Ανακοινωση της «Utopia AD» για απολυση εργαζομενου στην Αλεξανδρουπολη

«Λόγω πολιτικών φρονημάτων» ισχυρίζεται το αναρχικό στέκι

Για καταχρηστική απόλυση εργαζομένου εξαιτίας πολιτικών φρονημάτων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Αναρχικό Στέκι «Utopia AD». Δηλώνοντας την αλληλεγγύη του προς τον απολυμένο εργαζόμενο το αναρχικό στέκι σημειώνοντας πως «η εποχή των δηλώσεων κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων στην Ελλάδα δεν τελείωσε ποτέ».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«ΤΙ ΧΟΥΝΤΑ ΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
 
«Εν έτη 2019 και η κοινωνία αντί να εξελίσσεται προχωρώντας μπροστά, γίνετε συντηρητικότερη θυμίζοντας εποχές μοναρχίας και δικτατορίας. Μόνη εξέλιξη αποτελεί η τεχνολογία η οποία όμως ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το σύστημα ωθώντας, το κοινωνικό σύνολο στην αποξένωση και την σκλαβιά της εικονικής ελευθερίας. Φυσικά από αυτόν τον σύγχρονο μεσαίωνα του ελέγχου και της αστυνομοκρατίας, δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση οι εργασιακές σχέσεις.
 
Έτσι λοιπόν πληροφορηθήκαμε, πως στις 1/06/19 σύντροφος μας από την Αλεξανδρούπολη ενώ είχε ξεκινήσει δουλειά σε βενζινάδικο Avin στην Αλεξανδρούπολη, (πλησίον στρατοπέδου Κανδηλάπτη, της εταιρίας Double M Gas) μετά το πέρας του πρώτου 8ώρου και τη λήξη του ωραρίου του, χωρίς να έχει εμφανιστεί το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εργασίας του, το αφεντικό κάλεσε τον σύντροφο στο γραφείο του για να του μιλήσει. Μετά από μια σύντομη αναφορά για την εργατικότητά του και το πόσο “φιλότιμος” ήταν στη δουλεία, τού ανακοινώνει πως με την άφιξή του συντρόφου στον εργασιακό χώρο, αστυνομικοί που έπιναν τον καφέ τους στην καφετέρια του βενζινάδικου τον ενημέρωσαν για το ποιόν του εργαζομένου του. Του είπαν πως είναι τρομοκράτης, εγκληματίας, τον κυνηγάνε εδώ και καιρό, δέρνει ανθρώπους, βάζει φωτιές κατηγορώντας τον ακόμα και για τον εμπρησμό της κατάληψής Παλιού Νεκροτομείου (κάηκε από φασίστες στις 05/09/18) επειδή είναι αναρχικός. Το αφεντικό δηλώνοντας στο σύντροφο πως είναι ενάντια σε κάθε άκρο, είτε δεξιά, είτε αριστερά, ανακοίνωσε ότι για να συνεχίσει του δουλειά του θα πρέπει να αλλάξει τρόπο ζωής και να αποκηρύξει την πολιτική του ταυτότητα δίνοντάς του χρόνο μέχρι την επόμενη μέρα, ώστε να το σκεφτεί και να του απαντήσει.
 
Την επόμενη μέρα και με τους ίδιους μπάτσους να πίνουν τον καφέ τους, ο σύντροφος κλήθηκε από το αφεντικό ξανά στο γραφείο του. Ο σύντροφος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα και ότι είναι ανεπίτρεπτο να κρίνεται για την πολιτική του ταυτότητα στο χώρο εργασίας του, απολύθηκε καταχρηστικά. Το αφεντικό για να μπορέσει να δικαιολογήσει την απόλυση, του είπε πως δεν μπορεί να εναντιωθεί στην αστυνομία μιας και πρόκειται για νέα επιχείρηση και πως θα μειωθεί το πελατολόγιό του στους καφέδες και στις αντλίες, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως προτιμά να διώξει έναν καλό εργαζόμενο (κατά τα λεγόμενα του) από το να χάσει την εύνοια των αστυνομικών. Επίσης του εκμυστηρεύτηκε πως θα ήταν καλύτερα αν είχε προηγηθεί μια κουβέντα μεταξύ τους πριν την πρόσληψη, θυμίζοντας εποχές χούντας με ενυπόγραφες δηλώσεις κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων.
 
Εμείς κατ αρχήν δηλώνουμε πως η αλληλεγγύη μας στον σύντροφο είναι δεδομένη. Η εποχή των δηλώσεων κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων στην Ελλάδα δεν τελείωσε ποτέ. Προσλήψεις και μεταθέσεις στο δημόσιο με βάση πολιτικής ταυτότητας δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν όσες κυβερνήσεις και αν άλλαξαν. Στον ιδιωτικό τομέα τα αφεντικά (μικρά και μεγάλα) όπως και η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρούν την εξουσία και τους μηχανισμούς επιβολής της αυθεντίες, ενώ παράλληλα αν και όλοι βρίζουν την τηλεόραση πιστεύουν ότι βλακεία ακούσουν σε αυτήν, ακόμη και το διαδίκτυο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο γνώσης, απλά αναπαράγει ό,τι θέλουν τα τηλεοπτικά κανάλια και οι “αξιόπιστοι” δημοσιογράφοι ενώ τα μέσα “κοινωνικής” δικτύωσης είναι πλέον εργαλεία μετάδοσης ψεύτικων ειδήσεων και αποξένωσης.
 
Θα στηρίξουμε τον σύντροφο σε όποια απόφαση πάρει, παλεύοντας μαζί για το χτίσιμο μιας επαναστατικής κουλτούρας, τις δικές μας δομές προετοιμάζοντας την επανάσταση, για έναν κόσμο χωρίς αφεντικά και μισθωτή σκλαβιά, έναν κόσμο αλληλεγγύης , αξιοπρέπειας, αυτοοργάνωσης και ελευθερίας.
 

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 
 
ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ UTOPIA A.D.
utopia-ad.org»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.