Το «τειχος» των προβεβλημενων και η «εκπληξη» Αλεξης Τσιπρας

Της έκδοσης

Οι άπειρες συζητήσεις, τα σχόλια, οι διάλογοι και οι απαντήσεις μ’ ένα μεγάλο  αριθμό υποψηφίων ευρωβουλευτών, υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων σε εφημερίδα και ραδιόφωνο, απολογιστικά ήταν σπουδαίο πολιτικό υλικό για επεξεργασία, που μας ώθησε στην εξαγωγή δύο τουλάχιστον συμπερασμάτων που αξίζει να αναλυθούν.

  1. Το πρώτο και σοβαρότερο συμπέρασμα προέκυψε  από τους συμπολίτες μας άνω των 30 περίπου ετών που συμμετείχαν ως υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, και  αυτό αφορά στο συναίσθημα της βαθιάς και σιωπηλής, για λόγους αξιοπρέπειας,  απογοήτευσης για τον τρόπο που καθίσταται αδιατάρακτη η ήδη υπάρχουσα πολιτική «επετηρίδα» για τους νέους υποψηφίους, ανεξαρτήτως προσόντων, εν είδει ενός συστήματος μπετόν αρμέ, ενός απρόσμενου τείχους αδιαπέραστου από οποιονδήποτε πιστεύοντας στην εναλλαγή και την «αποεπαγγελματοποίηση» της πολιτικής επιχειρεί να το υπερκεράσει!

Ένα είδος αγώνα αγάπης άγονου που οφείλει να προβληματίσει, έτσι ώστε  ένα από τα προσόντα που θα διαθέτουν οι μελλοντικοί υποψήφιοι να μην πρέπει να είναι οπωσδήποτε η προετοιμασία και το σχέδιο τού πώς θα παρεισφρήσει στους ήδη έτοιμους κύκλους και παρακύκλους σταυροδοσιών που ελέγχουν οικογένειες, σόγια και συγχωριανούς. 

  1. Το δεύτερο συμπέρασμα προέκυψε από νεότερους στην ηλικία υποψηφίους, όλων σχεδόν των παρατάξεων, και πραγματικά ξάφνιασε σε σχέση με την παραδοχή που απολαμβάνει ως πολιτικός που  θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της νεότερης Ελλάδος ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ακόμα και από σοβαρούς και πεπαιδευμένους πολιτικούς της νεοδημοκρατικής παράταξης, οι οποίοι  εντούτοις δεν τρέφουν κανένα σεβασμό  για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ένια κυβερνητικά στελέχη.

Εκπλήξεις;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.