Συμπραξη για την Αλλαγη που τοσο αναγκη εχει ο τοπος μας ζητησε απο τους πολιτες ο Αντωνης Γραβανης

Στην κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού του «Σύμπραξη Προοπτικής» στην Κομοτηνή

Με δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα της Κομοτηνής, ζητώντας τη στήριξη όλων των Κομοτηναίων σε αυτή την προσπάθεια, πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Αντώνης Γραβάνης με το συνδυασμό «Σύμπραξη Προοπτικής» το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία.
 
Το παρών στην ομιλία έδωσαν πολλά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, η πολιτευτής κ. Βούλα Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γιάννης Βεζυριαννίδης και οι πρώην πρόεδροι κ. Ντίνος Μορφακίδης και κ. Κώστας Ναλμπάντης, η κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, εκπρόσωποι του επιχειρείν, όπως ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου κ. Νίκος Αγγελίδης, και άλλοι πολλοί υποστηρικτές του συνδυασμού, μαζί φυσικά και με τους υποψηφίους συμβούλους που συμμετέχουν σε αυτό. 

Μήνυμα για την αλλαγή της Κομοτηνής 

Ο κ. Γραβάνης τόνισε πως όσοι συγκεντρώθηκαν, δίνουν το μήνυμα ότι αλλάζει η Κομοτηνή και ο τόπος, με την σύμπραξη όλων για να φέρουν την αλλαγή που τους αξίζει, φέρνοντας στο φως τα στοιχεία που αναδεικνύουν το Δήμο, την πόλη και τους οικισμούς, ώστε να επανατοποθετηθεί στο χάρτη του μέλλοντος.
 
Μίλησε δε για επαναφορά στην διοίκηση του δήμου Κομοτηνής της ουσιαστικής αντιπροσώπευσης, με την δημοτική αρχή να έχει ευθύνη και υποχρέωση να εκφράζει τις ανάγκες των δημοτών της ενώ ο Δήμαρχος θα πρέπει να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να συγκρούεται αν χρειαστεί με όλους, προς όφελος του δήμου και των κατοίκων του.
 
Ο κ. Γραβάνης έκανε εκτενή κριτική τόσο στην νυν δημοτική αρχή, όσο και στην συνέχειά της, κατηγορώντας την για χτυπήματα στο πρόσωπό του, προσπαθώντας να ισοφαρίσουν τις αστοχίες τους.
 
Θεωρεί δε ότι βρίσκονται σε πανικό, σημειώνοντας πως προσπαθούν να τον στοχοποιήσουν ατέχνως, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ των παρατάξεων.
 
Θεωρεί μάλιστα ότι ο δήμος Κομοτηνής μπορεί να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Δήμο και ως φυσική πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να γίνει κέντρο εξελίξεων και θετικών πολιτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Επισήμανε άλλωστε την ανάγκη ενός σύγχρονου μοντέλου αυτοδιοίκησης και διοίκησης του δήμου, όπου ο Δήμαρχος θα είναι ο εμπνευστής και ο συντονιστής για την ανάπτυξη, τη διεκδίκηση και την επιδίωξη του καλύτερου αποτελέσματος, με κινητικότητα, αποφασιστικότητα και δράση εντός και εκτός γεωγραφικών ορίων και συνόρων, αξιοποιώντας όλα τα τοπικά χαρακτηριστικά του τόπου μας, με στόχο τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την Επιχειρηματικότητα και την Τοπική Οικονομία, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, την Παιδεία, τις Επιστήμες  και τον Αθλητισμό. 

Σχέδιο ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε πως το σχέδιό τους είναι ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό, δομημένο σε άξονες και δράσεις, ώστε να επιτυγχάνεται συμπληρωματικότητα, μεγαλύτερο αποτέλεσμα με μικρότερο δυνατόν κόστος, ενσωματώνοντας επιτυχημένες βέλτιστες πρακτικές Δήμων τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.
 
Αυτό το πρόγραμμα, σημείωσε, είναι το συμβόλαιό τους ως αυριανή δημοτική αρχή με τους πολίτες για το τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν και να υλοποιήσουν για το αυριανό τους όραμα.
 
Για αυτό και η Σύμπραξη Προοπτικής δεσμεύεται για την μεταφορά της Πυροσβεστικής και τη δημιουργία πάρκινγκ στη θέση αυτή, για την μετεγκατάσταση του οικισμού στο τέρμα Αδριανουπόλεως, καθώς και την ολοκλήρωση των έργων για την υδροδότηση και αποχέτευση σε πόλη και οικισμούς.
 
Επίσης δεσμεύτηκε για την ανακαίνιση της δημοτικής αγοράς, την συνολική ανάπλαση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης αλλά και της αγοράς, ώστε να γίνει η  Κομοτηνή μια πράσινη πόλη, με την ενεργειακή αναβάθμιση διοικητικών και σχολικών κτιρίων, αντικατάσταση φωτιστικών με νέας τεχνολογίας LED σε δρόμους και δημόσια κτίρια και αξιοποίηση και εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 
Την αναθεώρηση, εκσυγχρονισμό και επέκταση του νέου Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ) αλλά και την ανάπλαση και ανάδειξη του Πάρκου της Αγίας Παρασκευής και της Πλατείας Ειρήνης.
 
Παράλληλα, κατέθεσε τις προτάσεις του σε τομείς προτεραιότητας για το δήμο Κομοτηνής, όπως: η αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών και Εφαρμογών – «Έξυπνη Πόλη», η αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα, οι Σχολικές Υποδομές, η Ανάδειξη των γειτονιών της πόλης και των οικισμών, η Κατασκευή και Ενίσχυση των Αθλητικών Χώρων, ο σχεδιασμός δράσεων για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, αλλά και την Αισθητική στην πόλη και τους οικισμούς, η ενίσχυση της διαχρονικής συνεργασίας με το ΔΠΘ, οι πολιτικές και δράσεις για την Κοινωνική Πολιτική. 

Αντεπίθεση στην «Κοινωνία Πολιτών» 

Εκτενή αναφορά έκανε και στον πόλεμο ανακοινώσεων, όσο αφορά την κατάσταση του Δήμου και το έργο του ίδιου στην Δημοτική αρχή Κοτσάκη, εξέφρασε την άποψη πως γίνεται προσπάθεια να ισοφαριστεί μια διοίκηση εννιά ετών με εννιά μήνες της δικής του συμμετοχής.
 
Ο κ. Γραβάνης θεωρεί πως η στάση της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» προέρχεται από την αγωνία της να δικαιολογήσει την απραξία της, την ώρα που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, για τρίτη φορά, και πως βάλλοντας κατά του προσώπου του, θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, κάτι που πιστεύει πως υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών.
 
Υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή Κοτσάκη κρίθηκε για τα πεπραγμένα της, όπως θα κριθεί και η νυν διοίκηση στις επερχόμενες εκλογές, όμως η παράταξή του θα συνεχίσει να μιλά με όρους του μέλλοντος, μιας και πιστεύει πως όποιος αναγκάζεται να μιλά με όρους προς 15ετίας απλώς δείχνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτό το μέλλον ή ότι είναι υποχρεωμένος να κρυφτεί στο παρελθόν. 

Ευθύνη και υποχρέωση ο τίτλος του Δημάρχου 

Αναλύοντας τη φιλοσοφία του για τη διοίκηση του δήμου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η θέση του δημάρχου δεν είναι τίτλος, αλλά ευθύνη και υποχρέωση απέναντι σε όλους τους πολίτες, καθώς και ότι η διοίκηση του δήμου χαρακτηρίζεται από μια ανώτερη κοινωνική προσέγγιση και η επιτυχία ή η αποτυχία έχει αντίκτυπο σε μια ολόκληρη κοινωνία και μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη αυτής της κοινωνίας, μακροπρόθεσμα.
 
Ο κ. Γραβάνης δεν θεωρεί ότι ο ίδιος είναι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά είναι λάτρης των δημοκρατικών διαδικασιών και της μέγιστης κοινωνικής συναίνεσης, μιας αρχή που είχε σε κάθε πολιτική του δραστηριότητα και με αυτή υπηρέτησε με πάθος στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε όσες θέσεις ευθύνης του εμπιστεύτηκαν οι πολίτες με την ψήφο τους.
 
Για αυτό και κάλεσε του πολίτες να βγουν μαζί με την παράταξη σε αυτές τις εκλογές από την εικονική πραγματικότητα που τους κολλάει στο χθες και να επανέλθουν στην πραγματική ζωή, μιας και έχουν το σχέδιο, τη βούληση και την αποφασιστικότητα, για αυτό και κάλεσε τους συμπολίτες μας να συστρατευτούν για την Αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας με μια διοίκηση που θα αισθάνεται την ευθύνη και την υποχρέωση απέναντι στους δημότες, που θα εκφράζει όλους τους πολίτες, που θα αγωνίζεται για τις ανάγκες τους και δε θα διστάζει να συγκρουστεί με όποιον χρειαστεί για την επίτευξη του στόχου.
 
Μια διοίκηση, ανέφερε, που θα σχεδιάζει με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, θα βρίσκεται δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, θα μιλά τη γλώσσα της αλήθειας.
 
Για αυτό και ζήτησε από τους πολίτες της Κομοτηνής να τους δώσουν τη δύναμη να φτιάξουν το μέλλον που τους αξίζει, και στη συνέχεια παρουσίασε όλα τα στελέχη που απαρτίζουν την παράταξη της «Σύμπραξης Προοπτικής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.