόμα και σε κάθε προοδευτική αλλαγή και μεταρρύθμιση που θα προταθεί.
 
Οι πελατειακές σχέσεις, το ρουσφέτι, οι μεγάλες και ανεύθυνες υποσχέσεις, η ψεύτικη ελπίδα είχαν καθορίσει τις εκλογικές επιλογές, και σε αυτές προστέθηκαν κατά τα χρόνια της κρίσης ο θυμός, η αγανάκτηση και η διάθεση τιμωρίας από το λαό προς το πολιτικό σύστημα.
 
Αυτός ο αλληλοτροφοδοτούμενος φαύλος κύκλος μεταξύ συστήματος και ψηφοφόρων, έφτασε στα όρια της κατάρρευσης τη χώρα, για αυτό και πιστεύουν πως η λογική θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα. Όμως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, με τη ΝΔ να επενδύει στις μεγάλες και ανέφικτες υποσχέσεις αλλά και το θυμό του κόσμου απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο φόβο της δεξιάς και της ΝΔ, κλείνει το μάτι ξανά στην Ελληνική κοινωνία υποσχόμενος μια νέα πελατειακή σχέση.
 
Δεν έχουν τίποτα να πουν στο ελληνικό λαό, και επενδύουν στην αρνητική ψήφο, ενώ το ΚΙΝΑΛ, ως τρίτη και σύντομα ελπίζουν δεύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα, καταθέτουν τη δική τους πολιτική πρόταση με συγκεκριμένο πρόγραμμα και καθαρό πολιτικό στίγμα, επενδύοντας στη θετική ψήφο, ώστε να επιστρέψει η λογική στη χώρα, και να μην αποτελέσει η δικαιολογημένη οργή στο ΣΥΡΙΖΑ άλλοθι να παραδοθεί η προοδευτική ταυτότητα στην ΝΔ.
 
Τόνισε μάλιστα πως η ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης και του γνήσιου προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας και πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον όλων μας, και αυτή τη θετική ψήφο ζητούν από τους πολίτες της Ροδόπης.
 
Το ψηφοδέλτιο αυτό είναι ποιοτικό, αντιπροσωπευτικό, αποτελείται από ανθρώπους που έχουν καταθέσει στην κοινωνία τα διαπιστευτήριά τους και έχουν κοινωνική και πολιτική καταξίωση στην τοπική κοινωνία.
 

Αιχμές για Στυλιανίδη και Κατραντζή από τον Ιλχάν Αχμέτ

 
Μεγάλη τιμή θεωρεί τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη ο βουλευτής κ. Ιλχάν Αχμέτ, μετά από πρόταση της προέδρου του Κινήματος, έχοντας ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα αυτή την περίοδο.
 
Σημειώνοντας πως ο κ. Δαμιανίδης έθεσε πολύ καλά το γενικότερο πλαίσιο του εκλογικού αγώνα, επικεντρώθηκε στην προεκλογική εκστρατεία, όπως γίνεται στην Ροδόπη από τους άλλους χώρους, ιδιαίτερα από υποψηφίους της ΝΔ.
 
Αρχικά αναφέρθηκε στον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, που η καμπάνια του μιλάει για ορφανή Ροδόπη, όσο αφορά την εκπροσώπηση στη Βουλή, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως η Ροδόπη δεν είναι ορφανή, εκπροσωπήθηκε στη Βουλή τόσο από τον ίδιο, όσο και από όλη την παράταξη, αλλά και σε τοπικό επίπεδο από τους αυτοδιοικητικούς και τα άλλα στελέχη.
 
Για αυτό και θεωρεί πως κάθε αναφορά αυτού του περιεχομένου αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στην περιοχή.
 
Αιχμές όμως άφησε και προς τον κ. Μουσταφά Κατραντζή, που επίσης κατέρχεται ως υποψήφιος με τη ΝΔ, ο οποίος στην προεκλογική του εκστρατεία αναφέρει ότι όλα τα έργα και όλες οι κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, είναι κενές περιεχομένου, ένας απλός θόρυβος.
 
Όμως όπως εξήγησε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, αποτελεί κομμάτι της δουλειάς του βουλευτή να κάνει ερωτήσεις και να μεταφέρει τα αιτήματα των πολιτών στην Ελληνική βουλή, και το να χαρακτηρίζονται ως θόρυβος από κάποιον που θέλει να αντιπροσωπεύσει την περιοχή στην Ελληνική βουλή, δείχνει όχι μόνο ότι αγνοεί τον θεσμό των ερωτήσεων στη Βουλή, αλλά απαξιώνει και τη δημοκρατία και το ρόλο του βουλευτή στην περιοχή.
 
Όλη την προηγούμενη περίοδο αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για όλη τη Ροδόπη, ασκώντας όλες τις αρμοδιότητες που του δίνει η δημοκρατία, αλλά και μεταφέροντας όλα τα αιτήματα των συμπολιτών του σε κάποια υπουργεία.
 
Από αυτά υπήρξαν επιτυχίες, αλλού δεν υπήρχαν απαντήσεις. Έτσι θεωρεί πως η πόλωση είναι θεμιτή, αλλά η αμφισβήτηση των θεσμών δείχνει ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει κάποιος να διοικήσει την περιοχή και την αντίληψη που τους διακατέχει για το ρόλο του βουλευτή και την υποστήριξη της περιοχής.
 
Ο ίδιος ούτε υπήρξε, ούτε θα γίνει βουλευτής μιας μερίδας συνανθρώπων μας στη περιοχή, αλλά ο βουλευτής όλων, ανεξαρτήτου καταγωγής και θρησκείας, και όσα έκανε είχαν ως στόχο να εξυπηρετήσουν όλους τους πολίτες.
 
Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στην απόσυρση της κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου από το ψηφοδέλτιο του κόμματος, σημειώνοντας πως έχει μια μεγάλη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, η απόφαση είναι καθαρά προσωπική της και θα είναι συναγωνιστές, ώστε η Θράκη να βρει ξανά το ρυθμό της.
 

Τον δυναμισμό της νεολαίας θέλει να εκφράσει η Κ. Γολγάκη

 
Να εκφράσει το δυναμισμό της νεολαίας, που έχει όραμα, τόλμη, άποψη, αρχές και αξίες, θέλει μέσα από τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ η κ. Κυριακή Γολγάκη.
 
Για αυτό και μέσα από τη δημοκρατική παράταξη θέλουν να εκφράσουν όλα όσα θέλουν να ζήσουν, με ελεύθερη επιλογή, και υποσχέθηκε πως θα είναι παρούσα για να εκφράσει τα θέλω και τα πιστεύω των συντοπιτών της στη Ροδόπη.
 
Έτσι θα δουλέψει, θα αγωνιστεί και κάλεσε όλους να συζητήσουν μαζί της τα προβλήματα και τις απόψεις τους.
 

Αγώνα για να έχει μια έδρα στη Ροδόπη το ΚΙΝΑΛ κάνει ο Γ. Μανανάς

 
Το ακλόνητο παρόν σε ακόμα ένα ψηφοδέλτιο της δημοκρατικής παράταξης δίνει ο κ. Γιώργος Μανανάς, ο οποίος δίνει, όπως ξεκαθάρισε εξ αρχής, όλες του τις δυνάμεις νυχθημερόν, από άκρη σε άκρη της Ροδόπης, για τα πιστεύω για τα οποία αγωνίζονται.
 
Τόνισε δε πως στηρίζει την παράταξη και πιστεύει πως θα πάρουν τόσο μια έδρα στη Ροδόπη, όσο και την τρίτη ισχυρή εντολή πανελλαδικά.
 
Ο ίδιος υπογράμμισε πως το ιδιότυπο Μπρα ντε φερ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ τις τελευταίες μέρες δεν αφορά τα σοβαρά προβλήματα του κόσμου, με μερικές μάλιστα καμπάνιες, σύμφωνα με τον ίδιο, να προσβάλλουν την ποιότητα του αγώνα και της δημοκρατίας που γίνεται στη Ροδόπη. Άλλωστε πιστεύει πως καλό θα ήταν κάποιοι να είναι συνεχώς στη Ροδόπη, και μετά να κάνουν κριτική στο ΚΙΝΑΛ και σε μέλη του.
 

Όρεξη να δουλέψει έχει η Οσμάν Ογλού Σιπέλ

 
Η κ. Οσμάν Ογλού Σιπέλ είναι ελεύθερη επαγγελματίας διερμηνέας μεταφράστρια, διδάσκει αρκετά χρόνια στο ΔΠΘ τουρκικά και είναι υποψήφια Διδακτορικού.
 
Ευχαρίστησε τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ κ. Χριστοδουλάκη για την πρότασή του να λάβει μέρος στο ψηφοδέλτιο, ενώ όσο αφορά την τοπική κοινωνία της Κομοτηνής τόνισε πως γνωρίζει τους πολίτες της, και λόγω της επαγγελματικής της ενασχόλησης.
 
Εξέφρασε την πεποίθηση πως θα δώσουν τον αγώνα που πρέπει, για να αναδείξουν το πρόγραμμα της παράταξης και να πάρουν μια έδρα στη Ροδόπη, έχοντας όρεξη να δουλέψουν, γνωρίζοντας την ευαισθησία της συνύπαρξης στην κοινωνία μας.
 

Έμφαση στη νεολαία θέλει ο Αλέξανδρος Τσιτηρίδης

 
Τέλος ο κ. Αλέξανδρος Τσιτηρίδης σημείωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στη Ροδόπη είναι το θέμα της νεολαίας, για την οποία δεν υπάρχουν δουλειές.
 
Για αυτό και πιστεύει πως θα πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή φωνή στη Ροδόπη, ώστε να ταρακουνηθούν στην Αθήνα για να υπάρξει μέριμνα και για την περιοχή μας.
 
Ως νέος στην πολιτική, παίρνοντας για πρώτη φορά το βάπτισμα της πυρός, τόνισε πως θα δώσουν ένα δυνατό αγώνα για να πάει καλά το κόμμα και να έχουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση και αποτέλεσμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.