31 οι βραβευθεντες Ροδοπιτες μαθητες και μαθητριες στον Διεθνη Διαγωνισμο «Καγκουρο»

Παρέλαβαν τα βραβεία τους σε ειδική τελετή στο 3ο ΓΕΛ το απόγευμα της Δευτέρας

31 συνολικά μαθητές από την Β’ Δημοτικού έως και την Β’ Λυκείου των σχολικών μονάδων της Ροδόπης  βραβεύτηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους στο Διεθνή Διαγωνισμό Λογικής και Μαθηματικής Σκέψης «Καγκουρό». 
 
Ο διαγωνισμός αυτός που βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα, η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους και επιθυμεί να αναδείξει τον κοινό νου, την καθαρή σκέψη και την αγάπη για τα Μαθηματικά ως επαρκή εφόδια για τη συμμετοχή κάποιου σε αυτόν, πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Κομοτηνής, από την ομάδα Λογικής του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής.
 
Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα το Σάββατο 30 Μαρτίου με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, που απαρτίζουν την «Ομάδα Λογικής» του 3ου ΓΕΛ και με την συμμετοχή 280 συνολικά μαθητών όλων των τάξεων από τη Β΄ Δημοτικού έως και τη Γ’ Λυκείου εκ των οποίων 31 κατάφεραν να διακριθούν.
 
Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, με τους διακριθέντες να παραλαμβάνουν περήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι τα βραβεία τους, καταχειροκροτούμενοι από γονείς, καθηγητής αλλά και φίλους που ήταν παρόντες, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  συζητήθηκαν και θέματα-γρίφοι που άπτονται της φιλοσοφίας του διαγωνισμού και βοηθούν στην καλλιέργεια της λογικής σκέψης.
 
Επιπλέον πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον καθηγητή κ. Καράουστα με τίτλο «ΜαθηΜΑΤΙκ.α.» θέλοντας να παρουσιάσει στο κοινό πως το μάτι πολλές φορές ξεγελάει τη λογική. 

Ιορδάνης Καράουστας «Νικητές είναι όλοι όσοι κέρδισαν την αδράνεια και συμμετείχαν στον διαγωνισμό» 

Στην αξία συμμετοχής στους διαγωνισμούς στάθηκε ο Μαθηματικός και μέλος της «Ομάδας Λογικής» του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής κ. Καράουστας, ο οποίος χαρακτήρισε νικητές όλους όσους σηκώνονται από τα κρεβάτια τους και συμμετέχουν στους διαγωνισμούς. «Νικητές για μένα είναι όλοι όσοι κερδίζουν την αδράνεια» τόνισε ο κ. Καράουστας, απονέμοντας παράλληλα τα εύσημα σε όσους ξεχώρισαν, είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ελλάδα και τιμήθηκαν στην σχετική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας. Παράλληλα στάθηκε στο γεγονός πως η Ροδόπη τα τελευταία χρόνια έχει μαθητές που διακρίνονται και ξεχωρίζουν, αποδίδοντας την ευθύνη για αυτό στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται από τους δασκάλους και τους καθηγητές. Σχετικά με την αυξανόμενη συμμετοχή του κόσμου, ο κ. Καράουστας επισήμανε πως σε αντίστοιχους διαγωνισμούς συμμετέχουν κυρίως τα μικρότερα παιδιά καθώς τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά έχουν συνδυάσει τους διαγωνισμούς με τα τεστ και αυτό αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα. Τέλος, σχετικά με τα πλάνα της νέας σχολικής σεζόν ο Μαθηματικός του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής υποσχέθηκε πως θα συνεχιστούν οι δράσεις προμηνύοντας ευχάριστες εκπλήξεις, αν τους επιτρέψει ο χρόνος.  

Οι διακριθέντες 

Συνολικά τα ονόματα των 31 διακριθέντων μαθητών και μαθητριών:
Β΄ Δημοτικού: Ευλαβία Βάσκου, Μαρία Καλίτση, Νεφέλη Γκοντίδη, Κωνσταντίνος Βασσάρας, Αρετή Τσακίρη, Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Νικόλαος Σαπίκας, Νεκτάριος-Θεόδωρος Φραγκούλης, Παναγιώτης Στρουμπής, Ειμέν-Αχμέτ Αρήφ, Κυριάκος Τσαμουρλίδης.
Γ΄ Δημοτικού: Δέσποινα Τζελέπη, Αικατερίνη Μπαμπαθανάση, Δήμητρα Λόγου, Ελισάβετ Συμεωνίδου, Αλέξανδρος Αλεξανδρίδης, Χρυσάνθη Σφαντζίκη
Δ΄ Δημοτικού: Αναστάσιος Αξιωτίδης, Πέτρος Μπάτζιος, Σταμάτιος Λίτσος, Δημήτρης Χηνόπουλος, Χρήστος Βασσάρας, Γεώργιος Καλτσάς, Ορφέας Δημήτριος Νταντουρής, Σταματίνα Μπαχτσεβάνη, Ευγενία Τάκου
Ε΄ Δημοτικού: Χρήστος Χασάπης, Μαρία Βόλου
ΣΤ΄ Δημοτικού: Χάρις Πάντσιου
Β΄ Γυμνασίου: Νικόλαος Ράπτης
Β΄ Λυκείου: Παναγιώτης Λόγου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.