Κερδισαν τα ευσημα του κοσμου τα εργα μαθητων των ΕΠΑΛ Κομοτηνης

Με βασικό σύνθημα «Τα ΕΠΑΛ δημιουργούν» μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν τα έργα τους στην 1η έκθεση μαθητικών έργων

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε η έκθεση μαθητικών έργων από μαθητές των ΕΠΑΛ Κομοτηνής, η οποία διεξάγεται σε συνεργασία του 1ου Ε.Κ. Κομοτηνής και των ΕΠΑΛ Κομοτηνής στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ».
 
Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της  στην Καπναποθήκη του Δήμου Κομοτηνής το πρωί της Παρασκευή ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης . Όσοι επιθυμούν να δούνε από κοντά τις δημιουργίες των μαθητών των ΕΠΑΛ μπορούν καθημερινά να επισκέπτονται την έκθεση από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Η αυλαία θα πέσει την Πέμπτη στις 18 Απριλίου.
 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάζονται έργα από τις 12 ειδικότητες και των 6 τομέων  από το 1ο ,2ο  και εσπερινό ΕΠΑΛ, έργα εμπνευσμένα από τους ίδιους τους μαθητές και έργα των σχεδίων δράσης των ΕΠΑΛ, που εγκρίθηκαν για κατασκευή από το  κέντρο επιστημών «Νόησις». Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα  να ενημερωθούν για την δομή και λειτουργία του Νέου ΕΠΑΛ.
 
Ένα μέρος των όσων μπορεί να δει κάποιος που θα επισκεφτεί την έκθεση είναι προσομοιωτές, όργανα ρύθμισης και ελέγχου καυστήρων φυσικού αερίου ή πετρελαίου, αυτοκίνητα, παγοδρόμιο από τους ψυκτικούς, ανακυκλώσιμα δημιουργήματα και διακοσμητικά από άχρηστα στοιχεία μηχανών. Οι ηλεκτρονικοί παρουσιάζουν κατασκευές όπως έναν σεισμογράφο, για τον οποίο μάλιστα έχουν βραβευτεί, έναν μετεωρολογικό σταθμό και διάφορες άλλες κατασκευές οι οποίες έχουν κατασκευαστεί από 3D εκτυπωτή ενώ οι ηλεκτρολόγοι παρουσιάζουν μία μελέτη λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών. Ο Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης παρουσιάζει λογιστικά βιβλία που απαιτούνται σε μία επιχείρηση, ο Τομέας Πληροφορικής συστήνει στο κοινό τη ρομποτική, ο Τομέας Αισθητικής  την κατασκευή καλλυντικών από φυτικά προϊόντα, ο Τομέας Νοσηλευτικής παρουσιάζει την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ ο Τομέας Βρεφονηπιοκόμων παιδικές κατασκευές για να τα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες. Τέλος οι Δομικοί παρουσιάζουν μακέτες με σχέδια, σχέδια 3D και σχέδια σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Μαίρη Δαργινίδου «Το ΕΠΑΛ παράγει και δημιουργεί» 

Η Διευθύντρια του Ε.Κ. Κομοτηνής κ. Μαίρη Δαργινίδου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της για την πραγματοποίηση της 1ης έκθεσης έργων από μαθητές του ΕΠΑΛ. «Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί για πρώτη φορά γίνεται κάτι αντίστοιχο στο νομό μας» εκμυστηρεύθηκε αρχικά η κ. Δαργινίδου, υπογραμμίζοντας το έργο που γίνεται εντός των σχολικών αιθουσών στα ΕΠΑΛ της πόλης μας. «Τα ΕΠΑΛ δημιουργούν. Ο σκοπός είναι να δείξουμε ότι στο ΕΠΑΛ γίνεται έργο και δουλειά. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται ίσως στην καλύτερη καμπή της ιστορίας τους. Βλέπουμε μεγάλη ώθηση και με ευρωπαϊκά προγράμματα που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του Ε.Κ. Κομοτηνής που συνεχάρη τα παιδιά για τις ώρες που διέθεσαν για να πραγματοποιηθεί η έκθεση. «Κίνητρο για εμάς ήταν να παρουσιάσουμε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα και τα παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους για να φτιάξουν ευφάνταστες κατασκευές με μεράκι, ώστε να καταλάβει ο κόσμος ότι γίνεται δουλειά στα ΕΠΑΛ» ανέφερε η κ. Δαργινίδου ευχόμενη να γίνει θεσμός η έκθεση και κάθε χρόνο να εμπλουτίζεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.