Κ. Κουνεβα, Σ. Καλπακης, Κ. Αρβανιτης, υπ. Ευρωβουλευτες ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ απο την Κομοτηνη

«Στη μάχη των Ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι όχι μόνο πρώτη δύναμη αλλά ενισχυμένος»

Στην Κομοτηνή βρέθηκαν την Τετάρτη 8 Μαΐου τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Αρβανίτης, η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο εκπαιδευτικός, γραμ. Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ κ. Στέργιος Καλπάκης, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή μας στο πλαίσιο της προεκλογικής τους εκστρατείας για την Ευρωβουλή. 

Κωνσταντίνα Κούνεβα «Ψήφος για μια κοινωνική, μια προοδευτική Ευρώπη» 

Όπως ανέφερε η κ. Κούνεβα, στις επισκέψεις τους στην περιοχή έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τους ανθρώπους που ζουν εδώ, που είναι αγωνιστές, ενδιαφέρονται για τη ζωή και την κοινωνία, κάτι που δίνει και σε αυτούς μεγάλη δύναμη.
 
«Πιστεύω και εύχομαι πραγματικά όλοι να είναι παρόντες στις κάλπες για τις ευρωεκλογές, και να δώσουν την ψήφο τους για μια κοινωνική, μια προοδευτική Ευρώπη» τόνισε, μιας και στην επόμενη θητεία θα ψηφιστεί ποσό πάνω από 1 τρις ευρώ, που θα καθορίσει την πολιτική της Ευρώπης.
 
Με αυτή θεωρεί πως θα μπορέσει να γίνει κοινωνική πολιτική, που θα βοηθάει την παιδεία, την υγεία, την ανεργία, δημιουργώντας σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά και ευκαιρίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναζωογονηθούν, ώστε να εξαλειφθεί η φτώχεια και ο πόνος των ανθρώπων. 

«Τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  “αγγίζουν” και θα βοηθήσουν στην Ελλάδα πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες» 

Άλλωστε όπως εξήγησε πιστεύει πως και η κυβέρνηση, προσπάθησε και κατάφερε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να κάνει πραγματική κοινωνική πολιτική και τώρα που έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, προχωρά και σε επιπλέον μέτρα, όπως τα τελευταία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τα οποία «αγγίζουν» και θα βοηθήσουν πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα.
 
Για αυτό και στην επόμενη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, η ίδια επιθυμεί να συμμετάσχουν ευρωβουλευτές που δεν έχουν να κάνουν με το κατεστημένο, με τις τράπεζες και τις πολυεθνικές, αλλά άνθρωποι που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και μπορούν να κάνουν μια πραγματική κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική. 

«Κανένας δεν είχε αναδείξει αυτούς τους “αόρατους” ανθρώπους, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα» 

Η κ. Κούνεβα αναφέρθηκε και στην επίσκεψή της στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου είχε συνάντηση με τις καθαρίστριες, που πλέον έχουν ρεπό, έχουν προστασία στην εργασία τους, υλικά να δουλέψουν, κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν συνέβαινε, κάτι που αναδεικνύει πως γίνεται προσπάθεια και στους πιο αδύναμους κλάδους.
 
Για τον συγκεκριμένο κλάδο άλλωστε παλεύει η ίδια από το 2003, και ελπίζει να καταφέρει να ρυθμιστεί, θυμίζοντας πως αυτή πρότεινε για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο νομοθέτημα για το οικιακό προσωπικό.
 
«Κανένας δεν είχε αναδείξει αυτούς τους αόρατους ανθρώπους. Έχουμε εργαλεία, έχουμε δυνάμεις, θα τα χρησιμοποιήσουμε» σημείωσε, τονίζοντας παρόλα αυτά πως για να εξαλείψουν τις διαφορές και να υπάρχει μια πρόοδος, χωρίς κατηγορίες, είναι σημαντική η ανάπτυξη, η οποία και αποτελεί προτεραιότητα και πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για μια δημοκρατική οικονομία, η οποία θα φέρει την ανάπτυξη και θα είμαστε όλοι ίσοι μεταξύ μας.» 

Στέλιος Καλπάκης «Να σπάσουμε την αντίληψη της «χαλαρής» ψήφου στις Ευρωεκλογές» 

Δύο βασικά στοιχήματα πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Καλπάκη, το ένα πώς θα σπάσουν την αντίληψη ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι χαλαρή ψήφος, και το δεύτερο πώς θα συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι πολίτες σε όλη την Ε.Ε., ποιο είναι δίλημμα αυτών των ευρωπαϊκών εκλογών.
 
Και αυτό, γιατί αντίθετα με αυτά που νομίζουν πολλοί, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των νομοθετικών μέτρων της Ε.Ε. και όλες αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται πλειοψηφικά.
 
Ο κ. Καλπάκης αναφέρθηκε στους συσχετισμούς της επόμενης ημέρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτηρίζοντας ως σημαντικότερο το αν θα παρατηρηθεί μια μεγάλη άνοδος των ποσοστών της ακροδεξιάς, αν θα συνεχίσουν να έχουν πλειοψηφία οι δυνάμεις της δεξιάς και οι συντηρητικές δυνάμεις που έχουν οδηγήσει την Ε.Ε. σε αυτή την κατάσταση,  ή θα έχουν πλειοψηφία οι αριστερές δυνάμεις, οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας, οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που σε όλη την Ευρώπη στρέφεται αριστερά και μόνο στην Ελλάδα έχει επιλέξει τη στρατηγική σύμπλευση με τη Νέα Δημοκρατία.
 
«Αυτό το μπλοκ δυνάμεων στην Ελλάδα εκφράζεται από την προσπάθεια που γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία», τόνισε, αναλύοντας τα εφτά συγκεκριμένα σημεία για την Ε.Ε. της διακήρυξής τους, κάνοντας αναφορά στην  κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κοινωνικού πυλώνα, αλλά και στη δημοκρατική νομιμοποίηση της Ε.Ε. 

«Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα βρίσκονται σε αντιπαράθεση δύο βασικές ατζέντες, η συντηρητική του νεοφιλευθερισμού και η προοδευτική με κοινωνικό πρόσημο» 

Μίλησε όμως και για την σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων και σε εγχώριο επίπεδο, πέρα των ευρωεκλογών θεωρώντας πως η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την εξουσία με μια ιδιαίτερα συντηρητική και δεξιά στροφή, με σκληρές δεξιές απόψεις, τόσο στα εθνικά θέματα, όπως το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής,
 
«Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα βρίσκονται σε αντιπαράθεση δύο βασικές ατζέντες. Από τη μία υπάρχει ατζέντα που συνδυάζει τον νεοφιλελευθερισμό με τον συντηρητισμό στα κοινωνικά ζητήματα, και σε πολλές περιπτώσεις με τον εθνικισμό με την εθνική περιχαράκωση. Από την άλλη υπάρχει ατζέντα που αποστρέφεται τον εθνικισμό, προωθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχει πρόγραμμα με κοινωνικό πρόσημο, και επίσης προωθεί και τα δικαιώματα όσων είναι διαφορετικοί» σημείωσε. 

Κώστας Αρβανίτης «Η ακροδεξιά είναι ο κ. Μητσοτάκης» 

«Πολύ άσχημη μέρα για την Νέα Δημοκρατία και μια πολύ καλή μέρα για τους πολίτες» χαρακτήρισε την Τετάρτη ο κ. Κώστας Αρβανίτης, αναφερόμενος στις παροχές του Πρωθυπουργού, μιλώντας για αμηχανία τόσο του κ. Μητσοτάκη και των «χορηγών» του στο θέμα αυτό, θεωρώντας πως θέλουν να ανέβουν ξανά στην ατζέντα μπροστά, με το θέμα Πολάκη, που ο ίδιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει, ή τις διακοπές.
 
«Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» τόνισε σκωπτικά σημειώνοντας πως η σύγκρουση που έχουν σήμερα είναι η μάχη με την ακροδεξιά, η οποία θεωρεί πως εγχώρια ταυτοποιείται στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη.
 
«Η σύγκρουση λοιπόν είναι με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βέμπερ και τις αρχές που εξυπηρετεί και υπηρετεί, τόσο αυτός, όσο και οι υποστηρικτές και οι χορηγοί του» σημείωσε, και θεωρεί πως και σε αυτή την πολιτική μάχη αυτοί οι δύο κόσμοι συγκρούονται.
 
«Μια χώρα που έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά το “μάρμαρο” των πολιτικών τους, των δεξιών πολιτικών, που εκφράζονταν σε συμμαχίες με τους σοσιαλδημοκράτες και βεβαίως αυτό το “μαύρο μέτωπο” που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, αφού οδηγήσανε τη χώρα στη χρεωκοπία, εννοώ την κ. Γεννηματά και τους φίλους της, όπως και τον κ. Μητσοτάκη και τους φίλους του, όλοι μαζί είναι φίλοι και όλοι μαζί ουσιαστικά βρίσκονται στα κοινά σοκάκια του Πειραιά».
 
Για αυτές τις απλές λογικές, και για την απόλυτη δική του αντίληψη ό,τι ψηφίζουμε πάντα « αφορά στα όνειρά μας και τις προοπτικές μας. Στη μάχη των Ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι όχι μόνο πρώτη δύναμη αλλά ενισχυμένος»  διότι οι μάχες που έχουν να δοθούν στην Ε.Ε. είναι πολύ σκληρές, πολύ ουσιαστικές, και βεβαίως θα πρέπει να ανοίξουμε τους δρόμους συνεννόησης και με άλλες δυνάμεις οι οποίες θα αντισταθούν σε αυτό το “μαύρο πέπλο” που απλώνεται στην Ευρώπη». «Δεκαπέντε χρόνια είναι αυτό το έργο, απλά τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.