Ολα ετοιμα στις «Πετρινες Κατασκηνωσεις» της Μαρωνειας για να υποδεχθουν παιδια απο ολη τη Θρακη

Ένα αθλητικό και πολιτιστικό πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των παιδιών - Φωτεινή Θάνου: «Οι “Πέτρινες Κατασκηνώσεις” να αποτελέσουν πόλο έλξης και μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή της Μαρώνειας»

Στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας του Τουριστικού Γραφείου του ΚΤΕΛ Ροδόπης, σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον, παιδιά από 6 έως 16 ετών, μπορούν να περάσουν δωρεάν μια καταπληκτική κατασκηνωτική περίοδο, μέσω όλων των ασφαλιστικών Ταμείων και του ΟΑΕΔ.
 
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, τα παιδιά απολαμβάνουν, ημερησίως, πέντε γεύματα, κολυμπούν, συμμετέχουν σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα, μαθαίνουν πολεμικές τέχνες και παραδοσιακούς χορούς.
 
Για το πρόγραμμα της κατασκήνωσης μίλησε η υπεύθυνη Οργάνωσης κ. Φωτεινή Θάνου, η οποία ανέλυσε όλα όσα περιλαμβάνει το «μενού» για τους μικρούς μας φίλους που θα επιλέξουν τις «Πέτρινες Κατασκηνώσεις» της Μαρώνειας το φετινό καλοκαίρι, αποκάλυψε τα μηνύματα που θέλει να περάσεις στα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή στη δράση ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία της να αποτελέσουν οι «Πέτρινες Κατασκηνώσεις» σημείο κατατεθέν για τη Ροδόπη.
 
Ο λόγος στην ίδια λοιπόν… 

«Να αποκτήσουν τα παιδιά πρότυπα από σωστά ερεθίσματα» 

ΠτΘ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της κατασκήνωσης;
Φ.Θ.:
Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης να εκτονωθούν και να μάθουν να συνεργάζονται, να δημιουργούν, να εξερευνούν. Να αποκτήσουν πρότυπα, παίρνοντας διάφορα ερεθίσματα από τα στελέχη μας. Κυρίως όμως να γίνουν τα ίδια πρωταγωνιστές συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες, μια διαδικασία που τους βοηθάει να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους.  Ο αθλητισμός είναι το κορυφαίο χαρακτηριστικό και προσπαθήσαμε να το εμπλουτίσουμε με πολύ σπουδαίους του είδους. Στίβος, βόλεϊ, μπάσκετ, τοξοβολία, ποδόσφαιρο, πινκ-πονκ, χαντμπολ, ποδοβόλεϊ, είναι κάποια από τα αθλήματα και φυσικά ατομικά και ομαδικά τουρνουά, ώστε να μάθουν να λειτουργούν στον υγιή ανταγωνισμό, μια και άξια έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, χορό (μοντέρνος και παραδοσιακός), χορωδία, ζωγραφική, facepainting, χειροτεχνία, πηλό, περιβαλλοντική εκπαίδευση, σκάκι, αλλά και βραδιές με καραγκιόζη, κινηματογράφο, θεατρικές παραστάσεις, διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού, παιχνίδια γνώσεων, colour day, βραδιά κραυγής, διανυκτέρευση στην παραλία/ beach party, το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, βραδιά εκπλήξεων, γιορτή λήξης και πολλά άλλα. 

«Τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα που καταρτίστηκε μαθαίνουν να σέβονται την προσωπικότητα και διαφορετικότητα του καθενός» 

ΠτΘ: Γιατί κάποιος να επιλέξει να έρθει στις πέτρινες κατασκηνώσεις;
Φ.Θ.:
Οι Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας μετά από 6 χρόνια συνεχούς λειτουργίας έρχεται φέτος να κάνει τη διαφορά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά ημέρες ξεγνοιασιάς και χαράς σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Μέσα από την ομαδική ζωή, το παιχνίδι και την οργάνωση της καθημερινότητας, δημιουργούμε μία μικρή κοινωνία με δομή, οργάνωση και θεσμούς. Γι’ αυτό φτιάξαμε ένα πρόγραμμα όπου τα παιδιά μαθαίνουν, παίζοντας και διασκεδάζοντας, να σέβονται την προσωπικότητα και διαφορετικότητα του καθενός. Μαθαίνοντας να βιώνουν κυριολεκτικά την έννοια της ισότητας, τον διάλογο και τις συλλογικές διαδικασίες και προπαντός να ζουν έντονα τη φιλία και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Το πρόγραμμά μας στοχεύει στην ταυτόχρονη ανάπτυξη ψυχής και πνεύματος μέσω της άθλησης και της ψυχαγωγίας. Η βάση του προγράμματός μας βρίσκεται στους ανθρώπους που το επιμελούνται. Η ομάδα ψυχαγωγίας καθημερινά θα συνεργάζεται στενά με όλα μας τα στελέχη, έτσι ώστε οι δραστηριότητες να είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Έτσι, κάθε μέρα έχουμε και μία προσεχτικά σχεδιασμένη και διαφορετική δραστηριότητα και αυτό θα κάνει τη διαφορά. 

«Έχουμε ένα πολύ δυνατό προϊόν και με τη συνδρομή της τοπικής αρχής θα ανεβαίνουν σταδιακά οι συμμετοχές εκτός νομού» 

ΠτΘ: Υπάρχουν συμμετοχές εκτός νομού Ροδόπης στις κατασκηνώσεις;
Φ.Θ.:
Οι συμμετοχές εκτός νομού δεν είναι αυτές που θα θέλαμε. Αν θέλετε να το ορίσω αριθμητικά δεν ξεπερνούν το 8% του συνόλου των 3 περιόδων. Φέτος βάλαμε σαν στόχο να αναπτύξουμε το μάρκετινγκ, που βέβαια είναι απόρροια πολλών παραγόντων και όχι μόνο θέλησης και στόχων.  Έχουμε ένα πολύ δυνατό προϊόν και πιστεύω πως με τη συνδρομή της τοπικής αρχής και της πίστης προς αυτό, θα μιλάμε σε λίγο καιρό με άλλα νούμερα και ποσοστά, για συμμετοχές εκτός νομού! 

«Οι “Πέτρινες κατασκηνώσεις” μπορούν να συμβάλουν πολυεπίπεδα στην ανάπτυξη της περιοχής της Μαρώνειας» 

ΠτΘ:  Σε τι βαθμό πιστεύετε πως συμβάλει η κατασκήνωση στην ανάπτυξη της περιοχής της Μαρώνειας;
Φ.Θ.:
Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μου στην κατασκήνωση αλλά θα μιλήσω σαν να κάνουμε αυτήν την κουβέντα του χρόνου τέτοιο καιρό. Οι «Πέτρινες Κατασκηνώσεις» Μαρώνειας είναι μια πανέμορφη κατασκήνωση που καταφέρνει να συνδυάσει το βουνό με τη θάλασσα. Περιτριγυρισμένη από πεύκα είναι πηγή ζωής και υγείας, μα πάνω από όλα μια κατασκήνωση μέσα στη φύση. Είναι σε θέση να λειτουργήσει 12 μήνες το χρόνο, καθώς διαθέτει ψύξη/θέρμανση, άφθονο ζεστό νερό, άρτια εξοπλισμένη κουζίνα, χώρο σάλας/συνεδριάσεων, εξωτερικό χώρο παρουσίασης και γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και  Beach Volley.  Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από τη θάλασσα, και μόλις 2 χιλιόμετρα από το πανέμορφο χωριό της Μαρώνειας. Σε απόσταση 12 και 30 χιλιομέτρων βρίσκεται το κέντρο υγείας της Ξυλαγανής και το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Το ΚΤΕΛ Ν. Ροδόπης στο οποίο ανήκει η κατασκήνωση έχει ως στόχο να την φτάσει στα επίπεδα των αθλητικών και εκπαιδευτικών συγκροτημάτων που βρίσκονται στις γειτονικές πόλεις. Άρα αυτό αυτόματα σημαίνει καλοκαιρινός τουρισμός, με τους γονείς να έρχονται να επισκεφτούν τα παιδιά τους, με πολλές φορές παραπάνω από μίας ημέρας διαμονής, διατροφή, ενίσχυση της τοπικής αγοράς και των τοπικών προϊόντων αλλά και αθλητικού τουρισμού, μια και θα μπορούν αθλητικές ομάδες  να κάνουν την προετοιμασία τους στην κατασκήνωσή μας και κατά συνέπεια ενισχύοντάς μας οικονομικά σαν περιοχή. Φυσικά υπάρχουν και οι εκπαιδευτικές εκδρομές των σχολείων/σχολών αλλά και των συλλόγων, θέλοντας να γνωρίσουν την αρχαιολογική ιστορία μας αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά μας, που θα μπορούσαν να γίνονται, πέρα από τα σχολεία της πόλης που μας επισκέπτονται. Άρα λοιπόν δημιουργώντας ένα πλάνο σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, και αξιοποιώντας στοχευόμενα τα πλεονεκτήματά μας, νομίζω πως του χρόνου, θα υπάρχει άλλη δυναμική.
 
ΠτΘ: Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει την φετινή προσπάθεια στις κατασκηνώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια
Φ.Θ.: Το κλειδί της επιτυχίας του προγράμματός μας φέτος θα βρίσκεται στους ανθρώπους που το επιμελούνται. Η ομάδα αθλητισμού/ψυχαγωγίας καθημερινά θα συνεργάζεται στενά με όλα μας τα στελέχη, έτσι ώστε οι δραστηριότητες να είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Έτσι, κάθε μέρα θα έχουμε και μία προσεχτικά σχεδιασμένη και διαφορετική δραστηριότητα και αυτό πιστεύω θα κάνει τη διαφορά. 

«Επιλέξαμε προσωπικό από τη Ροδόπη ενισχύοντας τον τόπο από αυτό το κομμάτι» 

ΠτΘ: Πόσα άτομα απαρτίζουν το προσωπικό της κατασκήνωσης;
Φ.Θ.:
Οι Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας φέτος θα απασχολήσουν περίπου 30 άτομα καλώς εχόντων των πραγμάτων. Διανύουμε ακόμα, μια δύσκολη για τη χώρα περίοδο, έτσι και φέτος δουλεύουμε με στελέχη και προσωπικό που είναι κάτοικοι της Ροδόπης ενισχύοντας και εμείς τον τόπο και από αυτό το μετερίζι.  Αρχηγός είναι η κ. Ευαγγελία Αμπράση και Υπαρχηγός η κ. Χαριτίνη Πετρίδου. Γιατρός της κατασκήνωσης είναι ο κ. Μεμέτ Μεχμέτ, Νοσηλεύτρια η κ. Νίκη Ανανιάδου, Κοινωνική Λειτουργός η κ. Ολίνα Παπανίκου ενώ την οργάνωση της κατασκήνωσης μαζί μου συμμετείχε η κ.  Βασιλική Τσουλιάγκα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.