Γνωριμια με τα πραγματικα προβληματα της Ροδοπης

Στην Κομοτηνή οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου και Γιάννης Δαλμάς

Στην Κομοτηνή βρέθηκαν την Δευτέρα 20 Μαΐου οι υποψήφιοιευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Παπανδρέου και κ. Γιάννης Δάλμας, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
 
Οι δύο υποψήφιοί, συνοδευόμενοι από τους συνυποψηφίους Ευρωβουλευτές κ. Σαδουλά Σεβτζάν, Παύλο Δαμιανίδη τον Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, τους υποψήφιους βουλευτές Γιώργο Μανανά και Σιμπέλ Μουσταφάογλου αλλά και άλλα μέλη του Κινήματος, πραγματοποίησαν μια σειρά επισκέψεων στην Κομοτηνή και την Ροδόπη γενικότερα, πριν την κεντρικήπροεκλογική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές 2019 το απόγευμα της ίδιας μέρας. 

Χρέος για τους Ευρωβουλευτές να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα 

Η επίσκεψη αυτή, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, γίνεται γιατί ο ίδιος θεωρεί πως είναι χρέος όποιος εκλεγεί Ευρωβουλευτής να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, που έχει σημαντικά προβλήματα.
 
Η φτώχεια, τόνισε, είναι παντού στην Ελλάδα, λιγότερο βέβαια σε τουριστικά μέρη, όπως η Κρήτη και τα νησιά, και περισσότερο σε περιοχές σαν τη δική μας, που χρειάζεται μια ορθή ανάπτυξη, η οποία πιστεύει πως θα έρθει από τη σωστή σχέση μας με την Ευρώπη.
 
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά θεωρεί πως ένας Ευρωβουλευτής θα πρέπει να είναι κοινωνός των θεμάτων εκατέρωθεν, και αν υπάρχουν θέματα που μπορεί η Ευρώπη να φέρει κοντά σε εμάς, όπως η νομοθεσία, ή η στήριξη μέσα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτό είναι χρέος τους.
 
Θεωρεί δε θετικά τα μέτρα μείωσης της φορολογίας, όπως γίνεται σήμερα, που όμως τα θεωρεί πολύ περιορισμένα, για αυτό και θα πρέπει να επεκταθούν.
 
Άλλωστε η ίδια κυβέρνηση ήταν που διάλεξε, να επιβάλλει αυτή την υψηλή φορολογία, επιλέγοντας να φορτώσει όλα τα προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα, και τώρα κάνει μικρές μειώσεις για πολιτικούς λόγους.
 
Τόνισε δε πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τη σημαντική διαφορά στην φορολογία που δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των γειτονικών χωρών, όπως συμβαίνει στην περιοχή μας με τη Βουλγαρία.
 
Εκεί θεωρεί πως η ΕΕ μπορεί να παρέμβει, ενώ θεωρεί πως θα πρέπει η Ευρώπη να μελετήσει τη φορολογία όλων των χωρών, μιας και έχουν δημιουργηθεί φορολογικοί παράδεισοι εντός της, και αυτό το θέμα αφορά το πώς λειτουργεί το δικό μας κράτος και πώς μπορούμε να αντλήσουμε αυτά που μπορούν να μας δώσουν.
 
Τέλος επισήμανε πως ο κόσμος γνωρίζει τα θετικά της Ευρώπης αλλά και τα αρνητικά της, και ανάλογα θα ψηφίσει στις Ευρωεκλογές, ενώ είναι αισιόδοξος ότι το ΚΙΝΑΛ θα ξεπεράσει τον πήχη του 8% που είχαν λάβει στις προηγούμενες εκλογές. 

Μια νέα σελίδα για την Ευρώπη 

Ο κ. Γιάννης Δάλμας τα τελευταία 4 χρόνια είναι σύμβουλος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα ανάπτυξης, και στο παρελθόν ήταν συνεργάτης του κ. Παπανδρέου στον τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές του 2009, και Σύμβουλος του κ. Γερουλάνου στο Υπουργείο Πολιτισμού, και αυτή την εμπειρία μεταφέρει τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο Ευρωψηφοδέλτιο.
 
«Ασχολούμαι καθημερινά με προβλήματα που άπτονται της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη, του Έλληνα αγρότη και επιχειρηματία, και ειδικά από τις θέσεις που έχω υπηρετήσει, προσπαθώ να μεταφέρω τις γνώσεις και να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται» ανέφερε.
 
Αυτό που τον έκανε όμως να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος, είναι η κρισιμότητα της κατάστασης σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, όχι απλά για τη συνέχιση της ύπαρξής της ΕΕ, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας, μιας και τίποτα, σημείωσε, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
 
Άλλωστε τα θέματα που θα συζητηθούν στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, και οι αποφάσεις που θα ληφθούν, είναι από τις πιο σημαντικές, και ειδικά για την Ελλάδα, επηρεάζοντας περιοχές που βασίζονται στην πρωτογενή παραγωγή, όπως η Ροδόπη.
 
Η νέα ΚΑΠ 2021-27, θα συζητηθεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με την Κομισιόν, και για την νέα περίοδο έχει προταθεί μείωση έως και 16% στις τρέχουσες τιμές, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό και τη δομή της, δίνοντας έμφαση στη λεγόμενη πράσινη κατεύθυνση, στους επαγγελματίες αγρότες και την ψηφιακή γεωργία.
 
«Είμαστε κοντά στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, λέμε όχι στη λιτότητα, και έχουμε σαφές σχέδιο για το πώς πρέπει να ενισχυθεί η ύπαιθρός μας» ανέφερε.
 
Πάντως πιστεύει πως οι κρίσεις των τελευταίων ετών, όπως η οικονομική αλλά και η μεταναστευτική, είχαν σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να κατανοήσουν καλύτερα πως στο σύνολό τους οι αποφάσεις εκπορεύονται από την ΕΕ, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να είναι το πιο δημοκρατικό όργανο, το οποίο στήριξε περισσότερο την Ευρώπη.
 
Άλλωστε, υπενθύμισε, ήταν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές που είχαν βάλει πλάτη στην δύσκολη διαπραγμάτευση του 2015, όταν ο κ. Τσίρπας έπαιζε τη χώρα «στα ζάρια» όχι για να τον στηρίξουν, αλλά για να στηρίξουν την Ελλάδα, ενώ η πολιτική οικογένεια από την οποία προέρχεται η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης σε ευρωπαϊκό επίπεδο χτυπούν καθημερινά την Ελλάδα.
 
Οι πολίτες που συναντά καθημερινά, ανέφερε, ενδιαφέρονται για το πώς θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον, και όσο το δυνατόν περισσότερα και είναι αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.
 
«Βλέπουμε ένα μήνυμα επιστροφής κόσμου στην πολιτική του οικογένεια, και ένα μήνυμα απελπισίας από τα τέσσερα αυτά χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε με το ΚΙΝΑΛ να έχει μάθει από τα λάθη του, και να μιλά στην Ευρώπη για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό, με επενδύσεις σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και τον αγροτικό τομέα και αλλαγή όλης της διακυβέρνησης της ΕΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.