Μουσικη πανδαισια με ρετρο μουσικες επιλογες στο Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου σε συνεργασία με τους καθηγητές τους παρουσίασαν ένα άψογο μουσικό θέαμα διάρκειας 2,5 ωρών - Ο κόσμος γέμισε το αμφιθέατρο και έμεινε εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα

Ένα ταξίδι στο χρόνο, διάρκειας 2,5 ωρών, που ξεκίνησε από το 1920 και ολοκληρώθηκε στο 1980 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής. Ένα ρετρό μιούζικαλ, σε μία ειδικά διαμορφωμένη σκηνή για τις ανάγκες της βραδιάς.
 

Το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τους γονείς και τους φίλους των παιδιών, που τους απόλαυσαν, βλέποντας τους να πραγματοποιούν ερμηνευτικές, χορευτικές και  μουσικές επιδείξεις. Οι παλαιότεροι θυμήθηκαν τους τρόπους με τους οποίους διασκέδαζαν οι ίδιοι και οι γονείς τους και οι νεότεροι πληροφορήθηκαν για τις μουσικές και τα χορευτικά άλλων εποχών.
 

Τα πιο γνωστά τραγούδια και οι πιο γνωστοί χοροί επτά δεκαετιών παρουσιάστηκαν σε μια βραδιά νοσταλγίας και αναμνήσεων του πρόσφατου παρελθόντος. Ογδόντα πέντε μαθητές και μαθήτριες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό επί σκηνής και παρουσίασαν μέσα από μουσική, χορό και θέατρο, τα νιάτα των προγόνων τους. Η κεντρική σκηνή πλημμύρισε με μουσική, χορό, νιάτα, χαμόγελα από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, που ξεπερνώντας το άγχος παρουσίασαν ένα άρτιο αποτέλεσμα, που θα ζήλευαν ακόμα και τα επαγγελματικά μουσικά σύνολα.
 

Το ταξίδι ξεκίνησε το 1920 και ολοκληρώθηκε με μουσικές επιλογές της δεκαετίας του 1980 με μία πανδαισία μπουζουκιών. Τα παιδιά και οι καθηγητές του σχολείου απέδειξαν πως στο Μουσικό Σχολείο γίνεται πραγματικά ξεχωριστή δουλειά και αξίζει στήριξης από την Πολιτεία.
 
Υπεύθυνοι αυτής της μουσικής πανδαισίας ήταν οι καθηγητές κ. Όλγα Αμανατοπούλου, κ. Ελένη Αθανασιάδου, κ. Σοφία Ιερωνύμου, κ. Στέλλα Καραπακλίδου, κ. Κωνσταντίνος Παλάγγας ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η κ.  Χριστίνα Αμανατοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.