Αρωμα απο τα παλια στο 27ο Διεθνες Συνεδριο Φυσικης Αγωγης και Αθλητισμου

Το εμβληματικό συνέδριο προσέλκυσε για ακόμα μια φορά επιστήμονες από όλο τον κόσμο - Βραβεύτηκαν αυτοί που βοήθησαν να στηθεί το Τμήμα πριν από 35 χρόνια, αλλά και άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά στο σύγχρονο αθλητισμό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 27ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος, μια διοργάνωση που τίμησε, μαζί με τις τελευταίες εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίου, τους ανθρώπους που πριν από 35 χρόνια βοήθησαν να στηθεί το Τμήμα και να ευδοκιμήσει.
 
Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν πάνω από 200 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. 

Βράβευση για τους στυλοβάτες του Τμήματος 

Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο διακεκριμένος επιστήμονας κ. Ιωάννης Πιτσιλαδής, Καθηγητής της Επιστήμης του Αθλητισμού και της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Brighton, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η τελετή έναρξης ήταν αφιερωμένη σε όλους αυτούς που βοήθησαν να στηθεί το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής σε στέρεες βάσεις.
 
Έτσι βραβεύτηκαν αυτοί που αποτέλεσαν το πρώτο διδακτικό προσωπικό, οι Γρηγορόπουλος Παναγιώτης, Μανιός Γεώργιος, Μαυροβουνιώτης Φώτης, Μπουζιώτας Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Σταμάτης, Πρώιος Μιχάλης, Σερμπέζης Βασίλης, Σίσκος Βασίλης, Ταξιλδάρης Κυριάκος, Ταχταλής Θεοχάρης, Τζαμτζής Κωνσταντίνος.
 
Στη συνέχεια βραβεύτηκε η κ. Χαρίκλεια Νικολαΐδου, την οποία ακολούθησε η κ. Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, καθώς και το Διοικητικό προσωπικό, οι Λεύτερης Αντωνακάκης, Δέσποινα Δαλδηβερένη, Τάσος Καπζάλας, Στέλιος Καραλεξίδης, Βασίλης Κουκουζέλης, Κομνηνός Μαντάς, Θανάσης Λύκου, Δημήτρης Νοτούδης, Κατερίνα Νοτούδη, Δημήτρης Παπαδάκης, Πετροδασκαλάκη Χριστίνα και Μιχάλης Στρούμπας.

Ένα τμήμα που έκανε τη διαφορά 

Την κεντρική ομιλία του συνεδρίου πραγματοποίησε ο ομότιμος Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ κ. Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, ο οποίος έθεσε την ιστορία και τα επιτεύγματα του Τμήματος σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, με αρκετές ιστορίες και περιγράφοντας πως πρωτοπόρησαν, καταφέρνοντας να φέρουν κάτι διαφορετικό στην εκπαίδευση.
 
Τέλος δόθηκαν μια σειρά από βραβεία, στον καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου κ. Διαμαντή Αραμπατζή, στον κεντρικό ομιλητή κ. Ιωάννη Πιτσιλαδή, τον κ. Αλέξη Λυρά, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Olympism For HumanityAlliance, Inc. ενώ το βραβείο Νίκου Σαμαρά, δόθηκε στην Κική Τσακαλδήμη, που είναι γνωστή για την προσπάθειά της να ανέβει στο Έβερεστ, φτάνοντας 600 μέτρα πριν την κορυφή  καθώς οι καιρικές συνθήκες την ανάγκασαν να διακόψει την ανάβαση.
 
Το επόμενο συνέδριο έχει προγραμματιστεί για του χρόνου το Μάιο, με τις ετοιμασίες να ξεκινούν ήδη από τώρα ώστε το Τμήμα να δείξει τον καλύτερό του εαυτό.

Βραβείο Raiko Petrov για τον Γιάννη Μπάρμπα 

Το βραβείο Raiko Petrov, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Βούλγαρο Καθηγητή η ακαδημαϊκή εργασία του οποίου ήταν καταλυτική για το άθλημα της πάλης, έλαβε το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου ο κ. Γιάννης Μπάρμπας.
 
Ο κ. Μπάρμπας, που είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της UWW, βραβεύτηκε από τον γραμματέα της κ. David Curby, για την προσφορά του στην προπονητική και στο άθλημα.
 
Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Curby, η απονομή αυτού του βραβείου έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και ο κ. Μπάρμπας έχει υπάρξει μαθητής του Raiko Petrov στις σπουδές του στην πάλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.