Επισκεψεις και συζητησεις ουσιας του Κωστα Κατσιμιγα στην Κομοτηνη

Συνοδεία έξι υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων Ροδόπης

Σειρά επισκέψεων, με συζητήσεις ουσίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη, 18 Απριλίου, στην Κομοτηνή, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας. 

ΤΕΕ Θράκης 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ροδόπης Αποστόλη Κουτάβα, Χακάν Μουμίν, Κική Παιδαράκη, Κοσμά Παπαχρήστου, Ταχήρ Ταχήρ και Χρήστο Χατζηπέμου, επισκέφτηκε καταρχάς έναν γνώριμο σε αυτόν χώρο, το ΤΕΕ Θράκης, όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Δημήτρης Λουρίκας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσιμίγας, ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός στο επάγγελμα, διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων που άπτονται του θεσμικού ρόλου του ΤΕΕ ως τεχνικού συμβούλου του κράτους.
 
Με τον κ. Λουρίκα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν  εκτενώς, σε κλίμα σύμπνοιας και ομοθυμίας, για τα μείζονα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας και συνδέονται άμεσα με τις αναπτυξιακές του προοπτικές, όπως είναι η αξιοποίηση του ρόλου του ως ενεργειακού κόμβου, η ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών, η υλοποίηση των Τοπικών Χωροταξικών Σχεδίων (ΤΧΣ) κ.α.
 
Το ενδιαφέρον τους εστιάστηκε, επίσης, στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον κλάδο των μηχανικών και στην εξέλιξη του φαινομένου «brain drain». Ο κ. Λουρίκας διέκρινε ότι μολονότι στον κλάδο της οικοδομής δεν έχει ξεπεραστεί η κρίση, ωστόσο ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες του χώρου επιλέγουν να παραμείνουν στον τόπο τους, κάτι που αντικατοπτρίζεται στη σημαντική αύξηση των εγγραφών στο ΤΕΕ.
 
Κατά την επίσκεψή του στο ΤΕΕ, ο κ. Κατσιμίγας είχε και την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με συναδέλφους του που λάμβαναν μέρος στις εκλογές της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης. 

Ιερά Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής 

Δεύτερος προορισμός του κ. Κατσιμίγα ήταν τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής, όπου πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα. Επί τάπητος τέθηκαν θέματα, όπως η αναβάθμιση του προνοιακού έργου της Μητρόπολης, η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, καθώς και η ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων που υπάρχουν στην περιοχή μας, όπως αυτά της Μοσυνούπολης, του Παπικίου Όρους και της Σύναξης Μαρώνειας.
 
Ο επικεφαλής και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας τόνισαν στον Μητροπολίτη ότι μπορεί να θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην επίτευξη των παραπάνω στόχων. Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων δήλωσε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του κ. Κατσιμίγα, μνημονεύοντας την πολύ καλή συνεργασία που ανέπτυξε μαζί του, από  τότε που είχε πρωτοέρθει στην Κομοτηνή, το 2012. 

Γηροκομείο Κομοτηνής 

Το Γηροκομείο Κομοτηνής αποτέλεσε τον τρίτο προορισμό του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ και των συνεργατών του. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο Πρωτοπρευσβύτερος Δημήτριος Βασιλειάδης, πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος, η κ. Χρύσα Τακά, Γενική Γραμματέας, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν εκτενώς για τη λειτουργία του ιδρύματος και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στη συρρίκνωση των οικονομικών πόρων και στην ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών για τα ακίνητα που βρίσκονται στην κυριότητα του Γηροκομείου. Ο κ. Κατσιμίγας δήλωσε με ειλικρίνεια ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να διαθέσει άμεση χρηματοδότηση σε κοινωφελή ιδρύματα, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι εφόσον οι πολίτες του εμπιστευτούν τη διοίκηση, θα στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο το έργο του Γηροκομείου, είτε με υλοποίηση προγραμμάτων για τη βελτίωση των υποδομών του, είτε με άλλες στοχευμένες δράσεις υποστήριξης. 

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης 

Η επιχειρηματικότητα και ειδικότερα ο κλάδος της βιομηχανίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης που διεξήχθη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, με τον πρόεδρό του Νίκο Αγγελίδη.  Ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, παρ’ όλη τη δραματική μείωση του αριθμού των βιομηχανικών μονάδων, εξακολουθεί να είναι τρίτη στην Ελλάδα σε επίπεδο υποδομών και σύγχρονου εξοπλισμού. Συμφώνησε με τον κ. Κατσιμίγα στη διαπίστωση ότι πλέον δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε βιομηχανίες εντάσεως εργασίας, αλλά σε μονάδες που επενδύουν στην καινοτομία και στις σύγχρονες τεχνολογίες. Ταύτιση απόψεων προέκυψε, επίσης, ως προς τις δυνατότητες ανάπτυξης μεταποιητικών επιχειρήσεων, ειδικά στον αγροτοδιατρικό τομέα, και ως προς την ανάγκη ουσιαστικής σύνδεσης των τοπικών επιχειρήσεων με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

Σύλλογος  Ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ» 

Για τις πολυσχιδείς δράσεις, τις ανάγκες και τους επόμενους στόχους του Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ», ενημερώθηκαν τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Ιατρό Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, την υπεύθυνη οικονομικής διαχείρισης, Στέλλα Αργυροπούλου, και την κοινωνική λειτουργό, Βιλντάν Γιουσούφ. Βαρύτητα δόθηκε στη λειτουργία από τον Σύλλογο «Περπατώ» του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ, που είναι μία μοναδική πανελλαδικά δομή, στην οποία εκπαιδεύονται άτομα με κινητική αναπηρία, προκειμένου να συμμετέχουν σε όσο δυνατόν περισσότερους τομείς της ζωής, με τον βαθμό αυτονομίας που θα έχει ο καθένας. Όπως έγινε γνωστό, αρκετοί από τους εκπαιδευόμενους προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και κάποιοι έχουν επιλέξει να παραμείνουν και να ζήσουν μόνιμα στην Κομοτηνή. Ο κ. Κατσιμίγας και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου,  συνομίλησαν με το προσωπικό και με εκπαιδευόμενους, ενώ διαβεβαίωσαν ότι θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για στήριξη του Συλλόγου «Περπατώ», καθώς και άλλων παρόμοιων συλλόγων και δομών της Περιφέρειας ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.