Οταν η Βουλη «απεχει» λογω… εκλογων!!!

Της έκδοσης

Η προεκλογική περίοδος δεν φαίνεται να έχει τέλος φέτος καθότι της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών και των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αποτέλεσμα των πρώτων αναμένεται εντός λίγων εικοσιτετραώρων να προκηρυχθούν και επισήμως οι εθνικές της 7ης Ιουλίου.
 
Μαζί με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού το βράδυ της 26ης Μαΐου όμως ακολούθησε και  η έναρξη της αντιπολίτευσης από πλευράς της ΝΔ για τη συνέχεια του κυβερνητικού έργου έως τότε.
 
Προς μεγάλη μας έκπληξη μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι που προεκλογικά κατέκριναν την στασιμότητα έργων και πράξεων σε τοπικό επίπεδο, που επελέγη σε πολλές των περιπτώσεων από πολλές τοπικές αρχές, συντάσσονται τώρα με την «ρουσφετολογική» λογική κατηγοριών που υιοθετεί η ΝΔ.
 
Η κυβέρνηση, η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει έως και την τελευταία ημέρα που βρίσκεται στην θέση αυτή να πράττει τα όσα έχει κληθεί να κάνει δια της ψήφου των πολιτών. Όπως και η Βουλή το ίδιο αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η αποχώρηση των οποίων επί της όποιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας πριν το πέρας της λειτουργίας αυτής, μόνο στον περαιτέρω ευτελισμό του ίδιου του οργάνου οδηγεί. 
 
Μέχρι την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, η κυβέρνηση ασκεί –και κυρίως οφείλει να ασκεί–  όλες της τις αρμοδιότητες, και η Βουλή λειτουργεί κανονικά.  Όπως αντίστοιχα και όλες οι αντίστοιχες αρχές, βλέπε Δήμο και Περιφέρεια μέχρι την παρέλευση του χρόνου της θητείας τους, επί της οποίας απεφάνθη ο λαός και μόνο.
 
Σκεφτείτε ένα κλειστό ή αν μη τι άλλο ανενεργό δημαρχείο ή μία Περιφέρεια αν απλά και μόνο η αντιπολίτευση για τους δικούς της λόγους αποφάσιζε να απέχει από τις όποιες διαδικασίες. Μία δημοτική αρχή, μία περιφερειακή αρχή ή ακόμα ακόμα και μία κυβέρνηση «όμηρο» της απόφασης άλλων να απέχουν. Ναι, αυτό ακριβώς την «αποχή» για την οποία πολύς ο λόγος και οι συζητήσεις περί της συνεισφοράς της στο εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Κοντή η μνήμη όμως των εν δυνάμει κυβερνώντων, και πολύ μεγαλύτερη η ατολμία να αλλάξουν όλοι μαζί τα στερεότυπα που καταδίκαζαν και καταδικάζουν τη χώρα μας σε ακυβερνησία και διοικητική ακινησία κάθε φορά που έχουμε εκλογές.
 
Φανταστείτε αυτό να γινόταν στην Ισπανία όπου είχαμε στο παρελθόν συχνές εκλογικές διαδικασίες, με τη χώρα και τη διοίκηση να παραμένει νεκρή για μήνες, ακόμη και εξάμηνο!!!
 
Επιτέλους μήπως να συνέλθουμε, ή θα ακούμε να μας κατακλύζουν καθημερινά παράλογα ακόμη και σε περιπτώσεις όπου μεσολαβεί το ΑΣΕΠ, όπως συμβαίνει με τους διορισμούς καθηγητών στην εκπαίδευση, προκειμένου οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, η κάθε μία ξεχωριστά να κάνει παιγνίδι; Και δη γελοιωδέστατο από τότε που πρωτοεισήχθηκε αυτό στη χώρα του παραλόγου, την Ελλάδα.
 
Ως προς τις περίφημες τώρα  «ρουσφετολογικές» τροπολογίες των τελευταίων ημερών  να υπενθυμίσουμε πως στα δύο τελευταία νομοσχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που ψηφίστηκαν στις 22 Δεκεμβρίου 2014, κατατέθηκαν183 τροπολογίες εκ των οποίων ψηφίσθηκαν 67.
 
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «αυτά» τα πολιτικώς ανήκουστα των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής που κάθε κυβέρνηση κάνει, δικαιολογούνται. Τεχνοκρατικά υποτίθεται δουλεύουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών  και με βάση  μάλιστα τις εντολές της εκσυγχρονισμένης μας αφέντρας, της Ευρώπης!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.