Μηνυμα νικης του ΣΥΡΙΖΑ και στις Ευρωεκλογες εστειλε απο την Κομοτηνη ο Νικος Παππας

Παράλληλα προέτρεψε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσουν σενάρια περί νοθείας στις κάλπες

Επίσκεψη στη Ροδόπη πραγματοποίησε την Παρασκευή 17 Μαΐου ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς βρίσκεται στην περιοχή μας με αφορμή την εκδήλωση της ΠΟΛΗτικής Ανατροπής με θέμα: «Έξυπνη πόλη εξαγγελία ή ρεαλιστική πρόταση».
 
Ο κ. Παππάς αρχικά βρέθηκε στον Ίασμο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κόσμο της περιοχής και να αφουγκραστεί τα προβλήματα του ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής μίλησε στην συνέντευξη τύπου στο Στέκι του ΣΥΡΙΖΑ στη Κομοτηνή, όπου ανέλυσε την πολιτική του κόμματος του ζητώντας από τον κόσμο να ψηφίσει βάσει των πεπραγμένων όλης αυτής της τετραετίας.  

«Η εντολή του ελληνικού λαού θα είναι καθαρή και δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης» 

«Είμαστε μία εβδομάδα σχεδόν πριν την κάλπη και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει αναπτύξει μια δυναμική, η οποία έχει αγκαλιαστεί από τον ελληνικό λαό οπουδήποτε και αν εμφανίζεται ο πρωθυπουργός για δημόσιες ομιλίες. Το πολιτικό κλίμα για την παράταξή μας βελτιώνεται ραγδαία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς συμπληρώνοντας πως «κάποιοι, από εκεί που μιλούσαν για διαφορές των 20, των 15, των 12, των 8 μονάδων, τώρα αρχίζουν και διασπείρουν ανοησίες περί νοθείας. Επειδή δεν βρισκόμαστε στο 1961 για να ψηφίζουν και τα δέντρα και επειδή η ευρωπαϊκή κάλπη δεν είναι εσωκομματική κάλπη της ΝΔ, όπου κατήγγειλαν ο ένας τον άλλο υποψήφιο για νοθεία και παραβιάσεις των κανόνων, να είναι βέβαιοι ότι η εντολή του ελληνικού λαού θα είναι καθαρή και δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης», σημείωσε ο υπουργός. 

«Δημιουργήσαμε 400.000 νέες θέσεις εργασίας, στόχος είναι να το επαναλάβουμε» 

«Τα μαντάτα έχουν έρθει και σ' αυτούς όπως έρχονται και σε εμάς, η δυναμική που αναπτύσσει το πλατύ σχήμα το οποίο έχουμε συγκροτήσει, είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον, για τη συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης της Αριστεράς, η οποία θα εγγυηθεί την αριστερή μακροχρόνια διακυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Παππάς κατηγορώντας ευθέως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για παλαιοκομματικές τακτικές που μόνο ζημιά κάνουν στους ίδιους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το άνθος της πολιτικής σοβαρότητας της Νέας Δημοκρατίας άνθιζε παλιά». Επιπλέον ο κ. Παππάς επανέλαβε πολλές φορές πως η λαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα μέσα από μεγάλη προσπάθεια να σταθεί ξανά στα πόδια της η χώρα και αυτό γίνεται μέσα από τη δημιουργία 400.000 νέων θέσεων εργασίας, κάτι που μάλιστα είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να το επαναλάβει. «Η Ελλάδα αυτό που χρειάζεται είναι η ανάκτηση της εργατικής αξιοπρέπειας, καθώς χάσαμε στην κρίση ένα εκατομμύριο δουλειές και υπάρχει τρόπος να τις κερδίσουμε ξανά. Και ο τρόπος αυτός είναι η αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση», επισήμανε ο υπουργός. 

«Συνεχίζουμε την κοινωνική πολιτική για την στήριξη του λαού» 

Ερωτηθείς για τη δέσμη των θετικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως αφορά «μέτρα για τους πολλούς» και εξήγησε: «Είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα λάβουν τη 13η σύνταξη. Είναι πολλά τα καταστήματα, τα μαγαζιά τα οποία επωφελούνται από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στο ρεύμα, στα τρόφιμα. Όλα τα νοικοκυριά θα επωφεληθούν από τις μειώσεις των τιμών. Κι έρχονται κι άλλα, τα επιδόματα ενοικίου, τα επιδόματα παιδιών».
 
Παράλληλα ο κ. Παππάς, ο οποίος συνοδευόταν στο πάνελ από τους κ.κ. Μουσταφά, Σακελλίωνα και Χαρίτου, εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησης να τελειώνει με την διαπλοκή που έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο κατακερματισμένων έργων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν μεταξύ τους, επισημαίνοντας πως η πρώτη κίνηση ήταν η διαμόρφωση κοινής ψηφιακής στρατηγικής 

«Η ψηφιακή γεωργία συμβάλλει στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα» 

Τέλος σχετικά με το πρόγραμμα της ψηφιακή γεωργίας ο κ. Παππάς ανέφερε πως έχει σαν στόχο  την εξοικονόμηση πόρων και  αφορά τη μισή καλλιεργήσιμη γη της χώρας, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα να σταματήσει η Περιφερειακή ανισότητα και να αναπτυχθεί περεταίρω ο αγροτικός τομέας. «Η ψηφιακή γεωργία έχει ως στόχο, πέραν της εξοικονόμησης πόρων, τη δημιουργία δυνατοτήτων απασχόλησης νέων αγροτών και νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των προϊόντων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.