Διαμαχη για την αναδοχη χρεους του χιονοδρομικου κεντρου Φαλακρου

Στην ανάγκη ολοκλήρωσης της υπόθεσης του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού στάθηκε ο Χρήστος Μέτιος

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού  Κέντρου Κομοτηνής, όπου συζητήθηκαν 8 θέματα.
 
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε για ακόμα μία φορά το θέμα του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού και η σταδιακή εξόφληση των χρεών που αναλογούν στην Περιφέρεια. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η αναδοχή  του αναλογούντος χρέους από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της υπό εκκαθάριση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ ΑΕ», κατά ποσοστό 17,49 % για τις υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο [ΔΟΥ] και τον ΕΦΚΑ. Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο κ. Μποταΐτης δήλωσε αντίθετος προς την απόφαση και διαμαρτυρήθηκε για  καταπάτηση των δημοκρατικών διαδικασιών, καθώς αρχικά και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν εκφράσει την αντίθεση τους αλλά κατόπιν της σύντομης ομιλίας του κ. Μέτιου, ο οποίος ανέφερε την επιτακτικότητα στην εξεύρεση λύσης, όλοι συμφώνησαν με την εισήγηση του  Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αριστοτέλη Γκαράνη με αποτέλεσμα να εγκριθεί.
 

Αντίθετα δεν πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο η αναδοχή του αναλογούντος χρέους από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της υπό εκκαθάριση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», κατά ποσοστό 81,94 % για τις υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο [ΔΟΥ] και τον ΕΦΚΑ, καθώς έξι από τους συνολικά 27 παρισταμένους περιφερειακούς συμβούλους εξέφρασαν την αντίθεση τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.