«Φιλοτεχνωντας την Ελλαδα» για τεταρτη χρονια

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ

Η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής την μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα 2019».
 
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι 180 χορευτές και χορεύτριες του τμήματος παραδοσιακών χορών θα ταξιδέψουν το κοινό της Κομοτηνής σε 10 περιοχές της Ελλάδας, παρουσιάζοντας τους χορούς με τις ανάλογες φορεσιές της κάθε περιοχής. Μαζί τους και η παραδοσιακή χορωδία του συλλόγου, θα δώσει τη δική της νότα στην εκδήλωση.
 
Οι επτά από τους οκτώ μουσικούς της φετινής εκδήλωσης είναι από την Κομοτηνή, δίνοντας για ακόμα μία χρονιά βάση στους μουσικούς της πόλης μας και ειδικά σε αυτούς του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, που λειτουργεί στον σύλλογο. Έτσι στην εκδήλωση θα βρίσκονται οι:
 
Κωνσταντίνος Δεδούσης (κλαρίνο), Φώτης Ζανελάρης (βιολί), Δημήτρης Κυριακάκης (γκάιντα – φωνή), Αργυρώ Κυριακάκη (καβάλι – φωνή), Θάνος Καρακατσιάνης (ακορντεόν), Γιώργος Αθανασιάδης (νταούλι – τουμπερλέκι), Κυριάκος Τσακιράκης (λαούτο), Πέτρος Μούχτσης (τρομπέτα).
 
Info
Η εκδήλωση θα  ξεκινήσει στις 20:30 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.