Καλεσμα σε ολους τους Νεοδημοκρατες για μια νεα δυνατη γαλαζια γενια απηυθυνε απο την Κομοτηνη ο Βασιλης Μιχαλολιακος

Ευθεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολουθεί αλλά και την ίδρυση της 4ης Νομικής από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Στην Κομοτηνή βρέθηκε από το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης 23 Απριλίου ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος μίλησε σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Ο κ. Μιχαλολιάκος στάθηκε στην αναγκαιότητα συσπείρωσης όλων των ανθρώπων που έχουν ψηφίσει έστω μία φορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας πως όλοι έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και πρέπει οι ψηφοφόροι του κόμματος να αφήσουν στην άκρη τους θυμούς για το καλό της χώρας μέσα από τη δημιουργία μίας ισχυρής παράταξης. 

«Είμαι εκ πεποιθήσεως Ευρωπαϊστής διότι εμπνεύστηκα πολιτικά από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή» 

Ο κ. Μιχαλολιάκος ξεκίνησε την ομιλία του αιτιολογώντας την επιλογή του να κατέλθει ως Ευρωβουλευτής δηλώνοντας Ευρωπαϊστής από πεποίθηση διότι ευτύχησε να τον εμπνεύσει πολιτικά και ιδεολογικά ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος ιδρύοντας τη Νέα Δημοκρατίας της έδωσε καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό. «Για να είμαι πιο σαφής, η πολιτική της χώρας εκείνη την περίοδο είχε δύο πόλους, η μία αποτυπωνόταν με το σλόγκαν “Ελλάς-Ευρώπη-Καραμανλής” και ο άλλος με το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο”.  Ευτυχώς επικράτησε ο  πρώτος ενώ τα έφερε η μοίρα έτσι, ώστε από τον δεύτερο πόλο, πολλοί έγιναν Ευρωπαϊστές από ανάγκη και όχι από πεποίθηση» ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος, εξηγώντας τον κύριο λόγο για τον οποίο αποδέχθηκε την πρόταση να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. 

«Θέλουμε μέσα σε μία ισχυρή Ευρώπη να δίνουμε γραμμή για τα Εθνικά θέματα και όχι να παίρνουμε εμείς γραμμή» 

Αναφορικά με τις επικείμενες Ευρωεκλογές, ο κ. Μιχαλολιάκος τις χαρακτήρισε  «Μητέρα των μαχών» καθώς μέσα από αυτές θα φανεί η επιθυμία των Ελλήνων για μία ισχυρή χώρα με αξιοπρέπεια σε μία καλύτερη Ευρώπη. «Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή διάσταση των Ευρωεκλογών και εκεί θέλουμε μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία να επηρεάζει τις αποφάσεις, να δίνουμε εμείς γραμμή για τα Εθνικά θέματα και όχι να παίρνουμε γραμμή. Για αυτά αποφασίζουμε εμείς και όχι οι άλλοι, όπως έγινε στις Πρέσπες» τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος.
 
Παράλληλα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στην πολυεπίπεδη προσφορά της Ελλάδας στην Ευρώπη, επιθυμώντας μία λαϊκή εντολή, προκειμένου να δημιουργηθεί μία Ευρώπη συνοχής με ενιαία αμυντική και εξωτερική πολιτική, ενθυμούμενος παράλληλα την ατάκα του Κωνσταντίνου Καραμανλή τη στιγμή της ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ όταν και ανέφερε πως τα σύνορα της Ελλάδας έχουν γίνει σύνορα της Ευρώπης.
 
Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν περιορίστηκε στην  Ευρωπαϊκή διάσταση των Ευρωεκλογών, καθώς επιθυμία όλων στη Νέα Δημοκρατία αποτελεί να αναδειχθεί στις εκλογές του Μαΐου ένα καταλυτικό αποτέλεσμα ώστε να λάβει το μήνυμα  «η σαθρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι νομότυπη αλλά δεν είναι ηθική». Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος αποκάλυψε πως πρώτος στόχος  της Νέας Δημοκρατίας είναι η δημιουργία μίας ισχυρής κυβέρνησης με αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
 
Για να επιτευχθεί όμως αυτό, σύμφωνα με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας απαιτείται η συσπείρωση όλων των υποστηρικτών του κόμματος.  «Χτίζουμε ξανά τη μεγάλη Νέα Δημοκρατία, που στηρίζεται στους αγωνιστές, σε ανθρώπους δηλαδή που πιστεύουν στην ιδεολογία και όχι η θέση εξουσίας» ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος και συμπλήρωσε πως  επιθυμία είναι η επανίδρυση της γαλάζιας γενιάς. «Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να συσπειρωθούν όλοι οι Νεοδημοκράτες, να βρούμε όλους όσους ψήφισαν έστω μία φορά τη Ν.Δ προκειμένου να το ξανακάνουν, καθώς κράτησε πολύ ο θυμός, πήραμε τα μηνύματα μας και η πόρτα είναι ανοιχτή για όλον τον κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Μιχαλολιάκος. 

«Δεν εξυπηρετεί κανέναν η ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα» 

Το μείζον θέμα της περιοχής είναι η επικείμενη ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα με τον κ. Μιχαλολιάκο να τάσσεται ξεκάθαρα αντίθετα στην απόφαση της κυβέρνησης.  «Θεωρώ ότι ένα πολύ μεγάλο λάθος της Πολιτείας είναι ότι δεν συνέδεσε έγκυρα τις παραγωγικές ανάγκες της χώρας με τις εξιδεικεύσεις του πανεπιστημίου και έτσι εξακολουθούσαμε να παράγουμε πολύ περισσότερους δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς και ιατρούς για παράδειγμα από όσους η Ελλάδα χρειαζόταν και υστερούμε από επαγγέλματα που χρειάζεται η Ελλάδα, όπως η γεωργία και ο τουρισμός» ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος ερωτηθείς επί του θέματος. Ο ίδιος δήλωσε με σιγουριά πως δεν εξυπηρετεί κανέναν η ίδρυση νομικής σχολής στην Πάτρα εκφράζοντας παράλληλα την άποψη πως η Νομική Σχολή Κομοτηνής κάνει πολύ καλή δουλειά και έχει βγάλει άξιους δικηγόρους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.