Τα παιδια βλεπουν «με αλλο ματι» το μουσειο

Με μια οικογενειακή εκπαιδευτική διαδραστική ξενάγηση γιόρτασε την Διεθνή Ημέρα Μουσείων το αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

Μια μοναδική εκπαιδευτική διαδραστική ξενάγηση σε οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας πραγματοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής. 
 
Όπως τόνισε η υπεύθυνη της εκδήλωσης κ.Νάγια Δαλακούρα, το πρόγραμμα έχει οικογενειακή διάσταση, μιας και συμμετέχουν περίπου 30 οικογένειες, γονείς και κηδεμόνες με τρίχρονα και τετράχρονα παιδιά.
 
Η ξενάγηση γίνεται σε επιλεγμένα εκθέματα, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν για την έννοια του μουσείου, την ανασκαφή, τους συντηρητές, αναλαμβάνουν ρόλους και αποστολές, με δραστηριότητες που απευθύνονται σε αυτή την ηλικία και εξιτάρουν τα παιδιά.
 
Αυτό που είναι θετικό, τόνισε, είναι πως τα παιδιά έρχονται και συμμετέχουν με πάρα πολύ θετική διάθεση, και αυτό προσπαθούν να πετύχουν εδώ και πολλά χρόνια.
 
Με την έλευση του καλοκαιριού, οι δράσεις θα αρχίσουν να επεκτείνονται στους αρχαιολογικούς χώρους, το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, και ίσως περισσότερο στους βυζαντινούς χώρους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.