Επιστροφη σε γνωριμα μερη για τον υποψηφιο Ευρωβουλευτη της ΝΔ Μ. Αγγελοπουλο

Από την Κομοτηνή κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσουν συνειδητά για να δημιουργηθεί ένας πυρήνας δημιουργίας στην Ευρωβουλή

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος μίλησε στο κοινό της περιοχής για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αναλύοντας την επιτακτικότητα μαζικής συμμετοχής στις φετινές Ευρωεκλογές για τη χάραξη μίας δυναμικής πορείας της χώρας μας σε μία δυνατή και συσπειρωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Η αναβάθμιση και η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στα ευρωπαϊκά δεδομένα μπορούν να αποτελέσουν το “ανάχωμα” στην απόπειρα διάλυσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» 

Ο κ. Αγγελόπουλος δεν έκρυψε την χαρά του για την επιστροφή σε γνώριμα μέρη καθώς έχει διατελέσει  διορισμένος Περιφερειάρχης στην  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μάλιστα δήλωσε έμφορτος συναισθημάτων που βρέθηκε εν νέου στην Κομοτηνή, χαρακτηρίζοντας την περιοχή  «αποθετήριο ιστορίας, πολιτισμού και περιβάλλοντος».  Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μπορεί να πρωτοστατήσει στα μείζονα θέματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, η οποία διακατέχεται από σύνδρομα ανεπάρκειας και φόβου είτε εξαιτίας του μεταναστευτικού είτε εξαιτίας της γενικής πορείας. «Η αναβάθμιση και η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στα ευρωπαϊκά δρώμενα μπορούν να αποτελέσουν το ¨ανάχωμα¨ στην απόπειρα διάλυσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, το οποίο ήταν εγχείρημα ειρήνης» επισήμανε επί του θέματος ο κ. Αγγελόπουλος. 

«Με σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να λειτουργήσει εκ νέου το γραφείο της ΠΑΜΘ στις Βρυξέλλες» 

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γραφείο της Περιφέρειας ΑΜΘ, τα οποίο παραμένει κλειστό. «Τότε είχα πάρει την εντολή από τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό, που τώρα είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας  ώστε να δημιουργήσουμε μία εγκατάσταση για όλες τις περιφέρειες στις Βρυξέλλες» αποκάλυψε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε πως από  αυτό το πρόγραμμα κατέληξε να δημιουργηθεί μόνο το πιλοτικό γραφείο της ΠΑΜΘ, που είναι στο κεντρικό γραφείο των Βρυξελλών και πάντα προβάλλει ακόμα και κλειστό τι σημαίνει Ελλάδα, Θράκη και Ανατολική Μακεδονία. Μάλιστα δεν παρέλειψε να προτείνει έναν πρακτικό τρόπο επαναλειτουργίας με την σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως για παράδειγμα των φοιτητών που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. «Οι φοιτητές μπορούν να αποτελέσουν στελέχη στο γραφείο της ΠΑΜΘ και να χορηγείται ένα πιστοποιητικό επάρκειας, γνώσης και υποστήριξης του γραφείου της ΠΑΜΘ» πρότεινε ο κ. Αγγελόπουλος. 

«Η 26η Μαΐου θα αποτελέσει μία φωτεινή Κυριακή για όλη την Ελλάδα» 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας του κόσμου, καθώς εντοπίζει στους πολίτες μία τάση παθολογίας. «Βιώνουμε μία μεγάλη κρίση, η οποία προσδιορίζεται  από την αποδόμηση του κοινωνικού ιστού πάνω στον οποίο βασίστηκε το ευρωπαϊκό εγχείρημα και οικοδόμημα» ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος και τόνισε πως πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα  τα αναπτυξιακά προγράμματα, ώστε  να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στα έργα και όχι στους πόρους. «Δεν πρέπει να είμαστε υποκείμενοι στους αριθμούς αλλά στην ποιότητα των έργων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος επισημαίνοντας παράλληλα πως  οι τοπικές κοινωνίες παίζουν σημαντικό ρόλο και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της Ευρώπης.
 
Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε ένα μαζικό κάλεσμα στον κόσμο της περιοχής, ώστε η 26η Μαΐου να αποτελέσει μία φωτεινή Κυριακή για όλη την Ελλάδα, προσκαλώντας τους πολίτες να επιλέξουν αυτούς που εκφράζουν τη Δημοκρατία στην Ευρώπη. «Πρόκειται για τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες γεννήθηκε η Δημοκρατία και για αυτό καλούνται όλοι να επιλέξουν ανθρώπους που θα προσφέρουν από την πρώτη στιγμή συμμετοχής τους. Είναι ένα βασικό αίτημα, 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές να αποτελέσουν έναν  πυρήνα δημιουργίας και όχι απλώς και μόνο παρουσίας» επισήμανε ο κ. Αγγελόπουλος καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει συνειδητά για την καλύτερη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και όχι απλά από υποχρέωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.