Απο επιτυχια στεφθηκε το 4ο Φεστιβαλ Πελαργων στον Πορο

Στόχος η γνωριμία του κοινού με τον Πελαργό και η ευαισθητοποίηση για την προστασία του

Με μεγάλη επιτυχία και για 4η συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ  Πελαργών, στις 7 και 8 Ιουνίου, στον Πόρο Φερών!
 
Με στόχο την γνωριμία του κοινού με τον Πελαργό και την ευαισθητοποίησή του για την προστασία του, το διήμερο ήταν πλούσιο σε δρώμενα για όλες τις ηλικίες, όπου μέσω αυτών απέκτησαν γνώσεις για το είδος και παράλληλα έπαιξαν και διασκέδασαν.


 
Οι εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου του οικισμού, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες και περιελάμβαναν εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης και Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, παιχνίδια (κυνήγι θησαυρού, ποδηλατοδρομία, τουρνουά σκάκι, πελαργοπλατσουρίσματα) ενημερωτικές παρουσιάσεις για το αγαπημένο είδος, δακτυλιώσεις νεοσσών πελαργών, διαδρομές και ξεναγήσεις στις φωλιές των πελαργών καθώς και στον ποταμό Έβρο.
 
Ευχάριστη έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους ήταν  η παρουσίαση του παραμυθιού «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» του συγγραφέα Βασίλη Κάργα με διαδραστική αφήγηση από την ηθοποιό Μαρία Παπαδοπούλου.
 
Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με μουσικοκινητική παράσταση από το ΚΔΑΠ Φερών, δραματοποίηση του παραμυθιού του Βασίλη Κάργα από τη Β’ Τάξη του 3ου Δημοτικού Φερών, ομιλίες και χαιρετισμούς από τους επισήμους και παραδοσιακό Θρακιώτικο γλέντι!
 
Συνδιοργανωτές στο Φεστιβάλ ήταν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης – Δημοτική Ενότητα Φερών, ο Οικισμός του Πόρου, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Διγενής Ακρίτας» και η ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης.


 
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά  για τη συμμετοχή τους, τη βοήθειά τους και την άψογη συνεργασία, το ΚΔΑΠ Φερών, το 3ο Δημοτικό Φερών, τη Λία Βουλγαρίδου, τον Βασίλη Κάργα, τη Μαρία Παπαδοπούλου, το Σύλλογο «Ορφέα», το Σύλλογο «Αγία Σοφία», την 31 Μ/Κ Ταξιαρχία, το ΑΤ Φερών και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.
 
Παράλληλα με γνώμονα τη φετινή επιτυχία της εκδήλωσης, δεσμεύονται για τη διοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Πελαργών  και την επόμενη χρονιά καθώς και για την προστασία του Πελαργού και των ενδιαιτημάτων του, με δράσεις που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στη διατήρηση του πανέμορφου αυτού είδους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.