Το νεο βιβλιο του Συμεων Σολταριδη «Εγω και… η βαλιτσα μου» παρουσιαζεται στην πολη μας

Σήμερα στη Λέσχη Κομοτηναίων

Οι εκδόσεις Ωκεανίδα σε συνεργασία με την εφημερίδα Παρατηρητής της Θράκης και το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Συμεών Σολταρίδη «Εγώ και… η βαλίτσα μου», την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 19:30 στη Λέσχη Κομοτηναίων.
 
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο δρ. Βυζαντινής Μουσικολογίας, Αντώνης Χατζόπουλος, ο επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ Γιώργος Μαυρομάτης, η φιλόλογος – επιμελήτρια εκδόσεων Τζένη Κατσαρή – Βαφειάδη και η εκδότρια Μαρία Καρβέλα.
 
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσσα Βαφειάδου. 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου 

Ο συγγραφέας σημειώνει για το περιεχόμενο του βιβλίου στο οπισθόφυλλο του: «Η ζωή μου για πολλά χρόνια συνδεόταν με μια βαλίτσα. Από πολύ νωρίς γέμισε με τα απαραίτητα από τη μάνα μου, για να με ακολουθήσει σ' όλη την πορεία της ζωής μου, πιστός σύντροφος και συνοδοιπόρος. Μια βαλίτσα που γέμιζε κι άδειαζε κάθε τόσο, μα πάντα με περίμενε για τον επόμενο προορισμό. Από το Μέγα Ρεύμα στη Χάλκη κι αποκεί στη Θεσσαλονίκη. Κι αν φάνηκε προς στιγμήν πως στην Κομοτηνή θα χωρίζανε οι δρόμοι μας, η ζωή ήρθε πολύ γρήγορα να με οδηγήσει σε νέους δρόμους και καινούριες περιπέτειες.

Μια βαλίτσα γεμάτη εμπειρίες, ανθρώπους, τόπους, συναισθήματα. Μέσα σ' αυτήν τη βαλίτσα χώρεσαν οι χαρές και οι επιτυχίες αλλά και η πίκρα, η απογοήτευση, η εκτίμηση και η αποδοχή καθώς και ο κιτρινισμός και η μισαλλοδοξία. Η βαλίτσα μου επιστρατευόταν κάθε φορά γιατί επέλεξα τη δράση και τη συμμετοχή κι όχι την αδράνεια και την αδιαφορία. Μια βαλίτσα που άλλοτε με βάραινε κι άλλοτε με απογείωνε. Μια βαλίτσα η ίδια μου η ζωή, που ακόμα κρατά κάποιες γωνιές της άδειες περιμένοντας να τις ζήσω και να τις γεμίσω.
Ένα ταξίδι δεν είναι άλλωστε η ζωή μας; Η δική μου έλαχε να έχει περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές». 

Ο Συμεών Α. Σολταρίδης 

Ο Συμεών Α. Σολταρίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1952. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Χάλκης της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή και αναγορεύτηκε διδάκτωρ στον τομέα της Θρησκειολογίας του ίδιου πανεπιστημίου, το 1995, με θέμα: Η ιστορία των μουφτειών της Δυτικής Θράκης.
 
Δημοσιογράφησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και έχει λάβει μέρος σε δημοσιογραφικές αποστολές στην Αλβανία, τη Ρουμανία, την Κύπρο, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ορεστιάδας, Κομοτηνής και το Πρώτο Πρόγραμμα Αθηνών.
 
Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει αρθρογραφήσει σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει δώσει πλήθος συνεντεύξεων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς για εθνικά και μειονοτικά θέματα. Γνωρίζει άπταιστα την τουρκική γλώσσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.