Το παιδικο βιβλιο πηγη χαρας και γνωσης

Η 7η έκθεση παιδικού βιβλίου πραγματοποιήθηκε από την XEN Κομοτηνής και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την προσοχή μικρών, αλλά και μεγάλων, προσέλκυσε για ακόμα μια χρονιά η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου, που διοργάνωσαν η XEN Κομοτηνής και η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής για 7η χρονιά το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου, από τις 17.30 έως τις 22.00, στην πλατεία ΧΕΝ και Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
 
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη κατά τη διάρκεια της έκθεσης ήταν ανοιχτή στο κοινό για περιήγηση και δανεισμό, ενώ την Έκθεση πλαισίωσαν τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας, που έστησαν τα δικά τους περίπτερα δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν, να ξεφυλλίσουν και να αγοράσουν.
 

Παράλληλα οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δραστηριότητες όπως ζωγραφική,  ευφάνταστες κατασκευές και κουκλοθέατρο από την εθελοντική θεατρική ομάδα «Το χοντρό Μπιζέλι».
 
Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΧΕΝ Κομοτηνής κ. Ροδόπη Σταγκοπούλου, χαρίζουν ένα δημιουργικό απόγευμα στα παιδιά της πόλης, για αυτό και ευχαρίστησε τα βιβλιοπωλεία τα οποία με πολύ χαρά δέχονται να παρουσιάσουν τα βιβλία τους, αγαπώντας αυτό που κάνουν και κάνοντας κάθε χρόνο ένα δώρο στους μικρούς αναγνώστες. «Το διάβασμα είναι μια πολύ δημιουργική διεργασία του εγκεφάλου, αναπτύσσει την φαντασία, τονώνει την αυτοπεποίθηση, και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους γονείς ότι πρέπει να διαβάζουν στα παιδιά τους βιβλία, γιατί ο άνθρωπος πρώτα ακούει και κατόπιν μιλά» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.
 

Η ΧΕΝ, θύμισε, λειτουργεί την «παιδική φωλιά», και ήταν αυτή που πριν από 45 χρόνια είχε ιδρύσει την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη. Έτσι έχουν την χαρά να βλέπουν γονείς που έρχονται σήμερα με τα παιδιά τους, οι οποίοι δανείστηκαν τα πρώτα βιβλία από την βιβλιοθήκη αυτή. «Τότε ένα από το πρώτο μέλημα των μελών μας, ήταν να στελεχώσουν εθελοντικά βιβλιοθήκες όχι μόνο στην πόλη αλλά και στους οικισμούς» τόνισε η κ. Σταγκοπούλου, μιας και η ΧΕΝ είναι μια εθελοντική γυναικεία οργάνωση.
 

Όσο για τις επόμενες δράσεις της ΧΕΝ Κομοτηνής η κ. Σταγκοπούλου εξήγησε πως φέτος η ΧΕΝ θα απασχοληθεί έντονα με τη βία κατά των γυναικών, με τις δράσεις να προγραμματίζονται μετά το καλοκαίρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.