Εχει δυνατοτητες η ΑΜΘ να απορροφησει επιπλεον ευρωπαικα κονδυλια

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Κυριακή η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή που είχε συναντήσει στο πλαίσιο των επερχόμενων εκλογών - Τόνισε τη σημασία της δραστηριοποίησης υπέρ των πολιτών στην Ευρωβουλή

Από την Κομοτηνή πέρασε το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου η νυν και υποψήφια Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Εύα Καϊλή, η οποία συναντήθηκε με μέλη και φίλους στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα προ των επικείμενων Ευρωεκλογών.
 
Η κ. Καϊλή πραγματοποιεί μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να ενημερώσει για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών, αλλά και όλων όσων έχουν καταφέρει για την Περιφέρεια γενικότερα και ειδικότερα για την περιοχή μας.
 
«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να αναδείξουμε το θετικό έργο, καθώς είμαστε σε μια περίοδο που είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσουμε για τα αρνητικά και με διχαστικό λόγο» σημείωσε. Για αυτό και με βρέθηκε σε ένα ιατρικό Συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες και τα φάρμακα στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο, συνέχισε με συναντήσεις στην Κομοτηνή και στη συνέχεια μετέβηκε στην Ξάνθη, όπου επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες. 

Πολλά τα διαθέσιμα κονδύλια που μπορεί να απορροφήσει η Περιφέρεια 

Φέτος σχεδιάστηκε στην Ευρωβουλή ο προϋπολογισμός όλης της επόμενης επταετίας, βοηθώντας στη δημιουργία εργαλείων ώστε να γίνει ευκολότερο η Περιφέρεια να απορροφήσει τόσο τα υπάρχοντα κονδύλια, όσο και επιπλέον χρηματοδοτήσεις.
 
Δυστυχώς η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό απορρόφησης κονδυλίων στην ΕΕ, μιας και από τα 25 δις ευρώ που έχουν δεσμευτεί μόλις τα10 σχεδιάστηκαν και έχουν απορροφηθεί, που σημαίνει πως 10 με 15 δις κινδυνεύουν να επιστραφούν τα επόμενα χρόνια τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη από έργα υποδομών και όχι μόνο.
 
«Τα βασικά έργα που έχουν γίνει σχεδιάστηκαν από την δική μας κυβέρνηση –έχουμε αφήσει την παρακαταθήκη μας και δεν την υπερασπιζόμαστε- και βλέπουμε πέντε χρόνια τώρα να έχουν σταματήσει οι επενδύσεις» ανέφερε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα μπορούσαν να προχωρήσουν έργα υποδομής, και στην Περιφέρεια ΑΜΘ που θα χρηματοδοτηθούν από αυτά τα διαθέσιμα.
 
Για αυτό και η ίδια έχει συναντήσει πολλές φορές τον υποψήφιο Περιφερειάρχη που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ, τον κ. Κωστή Σιμιτσή, με τον οποίο έχουν διερευνήσει τρόπους για να καταστρώσουν ένα σχέδιο για αυτό ακριβώς το σκοπό. 

Ιδεολογικός αχταρμάς ο ΣΥΡΙΖΑ 

Σε αυτές τις εκλογές η κ. Καϊλή θεωρεί πως θα πρέπει ως ΚΙΝΑΛ να υπερασπιστούν τόσο το έργο που έχει γίνει, αλλά και το σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας, ιδιαίτερα απέναντι στην προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσεταιριστεί στελέχη και να οικειοποιηθεί το έργο της παράταξης. «Ενώ τους βλέπουμε αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή μέχρι την ακροδεξιά του Καμμένου, την ίδια στιγμή να ισχυρίζονται ότι είναι προοδευτικοί, χωρίς να έχουν προστατεύουν την οικογένεια ή τα εργασιακά δικαιώματα» σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα την κινητοποίηση των διανομέων στην Αθήνα την προηγούμενη Πέμπτη, μιας και αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει τίποτα για τη δημιουργία ενός πλαισίου προστασίας τους από την Κυβέρνηση.
 
Από την πλευρά τους έχουν κάνει παρεμβάσεις, ακόμα και στις Βρυξέλλες, για το θέμα αυτό, και θα συνεχίσουν να κάνουν προτάσεις ώστε να μην χάνονται ζωές, γιατί δεν έχουν προστατευτεί.
 
 «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να καταλάβουμε ότι στις Βρυξέλλες αποφασίζεται το 80% της νομοθεσίας, και αν πάμε καλά μάλλον δεν θα επιστρέψει αυτή η παράταξη» ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αν το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στις Ευρωεκλογές είναι διψήφιο, τότε ο κόσμος θα εγκαταλείψει μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνεκτική ουσία του οποίου είναι η εξουσία. Και αυτό γιατί έχει δημιουργηθεί σε αυτόν ένας, όπως τον χαρακτήρισε, ιδεολογικός αχταρμάς που έχει από όλα, ακροδεξιά, δεξιά, ανθρώπους που στηρίζουν την τρομοκρατία, καθώς και άλλους που έκλεψε από την παράταξη, τους οποίους θεωρεί τυχοδιώκτες, μιας και αντάλλαξαν με λίγους μήνες εξουσίας, όσα πίστευαν στο παρελθόν.
 
Όταν λοιπόν φανεί ότι χάνεται η εξουσία, τότε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών θα είναι συντριπτικό. 

Καιρός για την προώθηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας 

Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, για την οποία είχε πραγματοποιήσει εκδήλωση στις Βρυξέλλες πριν από λίγες εβδομάδες αλλά και έχουν καταθέσει την πρότασή τους στην ΕΕ.
 
Θεωρεί πως αυτή μπορεί να προχωρήσει, γιατί υπάρχει η ανάγκη της Ευρώπης να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την αναγνώριση των όσων υπέστησαν αυτοί οι πληθυσμοί, ενώ με το κλίμα να είναι αρνητικό με την Τουρκία, μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα και να καταφέρουν αυτά που δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα. 

Γνώστης των προβλημάτων η Ευρωβουλευτής 

Την κ. Καϊλή υποδέχτηκε ο κ. Γιώργος Μανανάς, υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, που την ευχαρίστησε για την επίσκεψή της, και τη συνάντηση με τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, ώστε να προωθηθούν και ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας με τη βοήθεια της, μιας και έχει δείξει επανειλημμένα το ενδιαφέρον της για αυτή.
 
Σε αυτό τον καιρό πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, ο κ. Μανανάς θεωρεί πως το ΚΙΝΑΛ έχει δείξει ότι πέρα από τα τοπικά ζητήματα που θίγονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να γίνει μια συζήτηση και για την Ευρώπη, και αυτό κάνουν καθημερινά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.