Το Πασχα μεσα απο τα ματια των προπονητων συλλογων της Κομοτηνης

Ηλίας Κρεούζης, Νεοκλής Λεμονίδης και Σάββας Αϊβάζης αναλύουν με τι έχουν συνδυάσει τις άγιες ημέρες του Πάσχα

Το Πάσχα και κυρίως τα μηνύματα που περνάει έχει σημαντικές προεκτάσεις στην καθημερινότητα όλων. Ένα παράδειγμα είναι ο αθλητισμός, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η Σταύρωση και η Ανάσταση απέχουν ελάχιστα λεπτά ίσως και δευτερόλεπτα ενώ συνήθως το μεγάλο φορτίο σαν Σταυρό σηκώνουν οι προπονητές των ομάδων. Για τον λόγο αυτό μίλησαν στον «ΠτΘ» οι προπονητές των εκπροσώπων των ομάδων στις μεγάλες κατηγορίες και συγκεκριμένα ο Ηλίας Κρεούζης, προπονητής του τμήματος βόλεϊ της Α.Ε. Κομοτηνής, ο Νεοκλής Λεμονίδης, προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή και ο Σάββας Αϊβάζης, προπονητής του ΠΑΟΚ Κοσμίου. 

Ηλίας Κρεούζης «Το Άγιο Φως να φωτίσει όσους εμπλέκονται με το βόλεϊ και να αποφασίζουν με γνώμονα το καλό του αθλήματος» 

Έχοντας περάσει μία δύσκολη χρονιά – καθώς πολλοί ήταν αυτοί που τον «σταύρωναν» μετά από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της Α.Ε. Κομοτηνής, ο Ηλίας Κρεούζης θεωρεί πως το Πάσχα είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων. «Το Πάσχα είναι ένας καλός λόγος να περάσω πολύ ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μου και ειδικά με τον γιο μου, που λόγω των υποχρεώσεων μας με την ομάδα φέτος τον αμέλησα λιγάκι» ανέφερε αρχικά ο κ. Κρεούζη, συμπληρώνοντας στη συνέχεια το τι σημαίνει Πάσχα για τον ίδιο. «Οι αναμνήσεις του Πάσχα για εμένα είναι πάντα χαρούμενες οικογενειακές στιγμές, δηλαδή ημέρες που τις αφιέρωνα με την οικογένεια μου και με οικεία πρόσωπα» τόνισε ο τεχνικός της Α.Ε. Κομοτηνής και ευχήθηκε  οι άγιες μέρες και το Άγιο Φως να φωτίσουν όλους αυτούς που εμπλέκονται με το βόλεϊ και να αποφασίζουν πάντα με γνώμονα το καλό του αθλήματος. 

Νεοκλής Λεμονίδης «Το Πάσχα είναι συνδεδεμένο με συνάντηση παλιών φίλων στα χωριά»

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή έκανε πρόωρη «ανάσταση» πανηγυρίζοντας πριν δύο εβδομάδες την επάνοδο στην Β΄ Εθνική και ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών κ. Νεοκλής Λεμονίδης έκανε μία αναδρομή στο χρόνο, ενθυμούμενος το Πάσχα των παιδικών του χρόνων. «Για μένα το Πάσχα είναι συνδεδεμένο με συνάντηση παλιών φίλων στους τόπους καταγωγής τους, στα χωριά τους» είπε αρχικά ο προπονητής του ΓΑΣ και συμπλήρωσε πως τις περισσότερες φορές με την οικογένεια του πήγαιναν για Πάσχα στον Ίασμο, το χωριό της μητέρας του και βρισκόταν εκεί με παλιούς φίλους. «Όλη η νεολαία που έφευγε από το χωριό και πήγαινε στις μεγαλουπόλεις για δουλειές, επέστρεφε πάντα αυτές τις μέρες, αντάμωναν και είχαν να πουν πάντα πολλές ιστορίες» εξήγησε ο κ. Λεμονίδης και έκανε ειδική αναφορά στον παππού του Νεοκλή Λεχούδη. «Ο παππούς μου μαζί με τον θείο του, Αναστάση, είχαν τον φούρνο στο χωριό και το μεγάλο Σάββατο ερχόταν το μισό χωριό και έφερνε τα ταψιά με τα αρνιά για να τα ψήσουν καθώς πήγαιναν στην Ανάσταση» θυμήθηκε ο ίδιος για να προσθέσει πως «γινόταν καλό τσιμπούσι στο φούρνο με τσιπουράκι και μεζεδάκια». Κλείνοντας εξέφρασε την δική του ευχή σχετικά με την Ανάσταση, επισημαίνοντας πως  θα ήθελε να αναστηθεί η φιλία και η παρέα όπως παλιά και όχι η διαδικτυακή που επικρατεί τώρα. 

Σάββας Αϊβάζης «Εβδομάδα Παθών ήταν όλο αυτό που έζησα φέτος καθημερινά»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κοσμίου κ. Αϊβάζης, έκανε παραλληλισμό της ποδοσφαιρικής του σεζόν με τα πάθη του Κυρίου, δίνοντας μία μεταφορική έννοια στο τι σημαίνει Πάσχα για τον ίδιο. «Κυριολεκτικά πρόκειται για μία μεγάλη θρησκευτική γιορτή, την πιο μεγάλη της Ορθοδοξίας, που συμβολίζει πολλά για τους πιστούς» επισήμανε αρχικά ο κ. Αϊβάζης και στη συνέχεια έκανε έναν παραλληλισμό με τη χρονιά του ΠΑΟΚ Κοσμίου. «Εβδομάδα Παθών ήταν όλο αυτό που έζησα φέτος καθημερινά» τόνισε ο κ. Αϊβάζης, ο οποίος ως Ανάσταση θεωρεί πως ήταν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2012-13 με την Αναγέννηση Σερρών, τότε που ο ΠΑΟΚ Κοσμίου είχε επικρατήσει και πανηγύρισε την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Τέλος ευχήθηκε να αναστηθούν αληθινοί και ορεξάτοι παράγοντες του νομού για το καλό του τόπου και του ποδοσφαίρου της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.