Εξορκισμος των δεινων δια της «αλλαγης»;

Της έκδοσης

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συμπτώματα που αφορά στις περιπτώσεις κρατών που πέρασαν από τη φάση της χρεοκοπίας, είναι η διάθεση εκ μέρους των ψηφοφόρων τόσο να τιμωρήσουν όσο και να αναδείξουν στην ηγεσία της χώρας κάποιον που να τους «σώσει», υπονοώντας ότι θα τους φέρει στην προηγούμενη προ κρίσης κατάσταση.
 
Οι δημοσιολόγοι λένε ότι την περίοδο της κρίσης  συνέβησαν και τα δύο στη χώρα μας, και τιμωρήθηκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. —αυτό και μόνον, αν και στο μεταπολιτευτικό σύστημα συμπορεύτηκε εξ ημισείας   σχεδόν με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ΟΥΔΕΝ επλήρωσε—, αλλά και ανέδειξε το νέο και άφθαρτο, φέροντας στη διακυβέρνηση της χώρας τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
 
Αυτό που εντούτοις είναι άξιο θαυμασμού, είναι πώς μετά τεσσεράμισι χρόνια, το ελληνικό κυβερνών σύστημα (μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοσυμφέροντα της ελληνικής οικονομικής ιεραρχίας) ετοιμάζει, περιβάλλοντας με σωτηριολογικά χαρακτηριστικά, μια ακόμη αλλαγή, με πρωταγωνίστρια και πάλι αυτήν τη φορά  τη Νέα Δημοκρατία!!!
 
Τη Νέα Δημοκρατία, που προωθείται και πλασάρεται από παντού ως κάτι ΝΕΟ, ΛΥΤΡΩΤΙΚΟ, ΣΩΤΗΡΙΟ, σαν μην έχει καμία μέρα παρελθόν, σαν να μην έχει υπάρξει ξανά στην Ιστορία!!!
 
Βέβαια, όσο και να τον θέλει το σύστημα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αργεί», ησυχάζει. Και όλη την ελληνική επικράτεια ακούραστος γυρίζει για δεύτερη φορά προσωπικά, χωρίς καθόλου  να στέκεται, και το μητρώο στελεχών —ένα καινοτομικό  δημοκρατικό μέτρο που πρώτος είχε εισηγηθεί και είχε φτιάξει στο τότε ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Γιώργος Παπανδρέου— και ανανέωση κατά 65% του καταλόγου των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να κάνει, σ’ ένα κόμμα που παραδοσιακά  το έκαναν κουμάντο οι πολλοί «βαρόνοι» με τις κάθε λογής βαρονίες τους.
 
Τώρα, αν πραγματικά, λαός και Κολωνάκι καταφέρουν να πείσουν τον Έλληνα ψηφοφόρο ότι η Νέα Δημοκρατία θα κυβερνήσει για πρώτη φορά, χαλάλι τους, για τα ιστορικά παράδοξα που πρώτη καταφέρνει αυτή η χώρα!!!
 
Αλήθεια, αν αυτή τη φορά δεν ψηφίσουμε «Σωτήρες», θα πάθουμε κάτι;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.