Δυο υποψηφιοτητες απο τη Ροδοπη στο ευρωψηφοδελτιο του ΚΙΝΑΛ

Παύλος Δαμιανίδης και Σαδουλά Σεβτζάν παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα

Με δύο υποψηφιότητες από το νομό Ροδόπης στελεχώνεται το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν επίσημα χθες σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα από την πρόεδρο του Κινήματος μας, Φώφη Γεννηματά.
 
Πρόκειται για το γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος, τεχνοκράτη της διαχειριστικής αρχής της ΠΑΜ-Θ και πρώτο αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κατά την  περίοδο 2011-2014, Παύλο Δαμιανίδη, με μακρά θητεία και συμβολή στην διαμόρφωση του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εξαίρετο γνώστη των ευρωπαϊκών θεμάτων τα οποία χειρίστηκε στο επίπεδο των ευρωπαϊκών περιφερειών στην διάρκεια της θητείας του.  
 
Επίσης, υποψήφια θα είναι η Σαδουλά Σεβτζάν, απόφοιτη του τμήματος πολιτικών επιστημών του Δ.Π.Θ. που υπήρξε η πρώτη γυναίκα προερχόμενη από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης η οποία θήτευσε ως οπλίτης μακράς θητείας στον ελληνικό στρατό. Γεννήθηκε το 1984 στην Εργάνη του νομού Ροδόπης, είναι παντρεμένη και σε λίγες εβδομάδες περιμένει το πρώτο της παιδί. 

Σαδουλά Σεβτζάν, «Η Φώφη Γεννηματά τιμά την μειονοτική γυναίκα που υπηρετεί υψηλές αξίες και αγωνίζεται να σπάσει κοινωνικά ταμπού» 

Σε δήλωση της η κ. Σαδουλά Σεβτζάν, τόνισε:
 
«Αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την τιμητική πρόταση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος μας. Στο πρόσωπο μου πιστεύω ότι επιβραβεύεται η γυναίκα της εργασίας και του καθημερινού μόχθου, που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός αλλά διαθέτει την ευγενή φιλοδοξία να υπηρετήσει τα κοινά της χώρας της στην Ευρώπη και στον τόπο της.
 
Παράλληλα, αισθάνομαι ότι η Φώφη Γεννηματά τιμά την μειονοτική γυναίκα που υπηρετεί υψηλές αξίες και αγωνίζεται να σπάσει κοινωνικά ταμπού και προκαταλήψεις πολλών δεκαετιών. Υπήρξα η πρώτη γυναίκα της Μειονότητας που υπηρέτησε ως επαγγελματίας οπλίτης με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μου για επτά σχεδόν χρόνια, παράλληλα με την συνέχιση των σπουδών μου στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Δ.Π.Θ., τις οποίες και ολοκλήρωσα παίρνοντας το πτυχίο μου το 2018.
 
Σε μία εποχή μεγάλων απαιτήσεων και προκλήσεων για το γυναικείο κίνημα στην Ενωμένη Ευρώπη, δηλώνω παρούσα και έτοιμη να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις πρώτα από όλα για τον τόπο μου-την Θράκη και τους ανθρώπους της.
Για την πραγματική ισότητα της γυναίκας με τον άνδρα, την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τις ίσες ευκαιρίες στην  μόρφωση, τη δουλειά, στις καθημερινές μας ανάγκες.
 
Για την γυναίκα της Μειονότητας  που μπορεί και πρέπει να κατακτήσει την θέση που της αξίζει μέσα στην κοινωνία μας. Για την εκπαίδευση της Μειονότητας που μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει προβλήματα δεκαετιών και να γίνει αντάξια των σημερινών απαιτήσεων για ισότιμη πρόσβαση στην μόρφωση και τις ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή. Για να ξεπεράσουμε την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό που μας πληγώνουν αυξάνοντας δραματικά την μετανάστευση των συμπολιτών μου στις χώρες της δυτικής και της βόρειας Ευρώπης ως φθηνό εργατικό δυναμικό. Για τους αγρότες της Θράκης που βλέπουν καθημερινά τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή να ξεθωριάζουν. Για τις μητέρες, ως μέλλουσα μητέρα κι' εγώ, που επιζητούν πρόσβαση στις κοινωνικές δομές προστασίας και αλληλεγγύης, οι οποίες αποτελούν ένα μεγάλο ζητούμενο και σήμερα, εδικά για την γυναίκα της υπαίθρου.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους μετέχω στο προσκλητήριο του Κινήματος Αλλαγής, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και είμαι έτοιμη να καταθέσω τις δυνάμεις μου για να φανώ αντάξια των προσδοκιών που επενδύονται στην υποψηφιότητά μου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.