«Μια ετεροτοπια στην εποχη της κρισης»

Μια συνεργασία του «ΠτΘ» με το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ.

Οκτώ φοιτήτριες της κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης παρουσίασαν μέσα από τη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής» την εκπομπή «Μια ετεροτοπία στην εποχή της κρίσης» με θέμα τις «Επιπτώσεις της κρίσης στη λαϊκή αγορά της Κομοτηνής (Χαϊβάν Παζάρ)», καθώς το παζάρι, ως βιωμένος τόπος, αποτελεί μια ετεροτοπία όπου οι κοινωνικές σχέσεις διαφοροποιούνται από τις κυρίαρχες.
 
Συνολικότερα, στην εκπομπή έγινε μία ευσύνοπτη ιστορική αναδρομή στο παζάρι του παρελθόντος, αλλά και μία μετάβαση στην κρίση του σήμερα. Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής ακούστηκαν οι προσωπικές απόψεις των ανθρώπων του παζαριού, οι οποίοι σκιαγράφησαν τις κοινωνικοοικονομικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες που επικρατούν. Ακόμη, λόγος δόθηκε και σε φοιτήτριες, οι οποίες επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά και σχολίασαν μέσα από τη δική τους οπτική την ετεροτοπία της, συνοδεύοντας μάλιστα τις απόψεις τους και με «κατάλληλα» τραγούδια.
 
Όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Επιπτώσεις Οικονομικής Κρίσης & Οικονομικές Παρεμβάσεις» με υπεύθυνο καθηγητή τον Χαράλαμπο Πουλόπουλο, ενώ πίσω από το μικρόφωνο ακούστηκαν οι φοιτήτριες: Γεωργία Καμπέρη, Αικατερίνη Καραΐσκου, Αικατερίνη Κούμλελη, Δήμητρα Μπακάλη, Αργυρή Μπάρμπα, Άννα Ποιμενίδου, Κυριακή Τραντάλη, Αικατερίνη-Ηλιάνα Χρυσούλα. 
 

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή στο παρακάτω link

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.