Με διαδικασιες εξπρες η συζητηση του πολυνομοσχεδιου Γαβρογλου παρα τις αντιδρασεις

Αναμένεται να έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την Μ. Τρίτη

Το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκίνησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπ. Παιδείας για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ. Η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα με την ακρόαση των 37 φορέων που κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους επί του νομοσχεδίου. Στόχος είναι το πολυνομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής το αργότερο μέχρι την Μ. Τρίτη.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε την σφοδρή αντίδρασή της  λόγω της επιμονής του υπουργού να συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο «μαμούθ» των 1.120 σελίδων και 226 άρθρων με εξπρές διαδικασίες.

Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις συνεχίζονται. Με απόφαση του το Τμήμα Νομικής του ΔΠΘ αποφάσισε την παράταση αναστολής του διδακτικού έργου του Τμήματος έως και την Παρασκευή 19.4.2019, ενώ οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων έχουν προγραμματίσει για σήμερα έκτακτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να διατυπώσουν τις θέσεις τους επί του πολυνομοσχεδίου 226 άρθρων του υπουργείου Παιδείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.