Τελετη Ορκωμοσιας νεοσυλλεκτων οπλιτων στο Στρατοπεδου Ηλιοπουλου

Περισσότεροι από 200 νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2019 Γ΄ ΕΣΣΟ έδωσαν όρκο να «φυλάττουν πίστη στην πατρίδα»

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου η Ορκωμοσία περισσότερων από 200 Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2019 Γ΄ ΕΣΣΟ, στην Κομοτηνή.
 
Η τελετή για τους νεοσύλλεκτους πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ» παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσία τους τόπου. Συγκεκριμένα το «παρών» έδωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο  Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης  καθώς και οικείοι των νεοσύλλεκτων, ενώ για τον όρκο βρέθηκαν στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου και εκπρόσωποι της Μουφτείας Κομοτηνής, για την ορκωμοσία μουσουλμάνων συμπολιτών μας.


 
Στην ημερήσια διαταγή που διαβάστηκε τονίστηκε  πως αυτή η ημέρα αποτελεί σταθμό στη ζωή κάθε άνδρα, καθώς καλείται  για την ανάληψη της αποστολής της ελευθερίας της χώρας έχοντας αναλάβει να κρατήσει ψηλά την  Ασπίδα και το Δόρυ του έθνους πάνω στα οποία θα στραφεί κάθε εχθρική βούληση. Επιπλέον υπογραμμίστηκε πως η πειθαρχία αποτελεί βασική στρατιωτική αρετή και θεμέλιο του στρατού και κάθε οργανωμένης δομής και επισημάνθηκε πως ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση προς την πατρίδα, αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του Ελληνισμού κατά την ιστορική πορεία του.


  
Με το πέρας της Τελετής οι Στρατιώτες παρέλασαν στο χώρο της Μονάδος εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και των οικιών τους, ενώ ακολούθησε και κέρασμα στο Κέντρο Ψυχαγωγίας Οπλιτών της Μονάδος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.