Ψηλα στην ατζεντα του ΣΥΡΙΖΑ τα ζητηματα αναπηριας

Αντώνης Ρέλλας και Ουφούκ Μουσταφά μίλησαν σε ανοιχτή εκδήλωση για την Ευρώπη που ονειρεύονται

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Ρέλλας στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κομοτηνή συμμετείχε μαζί με την συνυποψήφιά του κ. Ουφούκ Μουσταφά το απόγευμα της Δευτέρας στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο καφενείο «Το Μασάλι». Εκεί οι δύο υποψήφιοι Ευρωβουλευτές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το κοινό και να παραθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με την Ευρώπη που ονειρεύονται αλλά και για τα θέματα αναπηρίας. 

Αντώνης Ρέλλας «Συνεχίζω να παλεύω για την καθολική προσβασιμότητα και την αντίσταση απέναντι στο μισαναπηρισμό, τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία» 

Την αγάπη του για την Κομοτηνή εξέφρασε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Ρέλλας, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός πως η Κομοτηνή συγκαταλέγεται στις πιο προσβάσιμες πόλεις στην Ελλάδα και επιπλέον είναι μία πολυπολιτισμική πόλη, που σέβεται και αγαπάει τους ανθρώπους που συμβιώνουν  παρά τις διαφορετικές κουλτούρες. Ερωτηθείς για τα βασικά ζητήματα που θα επιδιώξει εφόσον μπει στην Ευρωβουλή ο κ. Ρέλλας τόνισε πως «αυτά με τα οποία εγώ κλήθηκα και αποδέχθηκα αυτήν την πρόσκληση/πρόκληση είναι όλα εκείνα τα οποία διεκδικώ σε όλη μου τη ζωή και ως ανάπηρος ακτιβιστής και ως άνθρωπος της τέχνης, δηλαδή την προσβασιμότητα για όλους, την  αντίσταση απέναντι στο μισαναπηρισμό, τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία και οτιδήποτε εμποδίζει τις ζωές των ανθρώπων, οι οποίοι διαφέρουν από το κυρίαρχο αφήγημα».
 
Ερωτηθείς για το αν αξιοποιεί η Ελλάδα τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Ρέλλας παρουσιάστηκε ειλικρινής τονίζοντας πως «υπάρχουν σίγουρα χαμένες ευκαιρίες» εξηγώντας πως αυτό δεν σχετίζεται μόνο με τον τρόπο που αξιοποιούνται τα κονδύλια αλλά είναι ένας ακόμα λόγος  που διεκδικεί μία θέση στην Ευρωβουλή, προκειμένου να τεθούν  τα ζητήματα αναπηρίας ψηλότερα στα θέματα διεκδίκησης. «Τα θέματα αναπηρίας είναι ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο 4 ανάπηροι»  ανέφερε ο κ. Ρέλλας τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια τον συντονιστικό μηχανισμό για την αναπηρία και έχει επικυρώσει τον Νόμο 4488/2017 που ουσιαστικά είναι η επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης Δικαιωμάτων των Αναπήρων του ΟΗΕ. 

Ουφούκ Μουσταφά «Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας έχουν φέρει σε αδιέξοδο την Ευρώπη» 

Ως τις πιο κρίσιμες και πιο ιστορικές της περιόδου της μεταπολίτευσης χαρακτήρισε τις επικείμενες Ευρωεκλογές η Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ουφούκ Μουσταφά. «Μέσα από αυτές τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα Ευρωπολίτη όπως και η ύπαρξη και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε αρχικά η κ. Μουσταφά, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας πως αυτό που την χαρακτηρίζει αυτήν την στιγμή είναι το έλλειμμα Δημοκρατίας τόσο στις σχέσεις του με τους πολίτες και τα κράτη-μέλη όσο και στη λειτουργία του ίδιου του θεσμού. «Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας έχουν φέρει σε αδιέξοδο την Ευρώπη» επισήμανε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Στην Ευρώπη που ονειρευόμαστε υπερτερούν οι έννοιες της πολυπολιτισμικότητας, της αρμονικής συνύπαρξης, του σεβασμού σε οτιδήποτε διαφορετικό» 

Εξηγώντας την επιλογή της να συμμετέχει στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μουσταφά επισήμανε πως ως μία νέα γυναίκα, δικηγόρος και μέλος της μειονότητας γνωρίζει  πόσο δύσκολος και δύσβατος είναι ο δρόμος για την ισότητα και την ισονομία και πόσο πολύτιμες είναι οι έννοιες της πολυπολιτισμικότητας, της αρμονικής συνύπαρξης, του σεβασμού σε οτιδήποτε διαφορετικό.  «Είναι πολύ σημαντικό  να υπάρχει πεδίο ελεύθερης έκφρασης του κάθε ανθρώπου» ανέφερε η κ. Μουσταφά εξηγώντας πως «στην Ευρώπη που θέλουμε να οικοδομήσουμε, αυτές είναι οι έννοιες που πρέπει να βγουν μπροστά  και να προβληθούν απέναντι στην ακροδεξιά, τον ρατσισμό, τη διχόνοια και την ξενοφοβία για την Ευρώπη της Ελευθερίας». Για όλα αυτά η Ουφούκ Μουσταφά κάλεσε όλον τον κόσμο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ για μία δίκαιη και δημοκρατική Ευρώπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.