Τον Κ. Μητσοτακη υποδεχθηκε ο Ε. Στυλιανιδης στο Ευρωπαικο Πανεπιστημιο Κυπρου

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ο Επικ. Καθηγητής Νομικής και υπ.Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, μαζί με τον Πρύτανη Καθηγητή Κ.Γουλιάμο, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ.Χριστόφορο Χατζηκυπριανού,τους Κοσμητορες Νομικής Κ.Τσιμάρα και Οικονομικών Γ. Μπούστρα και τους εκπροσώπους των φοιτητών.

Ο Κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κύπρο, προκειμένου να επικοινωνήσει με τον απόδημο Ελληνισμό και να μιλήσει σε Οικονομικό Forum, που διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Το πρωί της Πέμπτης συνταξίδεψε με τον Θρακιώτη πολιτικό και συνοδευόμενος από το επιτελείο του, αφού ολοκλήρωσε κύκλο πολιτικών επαφών, το απόγευμα επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, προκειμένου στο χώρο του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft (ένα από τα 100 του Κόσμου) να συζητήσει με Ελλαδίτες φοιτητές των Κυπριακών Πανεπιστημίων ζητήματα που τους αφορούν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέκρινε την ποιότητα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και εξέφρασε τη λύπη του, που η Ελλάδα εξαιτίας της ιδεοληψίας της Αριστεράς στερήθηκε την ευκαιρία να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος εξωρίζοντας δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Φοιτητές και καταστρέφοντας την προοπτική της, να μετεξελιχθεί σε Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο.

Στη συνέχεια ο Κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία, στο χώρο του Πανεπιστημίου να συναντήσει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Μεγαλόνησο και να τους ζητήσει να στρατευτούν στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Το Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην εκδήλωση και τον ενημέρωσαν για την αξιοθαύμαστη εκπαιδευτική προσπάθεια που γίνεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το οποίο φέτος μπήκε στα 300 καλύτερα του κόσμου, η Ηγεσία του Ιδρύματος, ο Πρόεδρος Χρ.Χατζηκυπριανού, ο Πρύτανης Κ.Γουλιάμος και ο πρώην Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας και Καθηγητης Ε.Στυλιανίδης.

Ο Κ. Μητσοτάκης ενθουσιασμένος από τη θερμή υποδοχή και το σύγχρονο εκπαιδευτικό και ερευνητικό περιβάλλον, δεν δίστασε να εκφράσει το θαυμασμό αλλά και την αποφασιστικότητα της ΝΔ, να επιδιώξει κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα την επόμενη μέρα.

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη αστειεύτηκε με τη νεολαία και φωτογραφήθηκε με τους φοιτητές του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος διέκοψε το μάθημα του για τους δώσει τη δυνατότητα να βρεθούν κοντά στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Τον Πρόεδρο της ΝΔ συνόδευε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου μαζί με τον οποίο μίλησε το βράδυ σε Επιχειρηματικό Συνέδριο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.