Υποψηφιοι με τον συνδυασμο «Ξε-Κινημα για την πολη» απαντουν στον ΠτΘ

Εκλογές 2019

Μαρία Γεωργιάδου
Η Μαρία Γεωργιάδου γεννήθηκε στις 30/09/1974 στην πόλη της Κομοτηνής. Η ανάγκη στήριξης ατόμων που υποφέρουν ή αντιμετωπίζουν καταστάσεις κρίσης την οδήγησαν στη φοίτηση του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία και την απόκτηση άδειας επαγγέλματος της Κοινωνικού Λειτουργού. Η επιδίωξή της για ειδίκευση στην παρέμβαση για κοινωνική αλλαγή στο άτομο και την οικογένεια, σχεδιασμό και υλοποίηση επεμβάσεων για θεσμικές προσαρμογές την ώθησε στην ένταξή της  στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Είναι εγγεγραμμένο μέλος του ΝΠΔΔ Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.
 
Ουρανία Πουφινά
Η Ουρανία Πουφινά γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Επί σειρά ετών εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και από το 1986 έως σήμερα εργάζεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) ως διοικητικός υπάλληλος στη θέση της Προϊσταμένης Τμήματος Προπτυχιακών Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας.
Κατά την εργασιακή της πορεία έχει λάβει εξειδικευμένη επιμόρφωση σε θέματα όπως: Μarketing, Δημόσιο Μάνατζμεντ με αντικείμενο τη Διοίκηση Ανθρώπινου Παράγοντα, Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ και Νέες Τεχνολογίες, Ποιοτικές Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα προς τον Πολίτη. Επίσης, δραστηριοποιήθηκε στον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΔΠΘ «Ο Βιζυηνός», από το 2014-2016 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από το 2016-2018 ως αντιπρόεδρός του Συλλόγου. Συμμετείχε ως εκπρόσωπος των μόνιμων υπαλλήλων του ΔΠΘ: α) στο Β΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, β) στο Πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού του ΔΠΘ, ενώ παράλληλα υπήρξε αιρετό αναπληρωματικό μέλος στη Σύγκλητο του ΔΠΘ και αιρετό αναπληρωματικό μέλος στο Πρυτανικό Συμβούλιο του ΔΠΘ. Από το 2019 φοιτά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. 
 

1. Ποια ήταν η αφορμή για να δηλώσετε ναι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος «ξεΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» του Τ. Βαβατσικλή;

Μαρία Γεωργιάδου: Η ικανότητα ενός επικεφαλής  μίας παράταξης να κινητοποιήσει τους πολίτες με δημοκρατικό τρόπο, αναγνωρίζοντάς τους ως άτομα και προσωπικότητες, παρουσιάζοντας ιδέες, έτοιμος για μία υποκείμενη αλλαγή σκιαγραφούν τον Τάσο Βαβατσικλή. Ο ίδιος, μέσα από καθιερωμένες δημοκρατικές διαδικασίες, προωθεί την πρωτοβουλία, συζητά, συμβουλεύεται καθορίζοντας τα όρια, καλώντας την ομάδα να αποφασίσει. Αναπτύσσει και χρησιμοποιεί διόδους επικοινωνίας με τους πολίτες, σεβόμενος την πολυπολιτισμικότητα του τόπου μας, και πέτυχε την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση προβλημάτων, μετατοπίζοντας το επίκεντρο βάρους από μικρό-ατομικό σε μακρό-κοινοτικό. Αξιοποίησε πόρους, αντιμετωπίζοντας με ευελιξία, ενδιαφέρον και προσοχή τα εκάστοτε ζητήματα  μέσα από ομαδική εργασία, άσκησε με επιτυχία το έργο το οποίο του ανατέθηκε.

Ουρανία Πουφινά: Αφορμή για να δηλώσω ναι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος «ξε-ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» του Υποψήφιου Δημάρχου Κομοτηνής κ. Τ. Βαβατσικλή  ήταν η πρόταση που μου έγινε από τον ίδιο και η οποία με τιμά προσωπικά.  Ο κ. Βαβατσικλής είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την πόλη του, για την οποία δεν έχει μόνο όραμα αλλά διαθέτει εμπειρία και αποδεδειγμένο έργο στα αυτοδιοικητικά.
 
2. Πιστεύετε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σε καιρούς οικονομικής ύφεσης και μνημονιακής διακυβέρνησης έχει τη δυνατότητα να εκπονεί τις δικές της πολιτικές ακόμη και με ελάχιστους πόρους;

Μαρία Γεωργιάδου: Η δημόσια έκθεση των προβλημάτων και η συζήτησή τους αποτελεί ισχυρό κίνητρο, διότι δεν αποτελεί επιδίωξη καμίας κυβέρνησης η άσχημη επίδοσή της. Μαθαίνοντας από την επιτυχία των άλλων μπορεί να μειωθεί το κόστος του πειραματισμού. Τίθεται θέμα προτεραιότητας που αφορά στη χρήση στρατηγικών παρέμβασης προκειμένου να επιτευχθούν ομαδικοί  στόχοι της εκάστοτε κοινότητας. Η συμμετοχή των ατόμων σε ομάδες οι οποίες διαμορφώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση θα βοηθήσει στην εμπλοκή τους σε ικανοποιητικές κοινωνικές σχέσεις, την αναγνώριση στόχων και την αξιοποίηση υπηρεσιών. Η προαγωγή διαλόγου αναφορικά με τα προσδοκώμενα οφέλη της εκάστοτε επιλογής, παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης και εφαρμογής δίκαιων πολιτικών, ακόμα και με τη χρήση ελάχιστων πόρων.

Ουρανία Πουφινά: Σε καιρούς οικονομικής ύφεσης και μνημονιακής διακυβέρνησης με περιορισμένους πόρους έχει ιδιαίτερη σημασία η δημιουργική προσπάθεια που γίνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, μία προσπάθεια η οποία αποτελεί και πρόκληση.
 
3. Ποια είναι τα σημεία που σας απογοήτευσαν τις τελευταίες τετραετίες στη διαχείριση των κοινών πραγμάτων που με τη συμμετοχή σας θα θέλατε να διορθώσετε;
 
Μαρία Γεωργιάδου: Το φαινόμενο της σχολικής διαρροής, καθώς και τα θέματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς στον χώρο του σχολείου, γίνονται όλο και πιο αισθητά. Κρούσματα βίας και σχολικού εκφοβισμού δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό. Η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολικού περιβάλλοντος επιφέρει κοινωνικό αποκλεισμό με κίνδυνο την οικονομική εκμετάλλευση. Ο εντοπισμός δύσκολων συμπεριφορών, μέσα από διαρκή αναζήτηση των δυνάμεων και πόρων που υπάρχουν στην κοινότητα, έχουν ως στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και την κοινωνική ένταξή τους στο περιβάλλον του σχολείου. Ο σχεδιασμός και εφαρμογή μιας στοχευμένης παρέμβασης, θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση των  μαθητών, στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και τη μετέπειτα συμμετοχή τους στη χάραξη κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

Ουρανία Πουφινά: Δεν θα ήθελα να σταθώ σε σημεία που με απογοήτευσαν τις τελευταίες τετραετίες στη διαχείριση των κοινών. Λαμβάνοντας υπόψη μας το παρελθόν, μελετούμε το παρόν και προχωρούμε στο μέλλον, στα νέα δεδομένα με ανοιχτό μυαλό.
 
4. Αν εκλεγείτε, σε ποιον τομέα θα θέλατε να εργαστείτε και τι θα θέλατε να αφήσετε πίσω σας με το τέλος της τετραετίας;
 
Μαρία Γεωργιάδου: Στις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές μου σπουδές διδάχθηκα μαθήματα κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικής πρόνοιας, κλινικής κοινωνικής εργασίας και ψυχολογίας με αποτέλεσμα να επιθυμώ τη διευθέτηση-επίλυση σημαντικών πρακτικών, κοινωνικών προβλημάτων και σχέσεων και μεταφορά της θεωρίας στην πράξη. Ο συντονισμός  κοινωνικών προγραμμάτων, εφαρμόζοντας τις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής εργασίας, θα παρέχουν ευκαιρίες σε άτομα προκειμένου να αναπτύξουν και να ασκήσουν τις ικανότητές τους, να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην πολυπλοκότητα των κοινωνικών προβλημάτων, στην εκάστοτε και διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνική πραγματικότητα. Μέσω της συλλογικής δράσης, προσφέρεται η συνεχής ενημέρωση των πολιτών  για τα τεκταινόμενα  και  επίγνωση των τοπικών προβλημάτων.                                                                                                           
Ουρανία Πουφινά: Όσον αφορά στον τομέα που θα ήθελα να εργασθώ, εφόσον εκλεγώ, θεωρώ ότι αυτό θα το κρίνει ο Δήμαρχος.  Έχουμε μπροστά μας τις εκλογές, όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Κινήματος «ξε-ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» είναι αξιόλογοι και έχουμε προσφέρει, ο καθένας από τον χώρο του, με τον δικό του τρόπο στους συμπολίτες μας και στην πόλη μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.