Με αμειωτο ρυθμο οι εργασιες στο Ιμαρετ

Έχουν γίνει αρκετές εργασίες στον εξωτερικό χώρο, ενώ προχωράν και οι εργασίες στο ίδιο το κτίριο

Με καλό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες στο Εκκλησιαστικό Μουσείο (Ιμαρέτ) Κομοτηνής, με παρεμβάσεις τόσο στον εξωτερικό χώρο όσο και στη συλλογή που αυτό φιλοξενεί.
 

Να υπενθυμίσουμε πως το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση και αποκατάσταση του μνημείου, τη συντήρηση των αντικειμένων της εκκλησιαστικής συλλογής, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και την ανακαίνιση του κτιρίου υποδοχής και των βοηθητικών χώρων. Επίσης, θα γίνει τοποθέτηση εποπτικού και ενημερωτικού υλικού.
 

Αυτή τη στιγμή γίνεται συντήρηση της συλλογής, αν και κάποια στοιχεία της, όπως τα υφάσματα και τα βιβλία, θα χρειαστούν ειδικότερη μέριμνα.
 
Όσο για το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο, σε αυτόν έχουν γίνει οι αποξηλώσεις και καθαιρέσεις νεωτερικών κατασκευών και στοιχείων, που βρισκόταν κυρίως στο πίσω μέρος, ενώ προχώρησε η αναβάθμιση και επέκταση του αποστραγγιστικού δικτύου για την προστασία του μνημείου απότην υγρασία.
 

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου συνεχίζεται, καθώς και οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης λίθινων, πλίνθινων και μεταλλικών στοιχείων,κονιαμάτων και αρμολογημάτων, καθώς και σημειακές αποκαταστάσεις ρωγμών,μορφολογικών στοιχείων και έλεγχος στεγών στο κτήριο του Ιμαρέτ.
 

Στο σημείο γίνονται αυτή την περίοδο επισκέψεις, όμως το κοινό της Κομοτηνής αναμένεται να μπορέσει να δει το χώρο σε περίπου ένα μήνα, στην εκδήλωση που αναμένεται να γίνει, όπως κάθε χρόνο, στην επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.