Ανελυσε το σχεδιο διοικησης της «Νεας Περιφερειακης Αναγεννησης» για τη Ροδοπη ο Χρηστος Μετιος

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» κ. Χρήστος Μέτιος παρουσίασε τους άξονες στους οποίους επιθυμεί να έρθει η πρόοδος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
 
Στην ομιλία του ο κ. Μέτιος, αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του, κατηγόρησε όλους εκείνους που «λοιδορούσαν» τον ίδιο από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη. Επιπλέον κατηγόρησε τις υπόλοιπες παρατάξεις πως δεν έχουν να καταθέσουν υλοποιήσιμο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιφέρειας την ίδια στιγμή που η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» καταθέτει ένα σχέδιο για την ΠΑΜ-Θ, κοστολογημένο, εφαρμόσιμο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. 

Οι 6 βασικοί άξονες του σχεδίου της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» 

Ο κ. Μέτιος στάθηκε στους έξι βασικούς άξονες του σχεδίου της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τον τουρισμό, τις επενδύσεις στην ενέργεια,  την κοινωνική πολιτική και τα έργα υποδομών της Ροδόπης αναπτύσσοντας στη συνέχεια τον κάθε άξονα και όλα όσα έχουν γίνει πάνω σε αυτά τα προηγούμενα χρόνια αλλά και βλέψεις του για την επόμενη τετραετία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Περιφέρεια ΑΜ-Θ μπορεί να παίξει το ρόλο που της αξίζει. 

Τα έργα υποδομών στη Ροδόπη 

Ο κ. Μέτιος στάθηκε στα έργα υποδομών της Ροδόπης που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας βαρύτητα μεταξύ άλλων στον πρωτογενή τομέα που παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής. Για αυτό στάθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης του φράγματος Ιάσμου για να εξασφαλιστεί η άρδευση περίπου 200.000 στρωμάτων. Παράλληλα στάθηκε στις συντηρήσεις που έχουν γίνει σε όλο το οδικό δίκτυο της Ροδόπης με στόχο την ασφάλεια των διερχομένων αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Για την Κτηνοτροφία ο επικεφαλής της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» στάθηκε στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος για τη σφαγή των ζώων κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εορτών των Μουσουλμάνων Συμπολιτών μας, με την λειτουργία πολλών μικρών σφαγείων σε Ροδόπη και Ξάνθη. Επιπλέον στάθηκε στην ανάδειξη των Βυζαντινών μνημείων της Κομοτηνής για την προβολή της περιοχής και την προσέλκυση κόσμου ενώ στάθηκε στη σημασία της επαναλειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Π.Ε. Ροδόπης

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Ροδόπης, οι οποίοι απέσπασαν στο ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. «Μαζί θα προχωρήσουμε και θα πετύχουμε τη μεγάλη νίκη στις 26 του Μάη» ανέφερε ο κ. Μέτιος στο κλείσιμο της εκδήλωσης.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης για την ΠΕ Ροδόπης είναι οι εξής: Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, Νίκος Τσαλικίδης, Σεμπαετίν Γκασήλ, Βασίλης Λούρμπας, Ιλχάν Μεμέτ, Ταρκάν Μουλταζά, Αναστασία Ξανθοπούλου, Κατερίνα Ιωαννίδου Σταύρος Παντελής, Μανώλης Παπαμάνος, Μαϊα Τζνελασβίλι, Ραμαδάν Χατζή, Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά. 

Πλήρης κομματική στήριξη στον Χρήστο Μέτιο 

Στην εκδήλωση παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο τέως Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Βούλα Ελευθεριάδου και κ. Μουσταφά Κατρατζή, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Σύμπραξη Προοπτικής» και υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Αντώνης Γραβάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.