Αναβιωσαν οι Κανταδες στην Κομοτηνη

Με το σλόγκαν «Πάμε σαν άλλοτε» τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής γύρισαν τον χρόνο πίσω

Τον χρόνο πίσω γύρισαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής, καθώς οργάνωσαν ένα πολύ όμορφο δρώμενο σε συνεργασία με το Θρακικό Πνευματικό Κέντρο – Θρακικό Ωδείο και τη ΔΚΕΠΠΑΚ αναβιώνοντας τις καντάδες στην πόλη.
 
Ξεκινώντας από την αρχή της Βενιζέλου, οι κανταδόροι κατευθύνθηκαν προς τη Λέσχη Κομοτηναίων, τραγουδώντας σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Με αυτόν τον τρόπο έφεραν στο μυαλό των μεγαλύτερων σε ηλικία τις όμορφες στιγμές των νεανικών τους χρόνων ενώ οι νεότεροι πληροφορήθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους διασκέδαζαν οι προγενέστεροι αλλά και το πώς εξωτερίκευαν τους έρωτες τους.
 

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής κ. Βιβή Χατζηγεωργίου δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της για την αναβίωση αυτού του όμορφου σκηνικού, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αλλά φυσικά και στον απλό κόσμο που ένωσε τη φωνή του με αυτή των τροβαδούρων.
 
Η πορεία του κόσμου κατέληξε στη Λέσχη Κομοτηναίων όπου ακολούθησε ένα όμορφο θεατρικό δρώμενο. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Θρακικού Ωδείου χρησιμοποιώντας κουστούμια εποχής για όσους έλαβαν μέρος στο θεατρικό δρώμενο και τοποθετώντας αντικείμενα όπως κηροπήγια, καπέλα και διακοσμητικά έστησαν ένα σκηνικό δεμένο με την εποχή των καντάδων. Με το πέρας του θεατρικού οι καντάδες συνεχίστηκαν γύρω από το Βυζαντινό Φρούριο της πόλης.  
 
Η βραδιά, που ήταν αφιερωμένη στις καντάδες, έκλεισε με την υπέροχη φωνή της σολίστ Ιωάννας Τσιλιμίγκα στη Λέσχη Κομοτηναίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.