Αιχμες του Σωματειου Εργαζομενων της ΔΕΥΑΚ κατα της διοικησης

Με αφορμή διαφημιστικό σποτ ύψους 3.800 ευρώ

Κατά της διοίκησης της ΔΕΥΑ Κομοτηνής στρέφεται το Σωματείο Εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης με ανακοίνωσή του. Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση της διοίκησης να αναθέσει τη δημιουργία διαφημιστικού σποτ αξίας 3.800 ευρώ προκειμένου να προβάλει το έργο της. Το Σωματείο Εργαζομένων μέμφεται τη διοίκηση για πρακτικές που «κινούνται εκτός νομιμότητας και δεοντολογίας» και εκκινούν από τη διάθεση προσωπικής προβολής υποψηφίων.
 
Στην ίδια ανακοίνωση το Σωματείο θέτει σειρά ερωτημάτων προς τη διοίκηση παρουσιάζοντας παράλληλα μία διαφορετική πραγματικότητα γύρω από τα έργα που προβάλει η διοίκηση. 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ: 

«Σύμφωνα με το διαφημιστικό βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα όσον αφορά την ΔΕΥΑ Κομοτηνής για το έργο της διοίκησης ανακοινώνουμε τα εξής:
 
Ο νόμος 1069 προβλέπει για την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις δραστηριότητες και τα έργα της επιχείρησης κάθε χρόνο την σύνταξη και διανομή έντυπου ενημερωτικού δελτίου.
 
Η προβολή διαφημιστικών σποτ δέκα ημέρες πριν τις εκλογές δεν είναι τίποτε άλλο παρά προσωπική προβολή υποψήφιων γι αυτό και κινούνται εκτός νομιμότητας και δεοντολογίας.
 
Και τίθενται τα εξής ερωτήματα:
 
Το σποτ που υποτίθεται ότι διαφημίζει το έργο της ΔΕΥΑΚ μήπως αντί για αυτό διαφημίζει τον πρόεδρο και τη διεύθυνση της ΔΕΥΑΚ;
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διαύγειας η έγκριση για το σποτ έγινε πριν από ένα μήνα γιατί βγήκε μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές;
 
Το σποτ στοίχισε 3800 ευρώ. Πώς γίνεται ο κάθε πρόεδρος για να μπορεί να διαφημίζει τον εαυτό του χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη χρησιμοποιεί με τόση ευκολία τα χρήματα των δημοτών και της επιχείρησης;
 
Όσο για το έργο που έγινε ήταν όλο από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια δηλαδή έκαναν το αυτονόητο. Επικαλέστηκαν ότι κάνανε το 25% της πόλης καινούριο δίκτυο ύδρευσης. Έχουν δίκιο αλλά άφησαν εδώ και οκτώ χρόνια μαζί με το καινούριο δίκτυο να δουλεύει και παλιό χωρίς να το καταργήσουν με αποτέλεσμα εκατοντάδες βλάβες με ό,τι συνεπάγεται για τους δημότες, (σπασμένα πεζοδρόμια, λακκούβες, σκόνη και πλημυρισμένα υπόγεια). Αυτό το περιβόητο έργο της διοίκησης. Και συνεχίζουμε με τα δίκτυα των διαφόρων οικισμών.
Ενώ αλλάχτηκε το δίκτυο μέσα στους οικισμούς το κεντρικό δίκτυο που τροφοδοτεί το Μεσοχώρι έως και τους οικισμούς των Κρανοβουνίων είναι αμίαντος και γίνονται συχνά παρά πολλά σπασίματα.
 
Στους οικισμούς Κάλχα, Ιάμπολη και Τυχηρό ο τροφοδοτικός αγωγός περνάει μέσα από την κοίτη του πόταμου και σε μερικά σημεία μέσα από το βουνό ενώ κατά καιρούς, όταν παρουσιάζονται έντονα καιρικά φαινόμενα βροχόπτωσης, σπάει ο αγωγός και μένουν για αρκετό χρονικό διάστημα κάποιοι οικισμοί χωρίς νερό μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.
 
Είπανε ότι αυτή την στιγμή η ΔΕΥΑΚ εξυγιάνθηκε και είναι μέσα στις πρώτες ΔΕΥΑ στην Ελλάδα, τότε γιατί χρεωστάνε σε δεκάδες προμηθευτές, και ένα πολύ μεγάλο ποσό στην ΔΕΗ εδώ και αρκετά χρόνια;
 
Στεκόμαστε στην αναφορά του κυρίου δήμαρχου για το έργο της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ αν αυτά που προαναφέραμε τα θεώρει έργο ας αφήσουμε να το κρίνουν οι δημότες. Εμείς οι εργαζόμενοι που ξέρουμε την αλήθεια δεν θα αφήσουμε καμία διοίκηση σαν την υπάρχουσα να διαλύσει την επιχείρηση.
 
Και μην ξεχνάμε για να λειτουργήσει σωστά μια επιχείρηση του δήμου πρέπει να υπάρχει σωστή συνεργασία της διοίκησης με τους εργαζομένους και τους ίδιους τους δημότες. Από την στιγμή που τουλάχιστον το 90% των εργαζομένων δεν θέλει ούτε καλημέρα να πει στους επικεφαλής της διοίκησης πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει σωστά η επιχείρηση;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.