Οι 8 συνδυασμοι που διεκδικουν την ψηφο μας στην Περιφερεια ΑΜΘ

Κατακερματισμένο προβλέπεται την επόμενη μέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνολικά 8 συνδυασμοί, κατά 1 λιγότεροι από το 2014, θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας ΑΜΘ την επερχόμενη Κυριακή, ελπίζοντας στο μέγιστο αποτέλεσμα, αλλά και στην παρουσία τους σε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο θα είναι σημαντικά αλλαγμένο σε σχέση με το απερχόμενο.
 
Αφενός η απλή αναλογική δημιουργεί νέες συνθήκες στην δομή, μιας και ακόμα και αν κάποιος συνδυασμός προσεγγίσει το 34% που είχε πάρει ο τελικός νικητής κ. Γιώργος Παυλίδης στον πρώτο γύρο, θα απέχει πολύ  από την αυτοδυναμία, και θα πρέπει να αναζητεί συμμαχίες στις ψηφοφορίες του Συμβουλίου.
 
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι κανένας από τους επικεφαλής που κατήλθαν με τις παρατάξεις το Μάιο του 2014, δεν επανέρχεται μετά από πέντε χρόνια, (και μόνο ο κ. Χρήστος Τρέλλης είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος).
 
Έτσι, παρόλο που πολλοί είναι οι υποψήφιοι σύμβουλοι που επανέρχονται, το επόμενο συμβούλιο θα έχει αρκετές αλλαγές.
 
Με την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, τη συνέχεια ουσιαστικά της παράταξης της Περιφερειακής Αναγέννησης που δημιούργησε ο αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, κατέρχεται ο νυν Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, έχοντας μαζί του τόσο παλιά, όσο και νέα πρόσωπα, καθώς και την στήριξη της ΝΔ.
 
Αρκετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Αναγέννησης όμως κατέρχονται με το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Σύνθεσης, με επικεφαλής τον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος έχει προσελκύσει ανθρώπους από διάφορους πολιτικούς χώρους στην παράταξη.
 
Την διοίκηση της Περιφέρειας διεκδικεί και ο κ. Κώστας Κατσιμίγας, εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας την περίοδο 2011-2014, με την παράταξη  της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» η οποία παρότι κατέρχεται ως ανεξάρτητη, έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία επαναδιατύπωσε πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας
 
Να δώσει το δικό του δείγμα γραφής θέλει και ο κ. Κωστής Σιμιτσής, με την παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση», η οποία έχει την στήριξη του ΚΙΝΑΛ,
 
Με την στήριξη του ΚΚΕ κατέρχεται ξανά η «Λαϊκή Συσπείρωση», αυτή τη φορά όμως με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Παπατολίδη.
 
Από το κόμμα των ΑΝΕΛ ξεκίνησε η «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση για την περιφέρεια ΑΜ-Θ» με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Καραγιώργη, ενώ για ακόμα μια φορά κατέρχεται στις εκλογές η παράταξη «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση Ανταρσια στην ΑΜΘ» η οποία, μαζί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», είναι η μοναδική παράταξη που έχει συμμετάσχει και στις τρείς εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς όμως να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εκλέξει περιφερειακό Σύμβουλο.
 
Τέλος με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής κατέρχεται η «Πατριωτική Αυγή», με επικεφαλής τον Ελευθέριο Νικολαΐδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.