«Απο την Ευρωπη των οραματιστων στην Ευρωπη των διαχειριστων… ποιος θα εμπνευσει ξανα τους λαους;»

Το βιβλίο του Γ. Συριόπουλου παρουσίασε στην Καβάλα ο Ε. Στυλιανίδης

Το βιβλίο του ανταποκριτή της Ελληνικής Τηλεόρασης στις Βρυξέλλες κ .Γιώργου Συριόπουλου, με τίτλο «Ευρωφελή και Ανθενωτικά. Το σπάνιο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οι θεμελιωτές. Τα σχέδια. Οι ρωγμές» εκδόσεις Λιβάνη, παρουσίασε ο Επικ. Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και υπ. Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
 
Το βιβλίο προλογίζει ο Εκπρόσωπος τύπου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κ.Μαργαρίτης Σχοινάς. 
 
Η παρουσίαση  διοργανώθηκε από το Δήμο Καβάλας το Σάββατο. 
 
Εκτός από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, συμμετείχαν η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γ. Γραμμένος. Την εκδήλωσε παρουσίασε και συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Λωλίδης.
 
Στην παρέμβαση του ο Θρακιώτης πολιτικός, ανέλυσε το σκεπτικό της κρίσης, εξηγώντας «πώς περάσαμε από την Ευρώπη των μεγάλων Οραματιστών, στην Ευρώπη των διαχειριστών. Από την ελπίδα της Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας στην σε μια τεχνοκρατική μεν, γραφειοκρατική δε ελίτ των Βρυξελλών, πλήρως αποξενωμένη από τα προβλήματα και τις αγωνίες των Λαών. Αυτό απομακρύνει τους πολίτες και τους στρέφει στα δεξιά ή τα αριστερά Άκρα κλονίζοντας το Ευρωπαϊκό Όραμα…» και πρότεινε «χρειάζεται μια νέα Ευρωπαϊκή Ηγεσία που θα πλησιάσει και θα εμπνεύσει τους Ευρωπαίους πολίτες. Γι’ αυτό οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και καθοριστικές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.