Αναλυθηκε σε βαθος η νοητικη αναπηρια και οι προεκτασεις της

Ωφελούμενοι του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι» και «Σωτήρ» έστειλαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την κοινωνία μας

Ημερίδα σχετικά με την νοητική αναπηρία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής το πρωί του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής,  Την διοργάνωση ανέλαβε ο ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» σε συνεργασία με το Κέντρο ΑμεΑ «Ο Σωτήρ». 

Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.  Παντελεήμων ενώ το πιο ζεστό χειροκρότημα δέχθηκαν οι ωφελούμενοι του Συλλόγου στην παράσταση για την ψυχοκινητική.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν ομιλίες από τους αρμόδιους φορείς σε θέματα της καθημερινότητας, όπως η συμβολή της Αστυνομίας στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, οι βασικές γνώσεις για το Σύνδρομο Down, τη διδασκαλία της μουσικής με μουσικοθεραπευτική ματιά ενώ αναλύθηκε η εφαρμογή της μουσικοθεραπείας στην πράξη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράσταση κοινωνικής μουσικοθεραπείας από τους ωφελούμενους του Κέντρου ΑμεΑ «Ο Σωτήρ» που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Η δράση συγκαταλέγεται στην προσπάθεια εξωστρέφειας των ωφελουμένων του Συλλόγου αλλά και την αφομοίωσης της κοινωνίας των ανθρώπων με αναπηρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.