1,6 εκατομμυρια ευρω απο το ΕΣΠΑ της Περιφερειας στη Ροδοπη

Για Τοπικά Χωρικά Σχέδια Δήμων, για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και για εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τέσσερα έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, συνολικού ύψους 1.625.600 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. 

Τοπικά Χωρικά Σχέδια 

Τα πρώτα δύο έργα αφορούν στην εκπόνηση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων των Δήμων Αρριανών και Ιάσμου και είναι ύψους 559.433 ευρώ και 499.952 ευρώ αντίστοιχα. Τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια είναι σύνολα κειμένων, χαρτών και διαγραμμάτων με τα οποία καθορίζονται το πρότυπο της χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη συνολική χωρική ανάπτυξη και οργάνωση ενός Δήμου. 

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων 

Το τρίτο έργο, ύψους 299.185 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση δύο κτιρίων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής: του κτιρίου διοίκησης και του κτιρίου που στεγάζει την τεχνική υπηρεσία με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών και τα ταμεία. Με το έργο αυτό θα γίνει δυνατή η εξοικονόμηση ενέργειας για τα συγκεκριμένα κτίρια, θα μειωθούν οι λειτουργικές τους δαπάνες και θα καταστούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον. 

Υπηρεσίες υγείας 

Τα τέταρτο έργο είναι ύψους 267.030 ευρώ και αφορά στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους αλλά και στις οικογένειές τους στο νομό Ροδόπης από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας νομών Έβρου-Ροδόπης της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Ο νομός Ροδόπης επιλέχθηκε γιατί οι υπάρχουσες σήμερα υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους είναι περιορισμένες. Η Κινητή Μονάδα θα παρέχει τις υπηρεσίες της στην Κομοτηνή, τις Σάπες, τον Ίασμο και την Ξυλαγανή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.