Ψηφιστηκε ομοφωνα η συμβαση με την Εγνατια Οδο ΑΕ για την μελετη αποκαταστασης της γεφυρας Καβαλας

Εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το ιδιοκτησιακό της γέφυρας και φόβοι για την ελλιπή νομική επάρκεια - Συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην επιτακτικότητα εξεύρεσης λύσης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Καβάλας και των επισκεπτών

Για χρονικό διάστημα μιας περίπου ώρας συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ η πρόταση σύναψης σύμβασης με την Εγνατία Οδό Α.Ε. για όλα τα θέματα της πεσμένης γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο.
 
Εκφράστηκαν πολλές επιφυλάξεις, κυρίως για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δρόμου, κυρίως από τον κ.  Μαρκόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τον συνδυασμό του κ. Τοψίδη «Περιφερειακή Σύνθεση»  και τον κ. Καραλίδη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
 
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιος αποδέχθηκε τις παρατηρήσεις ως ορθές, διορθώνοντας τη σύμβαση σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Καβάλας. Όλοι συμφώνησαν στην επιτακτικότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης για τη διευκόλυνση των κατοίκων της Καβάλας και των γύρω περιοχών, ευχόμενοι να υπάρχει η απαιτούμενη νομική επάρκεια για να τελεσφορήσει η χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται. Μάλιστα, υπήρχαν και φωνές μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο που συνέκριναν τις διαδικασίες της γέφυρας του Κομψάτου με αυτές της γέφυρας της Καβάλας, με την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Δημούδη να απαντά άμεσα πως πρόκειται για διαφορετικές διαδικασίες.
 
Αφού ελήφθησαν υπόψιν όλες οι παρατηρήσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καβάλας και μετά την κατατοπιστική τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Καλούδη, Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών ΑΜΘ εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.